30 Temmuz 2016 Cumartesi

Aslan Yeniayı (2 Ağustos 2016) - Astrolozi


2 Ağustos Salı günü 23:43'te Aslan burcunun 10. derecesinde Yeniay doğacak; kadim astrologların sadakat derecesi adı verdikleri 2. dekan, hedeflerimize bağlılık konusunda da bizleri sınayabilir. Tarfa durağında olan bu fenomen dostluklarımız dikkat etmemiz geren bir zamanı anlatmakta; bazı gayrimeşru ilişkiler, ciddi sağlık problemleri, tecavüz vakaları ile ilgili diye de not düşülmüş. Pluto ile Yeniay arasındaki 150 derecelik açı ile bunun daha da pekiştiğini hatta intihar vakalarının, bazı şiddet olaylarının görülebileceğini de düşündürdü bana. Çok masumane, güzel kalıcı üçgen açılarının yanı sıra oldukça zorlayıcı etkiler barındıran, önemli bir 15 günlük sürecin, yeni gelişmelerin habercisi denebilir.

Yeniay Giansar sabit yıldızı ile aynı boylamda; Neptün / Satürn / Mars karakterinde bir yıldız. Zehirlenmeleri, keskin analitik düşünce tarzını, bol arkadaşı, el sanatlarını, bol seyahati, cesareti, mertliği, mide ve bağırsak hastalıklarını ifade etmekte. Yükselen derecesinde ise Metallah yıldızını görüyoruz; Merkür karakterinde. Doğal davranan, kanuna kurallara uygun yaşayanlar, yargıçlar, ünlü kanun adamları ve avukatları anlatıyor. Asc yöneticisi Venüs ise Alfard ile birlikte; Neptün /Satürn / Venüs doğasında. Zehirlenmeleri, bağımlılıkları, ilişkilerde sisli, problemli durumları, narkoz ölümlerini, ameliyatlarda şanssızlıkları ve ani ölümleri anlatabiliyor. Yeniay haritasında çok belirgin olan Satürn, haritanın Mc derecesini de yönettiğinden, Mc derecesindeki Dheneb yıldızı dikkatimi çekti; Mars / Pluto / Jüpiter karakterinde sert bir yıldız, hemen yanındaki Pluto ile daha da güçleniyor. Mücadelelerde başarı vaadettiği gibi, tehlikeli durumlara, terörist saldırılara, hava bombardımanlarına, bombalamalara, gizli silahlara, önemli şiddet olaylarına, intikam ve öç almaya işaret eden bir yıldız. Yöneticisi Satürn ise uzun zamandır yazıp çizdiğimiz Antaresi ile aynı boylamda; Mars / Jüpiter / Merkür doğasında. Batının Yıldızı, önemli kraliyet yıldızlarından biri. Savaşçışıl, macera ruhu, kalp krizleri, inatçılıktan doğan sorunlar, beklenmedik kazalar, kargaşalar ve felaketlerle ilişkili.  kadim astrologlarda Aslan burcunun 2. dekanı büyük olayları, gelişen durumları kontrol alabilmeyi temsil edebilen Jüpiter ile ilişkilendirilmiş. "zarif" diye adlandırılmış; yani sorumluluklar yerine getirilirse, içgüdüler kontrol edilebilirse, sistem size zarifçe ödillerini verirmiş. Çocuklarla, sanatla uğraşanlar için başarı vaadeden bir konum. Ancak bunun yanında önemli güç çekişmelerini de beraberinde getirebilir. Bu yıldızların anlamlarını kafamızdan çıkarmadan, haritayı yorumlamaya başlayabiliriz.




Başlamadan biraz geriye gitmek istedim;
* Haziran İkizler Yeniayı - Satürn karşıtlığı (180 der. zıtlaşma, zorlanma, engellenme, sorunlarla yüzleşme, problem nereden geliyor bu açı ile görürüz.)
* Temmuz Yengeç Yeniayı - Satürn 150lik açısı (bu açı çözüm için değişim şart diyen plutonik bir görünümdür. İradenin aktive edilmesi şarttır; aksi halde önemli dönüşümlere sebep olan olaylara, kazalara, ölümlere maruz kalınabilir.)
* Ağustos Aslan Yeniayı - Satürn üçgeni (uyum, denge, harmoni ve destek vaadeden bir açı)
* Eylül Başak Yeniayı (Güneş Tutulması) - Satürn karesi (mücadele, kavga, tartışma, büyük problemler)

Aslan Yeniayı, 1 Eylül'de yaşayacağımız Güneş Tutulmasından önceki son Yeniay; bir nevi toparlanma, elimizden geleni yaptık mı diye kontrol etmemiz gereken bir sınav süreci. Yaz boyunca Satürn'ün ne kadar aktif olduğunu; hatta Neptün karesi ile birlikte düşünürsek Mars 2016'da gerçekleşen Güneş Tutulmasından itibaren, hep başrolde olduğunu söyleyebiliriz. Unutmayalım ki, önümüzdeki Tutulma sayesinde de son derece hırçın bir şekilde aktif olacak; hem de güvensizlikler, kuşkular, endişeler ve hayalkırıklıkları ile beraber sınanacağız. Ancak bu kez bir üçgen açı ile bu görünüme bağlıyız; yani gökyüzü fırsatlar sunmakta. Gelmesi muhtemel zor sınavlar öncesi bir hazırlık ve güçlenme dönemi de denebilir. Birçok ilişki problemleri Haziran ayı içinde yaşadık, Temmuz'da önemli aksilikler, kırılma noktaları yaşandı. Tutulma ile birlikte Eylül ayında, eğer önlemler alınmadı ise korkularımız ve endişelerimizle sınanacağız. Bu konular hepimizin hayatlarında kendini öne çıkarmıştır; geriye dönüp analiz yapabilirsiniz. Eğer bu alanlara önümüzdeki 15 gün odaklanıp, el birliği ile birlikte yardımlaşarak çalışamazsak, danışarak, adil ve politik olamazsak, Tutulma sürecinde vay halimize. Satürn 8. evde; doğmak için önce ölmek gerek; bilinçaltımızda istiflenen çöplerden arınmamız gerek. Belki çok sevdiklerimizle sınanacağız ama kurtuluş ve ilerleme değişim dönüşümle beraber gelecek. İçsel analizler, içgörüler, hani diyoruz ya hep; farkındalık, idrak, uyanış; işte ondan yana daha hızlı bir süreç. Yaşamlarımızda Temmuz ayında hangi konulara odaklandık, bir dönüp değerlendirelim; neler tecrübe ettik. Bu alanlarda kendimizi geliştirmemiz gerekecek. Daha fazla sorumluluk, görünenin ardındaki ilahi sistemi anlama, mümkünse stresten uzak kalma şartı ile Yeniay başarı vaadediyor. Hiç bir konuda yüzeysel kalmayın. Ucu açık kalan hele Mart 2016 güneş Tutulmasından beri belirsizlik içeren projelerinizi sağlama bağlamaya, sonuçlandırmaya özen gösterin.

Önümüzdeki 15 gün, yepyeni bir süreç; eksikliklerimizi, artılarımızı muhakeme edebileceğiz. Kendimizi ne kadar zorladık, tecrübelendik. İntikam duygumuz biraz uyanık olabilir bu aralar; ufacık kırıntı ile patlamalar ve daha önce cesaret gösteremediğimiz konuşmalar yapabiliriz. Sevgi ve ilgi açlığı çekenlerimiz, bu aralar bu dertlerini dile yüreklilikle dile getirecek. Diğerlerinin bu itiraflarla bilinçaltı korkularından, endişelerinden de; hadi sende yok artık derecesinde gizliliklerinden haberler alabileceğiz. Onların da aynı bizler gibi gerçek dünyaya ayak uydurmaya çalışmalarını duymak, belki bizi rahatlatacak. İlginç ilişkilerden, ortaklıklarda, şaşırtıcı beraberliklerden haber alacağız. Eğer, Şubat ayından beri ilişkilerimizde problem varsa; yol ayrımları oluşabilir. Kendimizi sahnede zannedecğimizden, her şey bir şova dönüşebilir; abartılardan uzak durmakta yarar var. Benliğimizi cömertçe ispat etmek isteyeceğiz; kimseye kulak vermek istemeyebilir, kendimizi dinletmeye çalışabiliriz. Kritize edenleri, eleştirenleri yok etmek isteyeceğiz. Spor, borsa gibi aktiviteler yoğunluk kazanabilir; futbol liglerinin de başlaması hiç tesadüf değil. Başarıli kişilerin terfilerini, yükselmelerini duyacağız; hak edenler hakkını mutlaka elde edecek. Hamilelik, doğurganlıkla ilgili haberler sıklaşabilir. Zevk-i sefa daha fazla kafamızı yorabilir. Hobiler, yaratıcılık, spor, eğlence hatta şans oyunları yaşama hareket getirebilir.. Önemli seminerler, toplantılar, geziler gündeme gelebilir. Ancak dikkat çekme dürtüsü çevremizde garipsenebilir; dikkat. İddialı ve abartılı yaşam enerjisi, risk alma cesareti, ayaklarımızı yerden kesmeden şartı ile aşırı yürekli girişimler, yeni projelere heves ve görev bilinci açısından olumlu bir süreç. Finansal riskler almaya daha yatkın olacağız; geçmiş başarısız tecrübelerimiz, sistem oluşturmaya, devamlılık sağlamaya ve statüye olan açlığımızı kamçılayacak.

Yukarıdaki paragrafta ifade edilenleri destekleyen gökyüzü konuları ise şöyle; Pluto / Asc / Kad Büyük üçgeni, Gad ile uçurtma kalıbına dönüşmekte. Geçmiş tecrübelerden dersler çıkarak, gücümüzü ve irademizi rahattıkla kullanabilecek ve Kuzey Düğüm / Jüpiter yönüne doğru olumlu bir hız kanabileceğiz. Bunun gelişebilmesi için ise 2 adet trapez (rosetta) açı kalıbı aktif; Yeniay / Asc karesi - Satürn / Neptün karesi arasındaki sextil ve üçgen açı (önemli kişilerden alınabilecek destekler, güç birliği oluşturmak, protansiyel yeteneklerimizi aktif kullanabilmek, hayallerimizde gerçekçi olabilmek, olmayacak duaya amin dememek). 2. Trapez ise Pluto / Uranüs karesi - Mars / Venüs karesi arasındaki sextil ve üçgenler (değişime önce kendi derinlerimizde başlamak ve bunda güç sağlamak, kontrol edemediğimiz aksilikler konusunda bakış açımızı yaratıcı zeka ile değiştirebilmek belki denenmemişi denemek, ilişkilerde kopuşlar, eril ve dişil enerjinin çarpışması, ihtiras ve tutkuları dengeleyebilmek). Her iki trapezde de zıt görününen kutupları birbirine harmanlayabilirsek içimizdeki minik aslan kükreyebilir.



Haritayı Uranyen prensipte ele aldığımızda da malum benzer etkileri görüyoruz; ancak Yeniay derecesindeki Siwa plutonik etkide. Eril enerjiyi temsil eder; derinlere inmek, kök ile mücadele etmek adına güçlü bir enerji verir. Eğer mücadelenin nedenini, sorunun kökğnü tesbit ettiysek, onu aşmak ve sorunları yok etmek daha kolaylaşabilir. Depremlerle de ilişkili olan bu etkileşim, yurt dışında önemli güçte bir deprem olabileceğini düşündürdü. Yıkım ve ölüm getirebilen Siwa zorlu deneyimler yaşatabilir ve depremvari değişimleri anlatır. Bazı ülkelerde, kanatlı hayvanlardan ya da böceklerden geçebilecek salgın hastalıklar görülebilir. Yeniay derecesinin Cupido ve Pholus'u tetiklemesi ise ani gelişecek sınırları, çizmeyi aşma eğilimlerini anlatabilir; yoksunluklarla yüzleşilebilir. Uranüs / Venüs - Mars, Asc - Hidalgo / Yeniay, Pluto / Merkür, Mc- Lilith / Admetos - Transpluto, Kara Ay / Vulcanus - Apollon gibi orta noktalar önemli şaşırtıcı söylemlerin, ideolojik çarpışmaların, bazı sırların ortaya dökülmesini, ilginç ortaklıkların, ilişkilerin ya da ayrılıkların da beraberinde gelmesine neden olabilir. Bu süreçte öfkelenmek daha kolay görünebilir; içsel dürtülerimizi zaptetmekte zorlanabiliriz. Unutmayalık ki önemli olan yaşamımızdan önce kendimizi zaptı rapta alabilmek. Profesyonel yaşamımızda önemli rekabetçilik ve baskın olma isteği ile farklı ilişkiler içine girebiliriz. Unutmayalım ki ana amaçtan uzaklaştıkça, hedefler daha ulaşılmaz olacaktır. Yeniay'ın Chiron ile olan ilişkisinden de yaralarımızı iyileştirme şansını eğer önemli önlemleri alabilirsek, hayvani dürtülerimizden arınabilir ve Bir'lik bilinci ile hareket edebilirsek, güçlü bir şekilde kullanabiliriz.


Ülkemiz açısından ise hepimiz kadrolardaki önemli değişimlerden haberdarız. Bu değişimler iktidar partisinde de hareketlenmeye başlayabilir. Bu zamanlarda öne çıkabilecek kişiler uzun bir süre görevlerinde kalabilir. Bazı ilkleri, yeni metotları yöneticilerimiz denemeye karar verecekler. Temmuz ayında yaşananlar daha gündemde olmaya tabii ki devam edecektir. Önceden görevden alınan bazı kişilere tekrar görev verilebilir. Önemli görüş değişimlerine şahit olmaya devam edeceğiz. Bu farklı ideolojilerle bağlantılı yeni kararlar alınabilir. Keskin tavırları, önemli gelişmeleri önümüzdeki 15 günlük süreçte özellikle uluslararası arenada seyredeceğiz; hatta bazı şovlara tanık olabiliriz. Aslan, kraldır. Bu Yeniay da kralların büyük sınavı gibi algılanabilir. Rusya ile Kasım 2015 sonunda gerçekleşmiş sınır ve uçak problemleri konusunda şaşırtıcı gelişmeler yaşanabilir ve ABD ile ilişkilerimizde önemli açılımlar oluşabilir; şaşkınlıkla izleyeceğiz, anlaşılan. Özellikle 5 ve 22 Ağustos civarı üzücü olaylar yaşanabilir. Yeniay'un natal Güneş ve Venüs ile karesi nedeniyle gençler, sporcular, spor klüpleri, sanatçılar, borsa, büyükelçiler ile ilgili olarak eskiye dönük bazı kararlar alınması, eski konuların tekrar gündeme gelmesi muhtemel. Uluslararası ittifaklar ile ilgili önemli haberler, şaşırtıcı gelişmeler duyabiliriz. Meclisin önemli kararlar alması, yeni kanunlar, dış güçlerle ilgili anlaşmazlıklar önümüzdeki 15 günlük süreçte yaşanabilir. Bazı milletvekillerimiz ile ilgili soruşturmalar, yargı süreci başlayabilir. Suikastlar, terör olayları, sınırlarımızda hareketlilik ise maalesef gündeme gelebilir. Çok masumane, yaratıcılık, yetenek ve içimizdeki çocuğu ifade eden Aslan burcunun, önümüzdeki dönemde maalesef kükremesi, güç savaşlarına neden olması, aşırı abartılı, şaşkınlık yaratabilecek cesur yürekliliği dikkat çekici gelişebilir. 


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder