9 Temmuz 2016 Cumartesi

9 Temmuz 2016 - Astrolozi


Ay gün boyu Başak burcu seyahatini sürdürecek bugün; detaycılık analizci özellikler, elimizdek gelenin en mükemmeline ulaşma dürtüsü yoğun çalışabilir. Diğerleri yararına birşeyler yapabilme ile kendimizi mutlu ve huzurlu hissedebileceğiz. Duygulardan çok görev bilinci ve hizmet anlayışı çok daha önem teşkil edebilir; titizlik ve diğerlerinin uğraşmak istemeyeceği konuları bile ele alma isteği ile gün içinde oldukça yorulabiliriz.

00:10'da dün geceden beri etkili olan Ay ve Neptün karşıtlığı hayalperestlik sınırlarımızı zorlayıcı nitelikte. Aşırı duygusallık ve merhamet bizi ele geçireceğinden, söylenene kolay inanma, gerçeklerden uzaklaşma görülebilir. Alerjik reaksiyonlar, zehirlenme gibi etkilerinin yanı sıra alkol ve ilaç alımında diğer zamanlara göre daha fazla hassas olabiliriz. Dua, meditasyon, yalnız kalarak tefekkür adına oldukça uygun denebilir; üzerimize çöken güvensizlik, endişe, tembellik gibi etkileri bu şekilde hafifletebiliriz.

04:41'de Ay ve Kuzey Düğüm kavuşumu, ardından 08:27'de Ay ve Pluto üçgeni, 12:31'de de Ay ve Jüpiter kavuşumu ile birlikte, Pluto'nun Jüpiter ve Kuzey Düğüm kavuşumuna yaptığı uzun etkili üçgen açı öğle saatlerine kadar aktif olacaktır. Ruhsal canlılık, kendimizi geliştirme, reformsal deneyimler şeklinde açıklanabilir. Becerikliliğimiz, çevremizdekilerle yardımlaşarak artabilir ve sezgiselliğimiz yoğunlaşabilir.  Sosyal, dini, kültürel ve eğitimsel alanlarda önemli değişimleri beraberinde getireceği gibi demode görüşleri, inançları da sonlandırabilir. İlham arttırıcı yanı ise girişimciler ve sanatçılar adına oldukça olumludur. Kanun ve yetki sahibi kişilerle faydalı olabilecek çalışmalar içine girilebilir. Cömertlik, bilgide derinleşme, araştırma, diğerlerine yararlı olma isteği gibi özelliklerini de sayabiliriz.

11:06'da oluşacak Ay ve Güneş olumlu etkileşimi ile ilişkilerde birbirimizden destek bulabilir, potansiyel özelliklerimizi, yeteneklerimizi rahatça kullanabiliriz. Duygularımız ve mantığımızı dengeli bir biçimde kullanabilme sayesinde aktivitelerde, ilişkilerde olumlu gelişmeler yaşanabilir.

17:18'de Ay ve Merkür, ardından da 23:08'de Ay ve Mars arasındaki olumlu görünüm ile birlikte ilerleyen günlerde netleşecek Merkür ve Mars üçgeni bu akşam saatlerinde kendini hissettirebilir. Zeka ve mantığı güçlendirici, harekete geçirici bir etkidir. Gelecekle ilgili planlarımızı cesur ve atak bir şekilde uygulamaya geçirebilir, detaylandırabiliriz. Düşünsel ve fiziksel aktiviteler adına oldukça olumlu. Strateji yaratma, teknik, bilim, mühendislik, askeri ve polisiye konular, politik görüşmeler hızlanabilir. Kendimizden emin, nerede olduğumuzun farkında olarak diğerlerinden çekinmeden güvenle kendimizi düşüncelerimizi net olarak ifade edebilme şansı ve kuvveti bulabiliriz.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder