16 Ağustos 2016 Salı

16 Ağustos 2016 - Astrolozi


Ay, yeni güne Oğlak burcu seyri ile giriyor; sorumluluk ve görevlerin öne çıkabileceği etkiler özellikle günün ilk yarısında öne çıkabilir. Daha karamsar duygular içinde olabileceğimiz gibi negatif ihtimallere daha fazla gözümüz takılabilir. Herşeyin kuralına uygun ve sistemli bir şekilde yapılmasını etrafımızdan da talep etmeye kalkabiliriz. Endişe ve korkular öne çıkabilir.

04:25'te Ay ve Chiron arasında oluşacak ılımlı görünüm sayesinde olayları daha olgunlukla ele almak mümkün olabilir. Sabahın erken saatlerinde geçmiş tecrübelerimizle diğerlerine rehber olabilir, eksikleri hataları rahat tesbit edebilir ve onarılmaları için yeni bakış açıları geliştirebiliriz.

04:33'te Venüs ve Kuzey Düğüm kavuşumu netleşecek; dünden beri etkili olan bu görünüm bugün de aktif olacaktır. Birlikte yapılacak tüm işler açısından olumlu etkiler verebilir; yeni tanışmalar, yardımlaşmalar, ilişkiler konusunda uyum ve denge oluşrabilme bu etki altında mümkün olabilir. Maddi konularda ileriye dönük kararlar alınabilir ve çözümleri ile ilgili destekler bulunabilir. Yaratıcılık gerektiren konularda ilerleme sağlayabiliriz. Tüm ilişkiler adına gün içinde olumlu enerjiler altında olacağız.

04:42'de ise Ay ve Uranüs karesi kesinleşiyor; huzursuzluk telaş yaratabilecek bir etki. Ani gelişecek olaylara neden olabileceği gibi sıradışı davranışları yoğunlaştırabilir. Bu durumlar kazaları da beraberinde getirebilir; dikkat. Devam eden düzenin dışına çıkmak isteyebiliriz ancak olumlu olarak ise problemlerimize yaratıcı ve sıradışı çözümler oluşturmak için bizler motive edebilir. 

05:44'te ise Ay ve Jüpiter üçgeni oluşacak; gerçekten güzel bir görünüm. İyimser duyguların, neşeli enerjilerin aktif olması bu saatlerde mümkün. Yardımlaşmanın, güç birliği oluşturmanın yararlarını taraflar rahatlıkla görebilir. Entellektüel bilgi kapasitemizi, adalet algımızı harekete geçirebiliriz. Olayları geniş çerçeveden yaklaşabilir, eğitim medya, hukuk, seyahat, yabancı kültürlerle ilgili konularda ilerleme kaydedebiliriz. Ay, bu açının ardından 14:52'de Kova burcuna geçene kadar boşlukta kalacak; hazırlıklarını yaptığımız yukarıdaki başlık alanlarındaki işlerimizi bitirebilmek adına oldukça olumlu bir transit. Tamamlanmayı bekleyen işlerimizi rahatlıkla ve cesaretle ele alma fırsatı oluşabilir.

14:52'den sonra Ay'ın Kova burcuna geçişi ile birlikte yaratıcı zeka gerektiren tüm konular ele alınabilir; bazı grup çalışmaları, sıradışı aktiviteler, bilim, teknoloji ile ilgili işler açısından olumlu bir geçiş. Perşembe günü gerçekleşecek Kova Ay Tutulması etkisi altına da iyice girmiş bulunuyoruz. Rutin dışı programlar, farklı tecrübeler, hümanist, toplumsal konular, farklı bakış açıları ve yenilikçi fikirler açısından oldukça olumlu.

23:23'te Güneş ve Uranüs üçgeni netleşiyor; Tutulma sırasında da etkili oladuğu gibi haftaya damgasını vuracak bir transit. Yeni aktivitelere katılmak, kendimiz, çevremiz ve dünya ile ilgili yeni buluşlar yapmak, daha evvel farkında olmadığımız bir şeyleri keşfetmek adına mükemmel bir fırsat. Kendimizi keşfetmek ve özelliklerimizi ortaya çıkartmak mümkün. Anlayış, idrak, araştırma isteyen her türlü çalışmada aktif rol alabiliriz; ancak bunlar aşırı disiplin geretiren konular olmamalı. Zira özgürleşme dürtümüz her zamankinde daha yoğun olabilir. Tembellik edecek bir hafta değil; yeni tecrübeler edinmek adına mükemmel bir fırsat. Sıradışı tanışmaları, eş zamanlılıkları da beraberinde getirebilir. 


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder