18 Ekim 2013 Cuma

18 Ekim 2013 ve Ay Tutulması - Astrolozi



Ay tüm gün Koç burcunda; Mars'ın verdiği yüksek enerji sabırsız bir yapıya neden olabilir.. Bir işe başlayıp da uzun zaman onun üzerinde uğraşmak pek bize göre değil bugün; böyle bir girişimde bulunsak bile daha farklı bir iş için bunu yarım bırakmak da oldukça mümkündür. Sürekli hareket halinde olmaya ihtiyaç duyabiliriz ve hatta bu fazla enerjiyi  spor yaparak harcayabilirsek hayat bugün bize daha kolay olabilir. Fiziksel üstünlüklerimizi sergileyebileceğimiz, kişisel yeteneklerimizin sınandığı her alanda bugün başarı elde edebiliriz. Özgürlüğe düşkün, hesaplanamayan hareketler, patavatsız davranışlar güne damgasını vurabilir. Yani kısacası, bugünkü saldırganlığımızın ve öfkemizin nedeni, esasında büyü zekanın dışa vurumudur. Eğer, zeka, hırs ve kurnazlık bir amaca yönlendirilmişse, günümüz harika geçebilir.

Gün içinde Ay Jüpiter'e sert bir kare yapacak; iyi niyetin, görülmesi gereken önemli şeyleri görmemize mani olacağı bir zaman aralığı.. Hayatımızda hoşumuza gitmeyen şeyleri göz ardı etmek isteyebiliriz. Ancak tabii etki geçince de onlarla karşı karşıya kalıveririz. Biraz kibir ve egosal hareketlerde artış görülebilir; bu bize motivasyon sağlayabilir. Başka ters etkilerin desteği yoksa ve duygusal biyoritmimiz iyi ise olumlu düşünceler, güzel duygular yaşayacağımız saatler olarak da ifade edebiliriz.

02:37 Ay Tutulması..
Gelelim uzun zamandır beklenen ve geceyarısının hemen ardından 02:37'de, 25 derece Koç ve Terazi aksında gerçekleşecek Ay Tutulmasına.. Tutulma anının İstanbul'a göre çıkartılmış haritasında 29 derece Aslan yükseliyor. Yani Yükselen Regulus sabit yıldızı ile kavuşumda. Yükselene, tutulan Koç burcundaki Ay güzel bir üçgen açı yapıyor ve Başak'a geçmiş olan Mars da az bir farkla yükselene kavuşum yapıyor. Ay Yükselene üçgen yapar da tam karşısındaki Arcturus'a çok yakın olan Güneş geri kalır mı o da Yükselene olumlu bir gülücük atıyor tabii ki.. Ayrıca bu Mars'ın tam derece karşısında Neptün var. Çok mu karıştı ?? Hemen toparlayalım o zaman..

"Ben" ve "Biz" kavramlarının arasında dengeyi kurmamız gerektiğini öğütleyen Tutulma, bunun büyük bir asalet ve dayanıklılık işareti olduğunu bildiriyor. İhtiras, hırs ya da intikam hislerinin bizi tuzağına düşürüp başarısızlıklara neden olabileceğini, ancak doğru kullanıldığında, yıkımlarımızdan, hatalarımızdan çıkaracağımız sonuçların muhakemesi ile büyük bir başarı elde edebileceğimizi anlatıyor. Eleştiri oklarını artık kendimiz dışındakilere değil, kendimize döndürmeliyiz aynı çuvaldız misali.. Gurur peşinde koşarken, objektifliği kaybediyoruz.. Sırça saraylardan çıkıp artık kendimizdeki hataları, eksiklikleri görme vakti.. Ben yerine Biz diyebilme zamanları.. Evet hepimiz özeliz ama, unutmayalım karşımızdaki da çok özel. Artık Vicdan Mahkemelerinin kurulma zamanı geldi. 

Tutulma sırasında etkiler hayalleri coşturucu ancak boş umutlara ve abartmalara da yol açıcı, komplo ve gizli çalışmaları temsil edici özellikler taşıyor. Yanlış anlamalar yüzünden dargınlıklar, kırgınlıklar yaşamamak için dikkatli olmak, vehme kapılmamaya çalışmak gerekir. Gizliliklerle duyulan merak içinde kendimizi boşu boşuna helak etmeye neden olabilir. Bazen de kendimizi bize kurulmuş bir oyunun içinde bulmamız mümkündür. Mesleki, mali ve dünyevi çeşitli endişelere kapılmak an meselesidir. Bilinçaltı öfkemizden rahatsız olma ve bu gibi duyguları bastırmaya çabalamaktan psikosomatik rahatsızlıkların ortaya çıkabileceği 
zamanlardır. Rahatlamak için alkol, sigara gibi limanlara sığınmaya müsaittir. Tutulmaya Jüpiter'in biraz farkla sert bir karesi var, bu bazı kararsızlık kendinden emin olamama duygularını kamçılayacaktır. Yükselen derecesinin gururu ve asaletine uygun olarak bazı noktaların gözden kaçmasına, küçümsenmesine neden olabilir, evet Başak'taki Mars bunları analiz etmeye çalışıyor ama karşısındaki Neptün kafasını dağıtıyor.

Tutulma öncü grupta 25 derecede olduğundan, öncelikle Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarında son hafta doğanlar yada yükselen burçları olanlar üzerinde etkisi daha fazla. Mide, sindirim sistemi, bazı zehirlenme olayları, yanlış ilaç ya da tedavi durumları sonucunda doğacak aksilikler, ayaklarla ilgili bazı rahatsızlıklar, sinir sisteminde problemlere neden olabilir. Ancak sizi korkutmayayım bunlar büyük aksiliklere neden olacak olaylar değil, bir kenardan Merkür ve Jüpiter arasındaki olumlu görünüm sağlık üzerinde iyileştirici bir etkiye sahip olduğu gibi, geniş ve yüksek akli görüş veren iyimser ve yapıcı düşündürebilen bir enerji verecek. En önemlisi bu gelgitleri yaşarken çevre desteği alacağız, her türlü bilgi aktarımı, pratik detayları kaçırmamak için hem de geniş kapsamlı bakabilmek arasında iyi bir dengeye işaret. Buradaki odak noktası yükselen derecesindeki Regulus bence; ayrıcalıklı olmayı hep kendimize yontmayalım, her türlü hırs, intikam ve aşırı gurur tehlike oluşturacaktır ve bu önümüzdeki 4 - 5 aylık süre için de geçerlidir. 

Bu süre zarfında 25 derece Koç'u bir kenara not etmek lazım.. Tutulmalara gökyüzüne birer çentik atarlar; daha sonra o derecelerde oluşacak önemli hareketler ile tutulma etkileri harekete geçer ve sistem çalışmaya başlar. Öncü grupta da olduğundan malum hızlı gelişir ve bizi düşünmeden harekete zorlar bazen de bundan dolayı olabilecek kafa göz yarmalara yani geri dönülemeyecek hatalara sürükleyebilir.. Bu dönemde öne çıkacak konular tüm ilişkiler, adalet, hukuk konuları, eğitim, ticaret, felsefe, din, seyahatler, yurtdışı ilişkiler, medya, internet olacaktır..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder