5 Ekim 2013 Cumartesi

5 Ekim 2013 - Astrolozi




Photo by Pınar Altanoğlu Salman


Eveett Yeni Ay, Terazi'de 03:35'te.. Dün etkilerini paylaştık, biraz zorlu dokunuşları var ama yeni işte.. sevilmez mi, ümit doğurmaz mı?? Hem de nasıl.. 

Şöyle bir kısaca tekrarlayalım. Yeni Ay'lar yeni girişimleri temsil eder, ancak harekete geçmek için mümkünse bir kaç gün beklemenizi tavsiye ederim; zira Ay'ın daha çok az bir bölümü ışığı yansıtabilecek, ışık fazlalaştıkça olaylar daha net sonuçlar verebilir. Yeni Ay, Jüpiter, Uranüs ve Pluto ile beraber dört köşeye yerleşti yani büyük bir kare oluşturdu gökyüzünde, hem de öncü grupta.


Aslında ender rastlanan bir görüntü iken, böyle önemli ve ağır gezegenler arasında, biz çok bir görür olduk 2013 yılı içerisinde. Büyük değişimler dönüşümler zamanı olduğu için, herkes kendi doğum haritası dahilinde zorlanıyor ve dört bir yana çekiliyoruz. Büyük kareler maalesef büyük stresler oluşturur, kişiler sanki yaşamlarında gerilim ve karışıklık varmış ve kendisiyle amaçları arasında sürekli engeller bulunuyormuş gibi hisseder, bir çok hedefe dağılırız. Aslında amaca yoğunlaşmak ve kayıpların arkasından takılıp kalmamak gerekir. Öncü grupta olması hızlı gelişen olaylara işaret eder, ancak bu form çözüme ulaşılabilecek bir formasyondur. Zaten hemen yanı başındaki Merkür ve Satürn'ün Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumda olması da yaşanan olayların kadersel olduğunun habercisi; bilincimizi (Merkür) kullanarak vereceğimiz kararlar kalıcı (Satürn) ve kadersel (Kuzey Ay Düğümü) olacağı gibi ayrıca Büyük kare ile aralarındaki bizlere uzaklık yardımcı olmaya müsait. Satürn de Chiron'a tam karşıt durumda; olacaklardan endişe duymak o kadar normal ki.. Başımıza her ne geliyorsa, bizi kaderimiz dahilinde bir takım yollara sapmaya zorlayan keskin virajlar aslında. Gözümüz arkada kalmasın ki, Büyük Kare aklımızı karıştırmasın. Dünden ne hayır gördük, hep ileriye bakma zamanları artık. İlahi düzene güvenerek, başımıza gelenleri sevgiyle kabul ederek, farkındalıkla hep ileriye.. 15 gün içerisinde hepimiz öyle veya böyle hızlı gelişmeler yaşayacağız. Özellikle sanatçılar, adalet sistemi, moda, dekorasyon, diplomasi, tüm danışmanlık dalları, aslında güzellik, denge ve uyum konulu tüm konular öne çıkabilir. Sabırlı, sağduyulu ve bardağın dolu tarafını görebilirsek, önümüzde hiç bir engel bize mani olamaz.. Hırs ve bağımlılıklar üzerinden gelinmesi gereken konular..

Günün ilerleyen saatlerinde Ay, Jüpiter ile bir kare yapacak. İyi niyetinizin, görülmesi gereken önemli şeyleri görmemize engel olacak bir transittir. Hayatımızda hoşumuza gitmeyen şeyleri göz ardı etmek isteriz. Biraz kibir yapabilir, kendimizi dev aynasında görmemekte fayda var. Her konuda olduğu gibi daha doğrusu Terazi'deki Ay'ın emrettiği gibi dengeyi bozmamak doğru olur...


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder