13 Ekim 2013 Pazar

13 Ekim 2013 - Astrolozi



Photo by Pınar Altanoğlu Salman
Pazar gününe Ay'ın Kova burcundaki hareketi ile başlıyoruz; oldukça özgür, yaratıcı ve kendimize özgü tavırlar içinde olabileceğimiz, zeki ve pek çok yönden kendimizi diğer insanlardan farklı hissedebileceğimiz bir gün geçireceğiz. Kurulu bir planı takip etmek yerine, sezgilerimizin sesini dinleyerek, "farklı" olma eğilimini dizginlemeye çalışarak, kalabalığa karışsak da eninde sonunda, hem de en olmadık yerde isyankar tavırlarımız kendini gösterebilir. Hiç bir kalıba uymak istemeyebiliriz. Arkadaş canlısı olup, grup aktivitelerinde yer almak isteyebiliriz. Ancak duygular söz konusu olunca donuklaşabilir, ortamlardan uzaklaşma isteği duyabiliriz.

Sabah erken saatlerde Ay, Venüs ile olumlu bir açı yapacak; yakın arkadaşlar ve bundan da öte çok özel ilişkiler için güzel bir transit. Bu tarz duyguların zenginleştiği, bir sevgi dalgasının herşey yayılabileceği saatlerdir. Bazı şeyleri düzeltmek, sevgiyi hissetmek ve duygulara yeni bir soluk kazandırmak adına çok uygun bir zamandır. Ardından öğleden hemen sonra gelecek Ay ve Uranüs olumlu görünümü de bize çabukluk, tez canlılık, telaş garip bir heyecan verebilir. Sanki sabah ki sevgi dalgasının ardından kendimizi, çevremizdeki insanları, ortamı canlandırmak, yeni bir hava vermek, sanki her şeyi yeniden düzenlemek gibi bir dürtü ve ihtiyaç hissedilebilir. Yeni ve heyecan verici biri ile tanışmak veya eski bir arkadaşınız ile hiç ummadığınız bir şekilde tekrar karşılaşmak gibi etkiler verebilir.

O aralar da Ay bir de sessizce Satürn ile bir kare yapacak.. Bu günün ilk yarısındaki olumlu enerjilerin arasında ani bir duygusal depresyon veya duygusal bir karamsarlığın üzerimize çökmesine neden olabilir. Yalnızlık, sevilmeme, ilgi görememe gibi düşünceler yoğunlaşabilir ve hayat olduğundan daha kara görülebilir. Duygularımız ve düşüncelerimiz birbirine uymayabilir. Ayrıca ototrite figürleri ile ilişkilerimizde aksilikler çıkabilir.. Samimi ve sıcak diyoloğa girmek biraz zor olabilir. Kendimizle ilgili olumsuz düşünceleri uzaklaştırmalı, yetersiz ve değersiz olduğumuz gibi bir fikre kapılmamalıyız, hele geçmişteki olumsuz düşüncelere dalarsak bir de vay halimize..

Akşam saatlerinde Ay bir de Merkür'e sert bir kare yapacak. Günün son bölününde bu pozisyon ilişkilerde ve iletişimde kritik saatlere işaret. Merkür'ün bir hafta sonra geri harekete de başlayacağını hesaba katarsak, yani oldukça yavaşlamış olduğunu hatırlarsak, geri hareketinin olumluz etkilerini bu akşamdan hissedebiliriz. İletişim cihazlarına dikkat malum Ay Kova burcunda; elektrikli aletlerde problemler yaşanabilir. Hisler ve duygular mantığın esiri de olabileceğinden konuşmalar görüşmeler sertleşebilir. Bu akşam duygusal ve fiziksel rahatlama yapmak ve olayları akışına bırakarak, söz ve davranışların üzerinde fazla durmamaya çalışmak en iyisi olacaktır.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder