31 Ekim 2013 Perşembe

31 Ekim 2013 - Astrolozi




Başak burcunda ilerlerken güne başlayan Ay, Venüs ile gece yarısının ardından sert bir kare yapacak. Hafta içi olduğundan herkes tarafından hissedilemiyecektir, zira saati oldukça geç. Kare açı olmasına rağmen çok sert etkiler vermeyen bir transittir. Sosyal ilişkileri arttırır ve kendimizi açık, sevinçli ve fazla istekli hissettirir. Bir de istemediğimiz kişilerden ve olaylardan kurtulup rahatlama isteği verebilir. Geçmiş hatırlanabilir; buna bağlı olarak veya herhangi bir sebebe bağlı olmadan yeme içme isteği artabilir. Bu tür isteklerin disipline edilmesi zor olan bir süreçtir ama bu saatte çoğumuz uyuyor olacağımızdan etkilenmek biraz zor. Aaa tabii, uykudan uyanıp buzdolabı ziyareti yapmaya kalkışmazsanız eğer..

Ay 04:48 ila 14:21 saatleri arasında boşlukta kalacak, ardından da Terazi burcuna geçiyor. Tarafsızlık, uyum, güzellik ve romantizm, günün ikinci yarısının ana başlıkları. Etrafımızdaki insanları mutlu etmek, sıcak davranışlar, etkileyicilik ve sosyal kişilik oldukça öne çıkabilir. Haksızlıklar karşısında bir savaşçıya dönmek ve kendini savunamayan insanların kahramanı olmak çok kolay. İyi bir dinleyici olmak, etrafımızın insanlarla çevrili olmasına da neden olabilir. Olayları her yönüyle düşünmekten, karar vermek biraz fazla vakit alacaktır; kararsızlık bugünkü tuzaklarımızdan biri olabilir.

Tutulma gününe kadar etkisi sürecek olan Mars ve Chiron arasındaki karşıtlık, zayıf yönlerimizi bir bir suratımıza vuruyor gibi. Hani devamlı etrafımızdakilere verdiğimiz akıllar, tavsiyeler var ya, hani bizi dışarıdan oldukça kuvvetli ve yıkılmaz zannedilmemize neden olan ağzımızın söylediği tavsiyeler.. Bir de fakediyoruz ki bu günlerde, biz o tavsiyeleri hiiiç ama hiç kendimizde uygulayamamışız.. Duygular ya abartılmış ya da çok bastırılmıştır, bir türlü kendi derdimize ilaç olamamışızdır. İşte, bu karşıtlık buyurur ki; tamam, yeter artık.. Başak'taki Mars ile kendimizi eleştirme yönüne gitmek ve bu karşıtlığı yani tahteravalliyi dengeye oturtma zamanı gelmiş de geçiyor. 

Gökyüzü imdada yetişmiş her zaman ki gibi, Mars Pluto'ya muhteşem bir üçgen yapıyor aynı zamanda. Pluto, astrolojideki en büyük güç.. Buyur diyor evren, dengeyi kurma zamanı, şimdi güç sende.. Amaçlara ulaşma ve kesin başarıli olma yönünde uyarıcı ve destekleyici bir transit. Tasarılarımızı, üzerinde çalıştığımız herhangi bir işi çabuk ve başarılı bir şekilde gerçekleştirmemize fırsat veren çok uygun bir etkisi var. Bugünlerde atacağımız kararlı adımlar belki de hayatımızın en önemli ataklarından biri olabilir. Çok çalıştırır, güç konuları, karmaşık işleri analiz edebilme ve takip kolaylığı verir. Fiziki güç kadar cesaret de verir. Ayrıca Akrep burcunun yöneticisi de Mars olduğundan, Merkür geri hareketinden doğabilecek aksiliklerin üstünden gelebilme kolaylığı da verecektir. Haydi şu tahteravallinin kefelerine bir el atalım artık; hakkımızın yenildiğini düşündüğümüz şu noktaların artık icabına bakalım..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder