16 Temmuz 2016 Cumartesi

16 Temmuz 2016 - Astrolozi


Ay, gün içinde bütünüyle Yay burcunda ilerleyecek; kendimize özgü yaşam felsefesi ve adalet kavramının etkili olabileceği bir gün. Yaşama daha olumlu ve iyimser bir yaklaşım sergilemenin yanı sıra, hayatın nimetlerinden faydalanarak daha neşeli enerjiler içinde olabiliriz. Uzun açıklamalara karşı sabrımızın olmayacağı gibi aklımıza düşeni dürüstçe ifade etmek isteyebiliriz.

08:44'te Ay ve Satürn kavuşumu netleşecek; sorumluluk ve görevlerin farkında olarak diğer zamanlara göre daha ciddi görünebiliriz. Yalnız kalmak isteyebilir, işlerimizi tek başımıza üstlenebiliriz. Yaşça ya da tecrübel olarak bizden üstün kişilerden destek alabilir, problemleri çalışkanlıkla ve sistemli bir şekilde uğraşarak halletmeyi deneyebiliriz.

11:25'te ise Ay ve Neptün karesi ile birlikte Satürn ve Neptün arasındaki kare açı da hareketlenebilir. Hayaller ve gerçekler arasındaki uçurum rahatsız edici olabilir. Duygusallığın anlayış ve merhametin aşırı yükselmesi her söylenene kolayca inanmamıza da neden olabilir. Yediklerimize, içtiklerimize ve alerjik reaksiyonlara karşı dikkatli olmak yerinde olabilir. Endişe, korku, süphe ve özgüvensizlik hisleri bizleri rahatsız edebilir. İdealleri fazla yüksek tutmamak, gerçekçi olmak en uygunu. Önemli kararları bu saatlere denk getirmemek de yerinde bir karar olabilir.

15:41'de ise Ay ve Düğümler arasındaki kare açı kesinlik kazanacak; geçmiş tecrübelerin ya da geçmişten gelen kişilerin olayların bizleri karamsarlığa sürüklemesi, yaşam yolumuzda ilerleyemiyormuş düşüncesi ile sarıp sarmalanmamıza neden olabilecek olumsuz bir transit. Bardağın boş tarafını görmek daha kolaylaşabilir. Ancak geçmişten tecrübeler kazanarak farklı yol ve bakış açıları üretmek adına motivasyon kaynağı olarak olumlu kullanılabilir. Dersler çıkarmak, aynı hataları tekrarlatmamak adına önlemler alınabilir.

Geceyarısının hemen ardından Merkür ve Venüs kavuşumu kesinleşecek; gün boyu hissedilebilir bir enerji. Zihin kapasitemizin şarj olduğu, mental çizginin tavana çıktığı, düşünce gücümüzün arttığı bir gün Fiziksel enerjimiz de zeka enerjimizden güç alarak hareketlilik yönümüzü etkileyebilir. Bazı şeyleri düzeltmek, onarmak mümkün. İletişim ilişkilerimizde etkili olabilir; ancak yukarıdaki açıları da göz önüne alarak olayları mantık açısından değerlendirmeye dikkat etmeli ve gerekli önlemleri de almalıyız.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder