20 Temmuz 2016 Çarşamba

20 Temmuz 2016 - Astrolozi


Hikaye bu ya, denizde yaşamaya alışmış keçiye, dağlara çıkma, kayalara tırmanma görevi verilir. Keçini sorumlulukları artar, mücadele ve geüç gerektirir. Oğlak burcunun mitolojik hikayesinin özeti budur. Bugün ynei günün başlangıcı ile birlikte 01:56'da Dolunay Oğlak burcunda gerçekleşecek. Bu bizim keçinin kuğruğu ise hala balık şeklindedir.. Yani duygularını, sezgilerini, bilinçaltı inanışlarını bir kenara atmaz; bunları yaşam amacını gerçekleştirmek üzere kullanmak için saklar.

Geçtiğimiz 4 Temmuz Yengeç Yeniayı sürecinde sanki annesinin etekleri arasında saklanmış çocuklar gibi endişeli, geleceğe dair kuşkulu haller içine girdik. Ancak Dolunay ile beraber kendimizi daha ortaya koyabilir, sorumluluk ve görevlerin bilinci ile bir erişkin olarak kendimizi ispat etmeye çalışabiliriz; beklentilerimiz ve sosyal imajımızla tabii ki birlikte. Yengeç / Oğlak karşıtlıkları halen duygusal çekingenliklerden haber veriyor; ama bu içimizde, derinlerde gizli, dış yüzeyde ise çok daha direkt hareket etme zorunluluğu ile karşı karşıyayız. Ev - iş, sorumluluklar - kaygılar, bağımlılıklar - gerçekler arasında denge oluşturmamız gerek. Yeniay döneminde yaşamlarımızda neler değişti; işte bunlar önümüzdeki günlerde zirve yapabilir. Ya da farkında olduğumuz bir gelişme kaydedemedik mi? Uranüs'ün durumu ile anlıyoruz ki, olaylara yaklaşımımızda önemli değişimlere ihtiyaç var. Yeni, sıra dışı, farklı fikirler, bakış açıları üretmeye özen göstermek gerek. Tepeden aşağıya denize bakınca bir oğlak gibi yukarıya aldığımız yolu görelim. Ama aynı şekilde artık tırmanmaya gerek yok. Einstein demiş ki; deliliğin tanımı, devamlı aynı şeyleri yaparken değişik sonuçlar beklentisidir. Oğlak sistemle ve bu sistemin sonucuyla ilgilenir. Eğer arzuladığımız sonuçlara ulaşmak istiyorsak, o zaman sinirleri, kasları, beyni zıplatmaya hazır olun ve yeniye yelken açın.

Dolunay haritasında Mars / Chiron / Güneş üçgenini Dolunay uçurtma formuna çeviriyor; yüksek potansiyelleri anlatan bir kalıp. Mars sextili motivasyon, Chiron sextili dağlara tırmanma olgunluğunu, bilgeliğini, hem de geçmiş zor tecrübelerden dersler çıkarmayı, açık ara Jüpiter üçgeni ise gerekli iyimser ve geniş perspektifli düşünce tarzını bahşedecektir. Haa tabii İlahi Adalet'i de temsil eder Jüpiter; hak edeni göz ardı etmez. Ama yeter ki Satrün'ün kısıtlayan etkilerine dayanıklılık ve sabır gösterelim. Satürn tek başına Neptün'e kafa tutuyor; fazla hayal kurma, gerçekleri gör diyor, idealizmden, realizme bi gel.. Destekleyen Venüs ve Merkür üçgenleri ise maddi anlamda ağzımıza bal çalabilir. Venüs / Satürn gecikmiş hazları, Merkür / Satürn bilinç ve mantık disiplinini ifade ediyor. Aldın, az kaldı, az biraz sabret ki sağlama bağlayayaım gibisinden.

Yabancı kaynakları araştırınca daha önce farketmediğim Megaira asteroidinin Dolunay ile ilişkisini farkettim. Fazla bir şey bulamasam da kıskançlıklarla ve hataların cezalandırılması ile ilgili. Oğlak'ın hem keçi hem balık olan 2 yüzünün ardında fokurdayan bir zehir, sinsi tutkular, ihtiraslar (Oğlak burcunun yücelme yöneticisi Mars'dır) var. Bu ne birilerinin ilerlemesi için destek olmak için ne de kaçak adımlar atmak gibi. Bazılarımız sorumluluk, görevler, belki hedefler, omak istedikleri için ihtiras ve tutkulara, kıskançlıklara kapılabilir. Bunu olumlu kullanmak, kendimizi profesyonel anlamda ispat ederek ortaya koymak açısından motive olmaktı; bu zaten en eksik yanımız bence. 4 Temmuz Yengeç Yeniayı ile endişelere, şüphelere kapıldık. Eğer bu zorlu duygularla başa çıkabilirsek, temelleri zangırdayan işlerimizi sağlam kazıklara bağlayabiliriz.

Görünmeyen duvarlarla çevrili gibiyiz hepimiz. Oğlak Dolunay'ını ödülü ise bakış açımızı genişletmekte gizli. Aslında her zaman olduğu gibi savaşımız kendimizle. Geçmişten gelen fısıltılar, inançlar, kayıtlar, bakış açıları, korkular kulaklarımızdan eksik olmuyor; bizlere hükmedenler, kontrolümüzü elinde tutanlar, büyüklerimiz.. Tepeden aşağıya baktığımızdaki geldiğimiz yol.. Farketmediğimiz, dikkat etmediğimiz, otomatik davranışlar sergilediğimiz her an görünmez parmaklıklara çevrili hale geliyoruz.

Bu Dolunay Uranüs ile hareketleniyor, uyanışa, farkındalığa imkan tanıyor. Mageira ile duyguları ateşliyor, Mars ile motive oluyor, Chiron ve Jüpiter ile Oğlak tarzında başarı yolunda farkındalık ve idrak, anlayış sağlıyor. Zirveye ulaşmak hiç zor değil.. Bazen üzerimize çelik kıyafetlerimizi çekip, geriye bakmadan, bir komutan edasında kararlı, sistemli ve inatla ilerlemek; fırtınalar kopsa da, yıldırımlar düşse de, yeni yollar bulup hedefe ulaşmak en doğrusudur.

Dolunay ile ilgili daha geniş bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/07/oglak-dolunay-20-temmuz-2016-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder