21 Ekim 2013 Pazartesi

21 Ekim 2013 ve Merkür Geri Hareketi - Astrolozi





Ay, yeni güne ayak basar basmaz 00:01'de Boğa burcunda açısız kalıyor ve 19:13'e kadar boşlukta hareketine devam ediyor. Uzun tatil ardından sanki gökyüzü de normal hayata geçmekte zorlanıyor.. Aslında Merkür'ün geri vitese geçişinin de bugüne denk gelmesi ile yeni girişimlerden uzak durma önerimiz, hepsi aynı günde buluştu.. Tatil öncesi yarım bıraktığımız işlerimize odaklanıp, eldekileri tekrar gözden geçirmek bugünkü tavsiyemiz. Yeni haftanın ilk günü olsa da, gökyüzü pek buna izin vermeyecek gibi.. Amaa akşam saatlerinde İkizler burcuna geçecek Ay ile beraber, üzerimizde ağırlık yapan tatil rehavetinden kurtulmak mümkün olacak.

Temel özelliği iletişim, bilgi ve hareket olan İkizler burcu sayesinde, merakımız sınırları zorlayabilir, hızlı düşünebilir ve hareket edebilir, anında tüm şartlara kolayca adapte olabilir, bir fikirden bir diğerine kolayca uçabiliriz. İlgimizi çeken bir kaç konu ile bir arada uğraşabilmek gibi bir yeteneğimiz olacaktır bu akşam. Keskin zekasal kavrayışlar ve eğlenceli olan her şey dikkatimizi çekebilir. Tabii bu arada Ay'ın Neptün ile yapacağı sert kareyi de hesaba katarsak, eski bakış açıları, önyargılar, şartlanmalar gerçeklerden daha önemli hale gelebilir. Bu saatlerde bir şeylere karar vermek, bir iş girişiminde bulunmak veya hayati önem arzeden konularda adım atmak için kesinlikle uygun değildir. Zaten İkizler'in hızlı hareketleri bizi hataya düşürebilir. Basit şeyleri problem haline getirmek ve bunlardan kaçmak için, içki ve sigara gibi maddeler ihtiyaç duymak olasıdır.. Gelin siz erkenden yatın, kendinizi sanata verin veya ruhani çalışmalara başvurun ve kafa karşıklıklarına mahal vermeyin..

Merkür Geri Hareketi..
Amann yine mi geri harekette nidalarını duyar gibiyim.. Evet maalesef Merkür yeni geri vitese geçti. Güneş ve Ay hariç diğer gezegenler, güç yollarında ilerlerken bazen zaman zaman durur ve sonra da geri gitmeye başlarlar, tabii bu fiziksel bir hareket değil. Sadece elips şeklindeki yörünge nedeniyle, dünyanın onlara olan uzaklığı değştiğinden dünyamızdan sanki o gezegenler yavaşlıyor veya geri gidiyormuş görüntüsü verirler. Aslında gezegen geri filan gitmez yani.. Ancak bu mesafenin değişiminden ötürü Merkür sembolize ettiği konularda aksamalar, enerjinin içe dönüşü oluşur; bu da yeryüzünde bazı etkilere neden olur.. Bakalım neymiş bunlar..

Merkür bir yıl içerisinde ortalama 3 kez ve her defasında 3'er hafta geri harekette kalır. Bu devrelerde  yeni işlere başlamak hatalı olur. Çünkü bu işler ya başarısızlıkla sonuçlanır ya da türlü aksilikler çıkar ve insan bezer. Merkür'ün geri hareketlerinde sevgi konuları dahil hiçbir yenilik yapmak uygun değildir. Bu devrelerde eldeki işleri tamamlamak, planlar, araştırmalar yapmak daha uygundur. Gezegen normal hareketine dönünce de planlar uygulanabilir. Yine bu devrede Merkür'ün konuları olan ulaşım ve iletişim alanlarında aksaklıklar yaşanır. Haberler, mailler gecikebilir, telefonunuz veya arabanız arızalanabilir, hatta bu zamanda aldığınız haberler de bile yanılgılar çıkabilir. Yine imzalamanız gereken anlaşma, sözleşme varsa bunları çok dikkatli okuyunuz, çünkü bir kelimeyi bile atlamak size akla hayale gelmeyecek zararlar açabilir.

Bu zamanlardan, doğum haritalarında Merkür'ü retro olan kişiler etkilenmezler. Gezegenin enerjisi içe dönük olduğundan zaman sanki daha ağır geçiyormuş hissi oluşabilir. Bu dönemde kişiler konuşmaktansa daha dinlemeye yönelebilir. Merkür duyma, konuşma, görme gibi etrafımızı algıladığımız duyularımız ile ilgili olduğundan, bu konularda enerjinin içe dönmesi bireysel bilgiyi algıladığımız özelliklerimizde hata yapma oranımız yükselebilir; detayları atlama, konsantrasyon bozuklukları, yanılgıya düşmeler görülebilir.

Özellikle Akrep burcundaki bu geri hareket bizlere, elimizdeki işlere odaklanmayı, ciddi bir gözlem yapmayı öğütlüyor. Çevremizdeki olayların insan doğasında bıraktığı izlere getirdikleri psikolojik yaklaşımlar, bu dönemde hepimizi ilgilendirecektir; olayların arkasında yata etkenleri araştırmak, psikolojimizde biraz kazılar yapmak mümkün olacaktır. Bu dönemde kronik bazı psikolojik rahatsızlıklar artabilir ve bu dönemde operasyonların mümkünse ileri tarihe ertelenmesi uygun görülecektir. Ayrıca, kredi, borç, sigorta, vergi, prim ve burs konularınızda aksiliklerin çıkması, yurtdışı bağlantılı tüm işlerinizde, eğitim, , hukuk, medya, internet, pazarlama, seyahat alanlarında problemler yaşanması olağandır.. Bu dönemi Akrep burcunun özelliklerine uygun olarak, detaylı araştırmaya, hedeflere odaklanmaya ve elimizdeki donelerin üzerinde ayrıntılı çalışmaya verebilirsek, geri hareketin ardından gelecek uygun zamanlarda başarı elde etmek daha kolay olacaktır. Ayrıca Akrep bir su grubu üyesi; su ile ilgili elektrikli aletlerinizin arızalarına da dikkat edin, örneğin çamaşır makinası.. Merkür retrosuna sakın kızmayın, onun bize iletmek istediği ana fikir, yılda üç kez, yeni girişimlere başlamak yerine, elimizdeki eski işlerimizi bitirmek, onlara daha önce atlanmış gerekli dikkati vermek ve detayları tekrara gözden geçirmektir. Bir cihaz almaya veya sehayate çıkmaya karar verdiyseniz de, hata yapabileceğiniz tüm detayları iyice araştırmanızı öğütler.. Merkür retro kısacası daha fazla konsantrasyon ve dikkat talep eder...


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder