5 Temmuz 2016 Salı

5 Temmuz 2016 - Astrolozi


Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram diliyorum her birinize... Büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyorum..

Şeker Bayramı'nın ilk günü Ay'ın Yengeç burcundaki seyahati ve kutsal sayılan, Sirius sabit yıldızı ile aynı boylam derecesinde bulunması, oldukça manidar diye düşünürken, günün ilk açısında da 04:09'da Ay'ın Venüs ile gerçekleşecek olan kavuşumu farkedince oldukça şaşırdım.. Şeker Bayramı ve tatlılıkların, güzelliklerin, sevginin gezegen Venüs, sahnede. Aile, ev, yakın ilişkilerimiz, büyüklerimizle olan iletişimimiz adına harika etkiler. Barış, mutluluk ve karşılıklı anlayışın gündeme gelmesi oldukça kolay. . Duygusallığımız akşamüzeri saatlerine kadar oldukça aktif olabilir; kolay ağlayabilir, kolay duygulanabiliriz. Sezgilerimiz ise daha kuvvetli çalışabilir yakınlarımız ile kolaylıkla empati kurabiliriz.

07:43'te Ay ve Mars arasında oluşacak üçgen açı sayesinde ise kararlılık, cesaret, özgüven, ataklık gerektiren tüm işlerimizi rahatlıkla ele alabilecek liderlik özelliklerimizi öne çıkarabiliceğiz. Erken saatlerde kendimizi enerjik hissedebilir ve erken kalkabiliriz. Bayram sabahına yakışır bir poszitif enerji ile güne başlamak hiç zor değil.

09:29'de netleşecek Ay ve Uranüs karesi huzursuzluk ve acelecilik verebilir. Emir almaktan pek hoşlanmayabilir, her zamankinden değişik bir şeyler yapmak adına dürtü hissedebiliriz. Değişik heyecanlara karşı bir açlık oluşabilir. Yaşamlarımızda ise daha özgür olmak ve bir yenilik gerçekleştirmek isteyebilir, bazı ani ve üzücü haberler duyabiliriz. Ay, bu açının ardından boşluğa girecek ve 19:27'de Aslan burcuna geçene kadar da açısız kalacak; dolayısı ile yeni başlangıçlardan ziyade, bitirilmeyi gerektiren işlerimize yoğunlaşmak daha doğru olabilir.

11:09'da ise Ay ve Chiron üçgeni ile çevremizdekilerle sohbet ettikçe kendimizi daha iyi hissedebiliriz. Geçmiş tecrübelerimizden dersler çıkarabilir, problemleri olgunlukla ele alabilir, hatta çevremize bilgelikle destek olabiliriz. Eksikliklerimiz ve hatalarımız açısından daha kolay tolerans gösterebiliriz.

15:19'da Merkür ve Neptün üçgen açısı kesinleşiyor; dünden beri aktif ve bugün de tümüyle etkili. Sempatiklik, içtenlik yaratan, etrafa karşı hassasiyet, anlayış veren hayal kalitesini ve önsezileri arttıran bir transit. Başkalarının ruh halini zahmetsizce anlayabiliriz. Bilinçaltımızdaki mevcut güzelliklerin, kıymetlerin adeta örtüsü açılır ve bizlerin görmesi kolaylaşabilir. Psikoloji, meditasyon gibi bilinçaltı çalışmalarında önemli başarıları beraberinde getirebilir. Disiplin konusunda ise önemli eksikliklere neden olabilir, bugün ele algığınız bir işi yarın yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir. Yazı yazmak, rol yapmak, şiir denemek, müzikle ilgilenmek, dini, mistik, ruhsal subjeler, sanat çalışmaları merakımızı çekebilir. Bugünlerde hastane veya bu gibi kurumları ziyaret, bilimsel ve sanatsal yerlere gezi, yabancı kişilerle görüşmeler yapmak adına uygun kullanılabilir.

19:27'de Ay Aslan burcuna geçiş yapacak; bizleri ilgilendirsin ilgilendirmesin her şey, kontrol etmeye çalışabiliriz. Etrafımızın bizleri takdir edecek onaylayacak kişilerle çevrili olması, keyif verici, eğlenceler, hobiler, yaratıcılık gerektiren aktivitelerle uğraşmak adına uygun bir süreç başlamakta. Eleştiriler söz konusu olduğunda ise anında ortamdan yok olmamız mümkün; tahammül göstermekte zorlanabiliriz.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder