11 Ekim 2013 Cuma

11 Ekim 2013 - Astrolozi



                           

Dün akşamdan üzerimize çöken melankolik, eleştirici ve soğuk, ciddi ama sabırlı tavırlarla güne giriyoruz. Aslında bunun nedeni, her şeyin doğru şekilde ahlakına uygun yapılmasını istememizden kaynaklanıyor. Bu her şeyi kuralına göre yapma dürtüsünün altında da güvensizlik duyguları var.. Herkesin gösterdiğimiz itinaya uymasını bekleyebiliriz. Organizasyon gücümüz ve sabrımız, zorlukların altından kalkmakta bize yardımcı olacaktır, çünkü zor bir hafta sonu bizi bekliyor..

Sabah erken saatlerde Ay, önce Pluto ile kolkola girecek sonra da Uranüs ile sert bir açı yapacak; bu esnada ani gelişebilecek sinir katsayımızı fırlatabilecek olaylar karşısında, derin duygularımızla yüzleşmek muhtemel. Kafamızdaki kaygı, kıskançlık, hırs, kin gibi duygularımızı ortaya çıkarabilir, çıkarabilir diyorum, yani içeride bu duygular varsa.. Bu transit, sonradan kendimizi tahlil etmemiz ve gizli duygularımızı öğrenmemiz açısından önemlidir, bir yüzleşmedir. Güçlü bir huzursuzluk, acelecilik, rahatsızlık hissedebiliriz; ancak bu enerji doğru kullanıldığında güçlü bir motivasyon kaynağı olacaktır. Hiç beklenmedik duygusal bir üzüntü yaşayabilir veya biri hayatımızın düzenini bozabilir; dikkatli olmakta fayda var.

Öğleye doğru oluşacak Ay ile Satürn arasındaki olumlu görünüm sayesinde sabah oluşan durumlardan sonra, yalnız kalmak, derin düşüncelere dalmak mümkündür. Bazı olayların muhakemesini daha kolay yapabiliriz. Ayrıca otorite kabul ettiğimiz kişilerle işlerimiz varsa, olaylara beraberce ciddi yaklaşımlar sergilemek için de çok uygun saatlerdir. Akşama da Ay Merkür ile güzel bir açı yapacak; bu saatlerde de sosyal ilişki tempomuz Cuma akşamına uygun olarak artabilir; iletişim trafiği yoğunlaşacaktır. Ancak burada bir şey belirtmek istiyorum; 9 gün sonra Merkür geri harekete geçecek; yani bu günlerde hızı yavaşladı ve haftaya durağan hale gelecek. Bu ne demek; iletişim, trafik, ulaşım, seyahat, bilgi akışında aksilikler, problemler mevsimi yavaş yavaş açılıyor. Bu etkiyi bazılarımız yavaş yavaş hissetmeye başlayacaklar, tabii doğum haritalarında Merkür'ü ileri harekette olanlar için söylüyorum. Ama çoğumuzun yani toplumun 1/3'ünde Merkür doğum haritalarında zaten geri harekette; onlar için ise daha verimli bir dönem başlıyor..

Gelelim sona sakladığım aslında yarın kesinleşecek olan Güneş ve Jüpiter sert karesine; hayırlı uğurlu olsun. Hani geçen hafta sert etkili bir Yeni Ay vardı ya, işte onun sertliğini tetikleyen bir hareket bu.. Zaten sabah saatlerinde Ay da Pluto ve Uranüs'e dokunarak geçti; kısacası Yeni Ay'ın geçen hafta oluşturduğu Büyük Kare hortlayacak. Sert enerjiler arasında bir oraya bir oraya çekiştirilebiliriz. Ama ben iyi yönlerinden bahsedeyim diyorum; yapmak istemediğimiz her türlü iş için bize verecektir, hatta kapasitemizi aşacak işlere bile kalkışmak isteyebiliriz; tüm kaynaklarımızı zorlayabiliriz. Bu haritalarımızda dokunduğu yerler göre, aşırılıklar, cömertlik ve müsriflik de getirebilir. Diğerlerinden gelebilecek zorluklarla karşılaşabiliriz; kendini beğenmişlik, yani yüksek ego sakın göstermeyin. Hayattan ve çevremizdekilerden beklentilerimizi de abartmamız mümkün. Bu da sevimsiz olaylara en önemlisi iyimserliğimizi umutlarımızı çökertebilir.. Herşey tadında güzel, aynı ego gibi, hırs gibi, beklentiler gibi.... Hafta sonu siz siz olun, ayarınızı kaçırmayınn..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder