8 Temmuz 2016 Cuma

8 Temmuz 2016 - Astrolozi


Ay, yeni bir güne Aslan burcunda boşlukta girse de, hemen 01:40'ta Başak burcuna geçiş yapacak. Birilerine yardımcı olmak, detaylı, pratik ve mükemmelliyetçi uğraşlarla meşgul olmak, sağlık ve bakımla ilgilenmek, çok çalışmak ve diğerlerini eleştirmek günün ana özellikleri denebilir. Hizmet bugün bizi kolay tatmin edecek unsurlardan biri. Her şeyi bir görev gibi algılayabilir, listeleyebilir ve düzen içinde davranabiliriz.

01:26'da dünden beri etkili olan Güneş ve Pluto karşıtlığı kesinleşecek; bugün tümüyle aktif. Reddettiğimiz, anlayamadığımız hayatımızla ilgili bazı durumları çeşitli olaylarla ya da insanlarla ayna yaparak karşımıza çıkaracak bir görünüm. Çevremizdekilere karşı yoğun bir çaba ve mücadele içine girebiliriz. Üzerimizde otorite kuran kişilerle güçlü bir ego savaşına neden olabilir. Bazı araç ve gereçlerde arızalar oluşabilir Daha önce kuvvet bulup da yapamadığımız bazı değişimler bu transitin etkisi altında güç ve irade ile ele alınabilir.  Nedensiz bir şekilde şiddete ve suça meyilli yapabilir; dikkat.

10:47'de ise Venüs ve Chiron üçgen açısı netleşiyor; bu transit de günboyu etkili. İlişkilerimiz sayesinde bazı problemlerimize cevaplar bulabileceğimiz, dertleşerek kendimizi daha iyi hissedeceğimiz bir görünüm. Bazı ilişki problemlerimizi de çözebilir, sevdiklerimize rehberlik yapabiliriz. Sevginin, anlayışın iyileştirici gücünü hissedebileceğimiz etkiler. Maddesel değerlerle ilgili de bazı sorulamıza cevaplar oluşturabiliriz.

12:05'te Merkür ve Jüpiter arasında ılımlı bir etkileşim kesinleşiyor; diğer bir günboyunce aktif  transit. Öğrenme, bilgide derinleşme, yardımlaşma açısından oldukça olumlu. İyimser düşünceler, pozitif zeka, geniş anlayış kapasitesi, bilim, din, psikoljiye yatkınlık, merak ve eğitime akıcılık verebilir. Yabancı kültürler, felsefelerle ilgilenebilir, değişik tecrübelerle deneyim kazanabiliriz. İleriye dönük projelerimizi oluşturabilir, yaşama geniş bir perspektiften bakabiliriz.

22:01'de Ay ve Satürn karesi nedeniyle depresif duygular rahatsızlık verebilir. Otorite figürleri ve büyüklerimizle ilişkilerimizde aksilikler, sorunlar oluşabilir. Olayların olumsuz yönlerine odaklanmak yerine enerjimizi yüksek tutmak belki yalnız kalığ dinlenmeye çalışmak en doğrusu olacaktır.

Geceyarısının hemen ardından 00:40'da Ay ve Neptün karşıtlığı oluşacak; gecenin ilerleyen saatlerinde etkisi hissedilebilir. Endişeler, şüpheler, özgüvensizlikler artabilir. Diğerlerine karşı olan merhamet duygumuz her söylenene inanmamıza, bazı durumlarda kolay aldanmamıza sebebiyet verebilir. Alerjik reaksiyonlar ya da yediklerimizin içtiklerimizi dokunması gibi durumlara karşı dikkatli olmakta yarar var.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder