23 Ekim 2013 Çarşamba

23 Ekim 2013 ve Güneş Akrep burcunda - Astrolozi



                                       

Ay güne İkizler'de ilerleyerek başlıyor ve geçtiğimiz gece oluşan Venüs karşıtlığının da etkileri devam ediyor. 03:34'te boşluğa girecek olan Ay, hareketini tüm gün açısız olarak sürdürecek. Malum daha önce çok değindik ancak tekrar söylemekte fayda var; netlik aradığınız girişimlerde lütfen bulunmayın. Bu tarz arzularınız Ay'ın açısız hareketi gibi havada kalabilir; elde devam edin işlerinize dikkatinizi vermek daha uygun olacaktır. Zaten son açısı da ilişkileri zorlayıcı, dengeleri bozdurabilir bir açı olduğundan, özellikle günün ilk yarısı bu tehlikeli, aşırıya yönlendirici etkileri devam edecektir. Alışverişlerinizde, yeme, içmelerinizde ve tüm ilişkilerinizde dikkatli davranmaya özen göstermeniz gerekebilir.

Güneş Akrep burcunda..
Saat 09:09'da Güneş yeraltı gezegeni Pluto'nun evine giriyor ve bir ay süre ile burada yoluna devam edecek. Ölüm, yeniden doğuş, iz bırakan ve silip süpüren büyük değişimler, mistik konular ve seksüel fantazilerimiz Akrep burcu ile önem kazanmaya başlar. Bu zamanlarda Akrep burcundaki gezegenlerimizin karakterlerine uygun olarak para ve ve kaynaklarımız, bir başkasının sayesinde bize ulaşır. Pluto gibi baskın bir karakterin kontrolü altındaki bu burç, derin içsel duygusal değişimlerimize ışık tutar.

Bu zamanlarda kontrolümüzü kolay kaybetmez, meşhur akrep iğnesini de gerektiği zaman devreye sokacak biçimde olaylara müdahale edebiliriz. Tepkilerimizi ve düşündüklerimizi ortaya pek dökmek istemediğimizden, kendimize sakladığımız gizli dünyamıza "dışarıdan birinin ulaşabilmesi" neredeyse imkansız olabilir. Anlaşılması güç, gizemli davranışlar içinde olabiliriz. Açık davranmaya çalışsak da, mutlaka kilit altında tutmak isteyeceğimiz konularımız olacaktır. Sık sık yanlış anlaşılıyoruz hissine kapılabiliriz. Ancak kendimize olan yüksek güvenimiz sayesinde, içimizde fırtınalar kopsa da yüzeyde sakin kalmayı başarabiliriz. Hafızamız bu dönemde oldukça iyi çalışacaktır, hele ki Merkür de Akrep'te retroda iken birçok eski detay zihnimizi meşgul edebilir. Şüpheci ve eleştirel bir tutum içinde olmak kolay olacağından, ilişkilerimiz zorlanabilir. Hayatımızda griye pek yer olacağını söyleyemeyeceğim; herşey ya siyah ya da beyaz olacaktır.

Sezgilerin oldukça kuvvetleneceği bu ay içinde, hayatın gizine, olayların derinlerindeki anlamlara, psikoloji ve metafiziğe olan araştırmacı ilgimiz oldukça yükselecek; bir detektif rolü üstlenmek hiç zor olmayacaktır. Maddiyat oldukça önem kazanacak; hatta bu konuda baskıcı tutumlar sergiliyorken kendimizi bulabileceğiz. Klasik yöneticisi Mars, Başak burcunda ilerlediğinden, günlük çalışma hayatımızda araştırma gerektiren işlerle bu aralar meşgul olmak oldukça mümkün. Sağlık konuları da hepimizin hayatında önem arz edebilir bu dönemde. Özellikle sindirim sistemi, boşaltma ve üretim sistemleri, cinsel organlar, mesane tehdit altında olabilir. Az önce dediğimiz gibi Merkür de geri harekette olduğundan, bazı kronik hastalıklar nüksedebilir. Bazılarımız ameliyat riski taşıyabilir; ancak bu retro sırasında pek tavsiye edilmez.

Akrep burcu krediler, borç, miras, vergi, sigorta, burs prim vs. gibi kendi kazanımlarımız dışında dışarıdan destekli ortaklaşa gelirler ile de ilgilidir. Hayatınızda bu konular ile ilgili bası gelişmeler yaşayabilirsiniz. Tekrar söylüyorum, Merkür retrosu ile beraber örneğin, eski bir vergi, sigorta ile ilgi veya unuttuğunuz, aklınızdan çıkan bir borç ile tekrar karşılaşabilirsiniz. Miras konuları ile araştırmalar yapmak belki de gelişme kaydetmek ayrıca mümkün. 

Akrep burcunun kendisinden ve diğerlerinden beklentileri biraz fazla olur. Kontrolcü yanımız öne çıkacaktır.  Sınırların ötesine geçme isteği ve algılama gücümüzün yoğunluğu çevremizdekileri şaşırtabilir..Bulunduğu Su grubu özelliklerine uygun olarak duygusal ve tutkulu doğamız, sezgilerimizin artması, herhangi bir endişe ve stres algıladığımızda, uzaklaşmak için kendimize ait bir "alana" ihtiyaç duyar ve içimize çekilebiliriz. Etrafımızdaki insanların ruh hallerinden ve atmosfer olaylarından da büyük ölçüde etkilenmek mümkün olacaktır.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder