1 Temmuz 2016 Cuma

1 Temmuz 2016 - Astrolozi


Yeni bir güne Ay'ın Boğa burcundaki hareketi ile merhaba diyoruz; istikrar ve kalıcılık hedeflerimiz arasında olabilir. Yenilik yerine alışık olduğumuz düzenler ve maddesel değerler konusunda kendimizi güvende hissetmemiz önem teşkil edebilir. Yaşamın keyif verici yanları ile daha fazla ilgilenebiliriz, gün ortasına kadar.

03:18'te Ay ve Mars karşıt pozisyon içinde olacaklar;  uyumsuzluk enerjisi veren, zıt duygular arasında iki uca çekiliyormuş hissine neden olan ve kısa sürede büyük olaylara neden olabilecek bir transit; hele ki dün biten Mars geri hareketi sonrası, gezegenin hızının en düşük seviyede olduğunu düşünürsek.  Düz giden dalgalar, bu saatlerde ayakta olanlar için bir anda terse dönebilir, dikkat. Sorunlarımız varsa bu etki altında düzeltmeye çalışmamak en doğrusu olacaktır; kaş yapayım derken göz çıkarabiliriz. Ay, bu açının ardından boşluğa gireceğinden; son açı olan Mars karşıtlığı Ay'ın 14:44'te İkizler burcuna geçene kadar etkisini hissettirebilir. Günün ilk yarısı sert enerjiler barındırmakta.

06:31'de Venüs ve Pluto karşıtlığı kesinlik kazanacak; bir kaç gündür etkisi altındayız ve bugün, yarın da enerjisi aktif. Duyguların oldukça yoğun olduğu bu günler, ilişkilerde istenmeyen durumları da beraberinde getirebilir. Yükselen arzular, bazı başlangıçları kolaylaştırabilir ama tabii istikrar da aynı düzeyde olabilir mi bilinmez. Tatmin duygusuna olan açlık yüksek olacağından, elde ettiklerimizde doyuma ulaşmak da zorlaşabilir. Bilinçaltı duyguları da zorlayıcı olabilir. Tanışmalar üzerinizde iz bırakabilir ancak bu etki altında bu çeşit çekişlere aldanmamakta yarar var; gerçek seçimler bunlar değildir. İlişkilerdfe üzerinizde baskı hissedebilir, bazı dominant, despot davranışlara maruz kalabilirsiniz. Cinsel suçların artabileceği bir süreç denebilir.

06:54'te Ay ve Chiron arasında oluşacak ılımlı etkileşim ise geçmiş tecrübelerimizden olgunlukla dersler çıkarabilmemize, belki aynı hatalara düşmemek adına önlem almamıza yardım edebilir. Erken saatlerdeki bu görünüm çevremizdekilere de tecrübelerimizde destek vererek yol göstermemize neden olabilir.

14:44'te Ay İkizler burcuna geçiş yapıyor; iletişimin, zihinsel hareketliliğin ve günün hızlanmasına neden olabilecek bir etkileşim. Yakın çevremizle olan gel git trafiğimiz, görüşmelerimiz yoğunlaşabilir; bilgiye olam merakımız artabilir. Yeni bilgiye olan ilgi ve bir anda bir kaç şeyle uğraşama isteği, konular arasında zorlanmadan geçişlere olanak tanıyabilir.

22:17'de ise bugün ve yarın etkili olack Venüs ve Jüpiter ılımlı görünümü kesinleşiyor. Finansal açıdan oldukça olumlu bu transit, çalışma şartlarında, yaşam koşullarında iyileşme ve fırsatlar yakalama, maddi bereket anlamına gelebilir. Şefkat, anlayış ve özveri yoğunlaşabilir. Sosyal yaşam açısından hareketlilik getireceğinden davetler, organizasyonlar artabilir. Kendimize özen göstermeye eğilim, gezme, eğlenme, değişik tecrübeler edinebilme ve aşk yaşamında duygusal yoğunluk olarak yorumlanabilir, ayrıca.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder