17 Temmuz 2016 Pazar

17 Temmuz 2016 - Astrolozi


Haftanın son gününe Ay, Yay burcunda ilerleyerek giriyor.. Yurt dışı, hukuk ve yargı, eğitim, din ve felsefenin yanı sıra farklı hayat görüşlerinin öne çıkabileceği bir transit. Olayların genişlemesine, kabına sığmamasına neden olabilir. Kendimizi eğitmek, entellektüel bilgide derinleşmek ve farklı inanç sistemlerine saygı ile yaklaşıp anlayış sağlamak adına olumlu kullanılması tavsiye edilir.

02:22'te Ay ve Jüpiter kare açısı netleşecek; ego, kibir tarzı dürtüleri besleyebilecek bir etkileşim. Aşırı iyimser ve umursamaz, problemleri küçümseyici bakış açısı ileride karşılaşabileceğimiz sorunları, sadece bugün için yok farzetmemize neden olabilir. Dikkat edilmezse ilişkiler açısından kriz içerebilecek durumları büyütebilir. Cömert, adil ve yardımlaşma içinde olmamız önemli.

Güneş ve Mars arasında saat 06:44'te ardından da 08:41'de Güneş ve Chiron arasında ve son olarak 14:42'de Mars ve Chiron üçgeni ile birlikte, Güneş / Mars / Chiron arasındaki büyük su üçgeni, gün boyu etkili olacak bir görünüm. İnançları savunucu, inançlar uğruna mücadele kararlılığı verecek bir açı. Aktif olarak kendimizi net ve özgüvenle ifade edebilir, görüşlerimiz uğruna gitişkenlik gösterebiliriz. Yaşamlarımızda eksik ya da hatalı gördüğümüz, kendini tekrarlayan olumsuzluklar uğruna, yaratıcışığı ve kimliği, cesaretle öne çıkarmak mümkün olabilir.

11:56'da Ay ve Uranüs üçgeni sebebiyle hafif ve anlaşılmaz bir telaş, huzursuzluk hissedilebilir. yaşamlarımızda değişim yaratma arzusu yükseleceğinden buna imkanı olmayanların en azından bulundukları ortamlardaki düzeni değiştirme çabaları aktif çalışabilir. Yeni tanışmalara, gruplarla, arkadaşlarla beyin fırtınaları yapmaya müsait bir etkileşim. 

Ay bu açının ardından boşluğa girecek ve 22:32'de Oğlak burcuna geçene kadar da açısız kalacak. Arada 13:09'da oluşacak Ay ve Chiron karesinin de etkisi ile eski ve sıradan olan düzenimizin işlevsizliği daha fazla gözümüze batabilir. Geçmiş tecrübeler ve yaşamlardaki eksiklikler, olumsuzlukla gözümüze daha fazla batabilir. Bu etkiler maalesef Ay'ın Oğlak burcu geçişine kadar da devam edecek görünüyor.

22:32'de Ay'ın Oğlak burcuna geçişi ile iyiden iyiye zor etkiler barındıran Dolaunay etkisine de girmiş oluyoruz. Karamsarlık, olumsuzluk duygularında yoğunlaşma olabileceği gibi, bir sistem oluşturmaya yönelik dürtü ve çalışkanlık etkileri barındırmakta bu transit. Duygularımızı fazla işe karıştırmadan, çalışkanlık göstereceğimiz, toleranssız olacağımız ve çevremizdekilerden de aynı beklentiler içinde olacağımız enerjiler start alıyor.


Zerrin Zindancıoğlı, ASA, MAPAI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder