15 Ekim 2013 Salı

15 Ekim 2013 - Astrolozi


                                          

Ay güne 00:05'te Balık'a girmesiyle başlıyor. Hemen de yöneticisi Neptün ile kolkola giriyor ve Balık burcunun etkilerini daha güçlü hissetmemize neden oluyor.. Olağanüstü duyarlı, idealist ve ileriyi gören davranışlar içinde olmamız bugün mümkün. Ara sıra inatçılığımız tutsa da, genelde iyi huylu, geçinilmesi kolay, gerçekten romantik ve hayalci olabiliriz. Kendimize güvenimiz fazla olmayabilir. Bir karar vermenin tüm sorumluluğunu taşımanın yükü ağır gelebilir; o yüzden sık sık tavsiyelere ihtiyaç duyabiliriz. Başkalarına ve başı dertte olanlara yardıma koşmak isteyeceğiz. Özellikle Bayram'ın ilk gününe denk gelmesi bugün oldukça manidar; yaşlılarımızı ziyaret, ihtiyacı olanlara yardım, gelenek ve göreneklerimize saygı oldukça öne çıkabilecek ana başlıklar.. Çevremize olan hassasiyetimiz artacaktır. Birileri ile yakın olmak, hatta özdeşleşmek, sorunları birlikte ele alabilmek ve incelemek isteği verir Ancak kuşkulara ve aldanmaya da açık bir transittir. Dalgınlıklara, küçük yanlışlıklara ve sakarlık tipi küçük kazalara neden olabilir, neyse ki sabaha karşı çok erken saatlerde gerçekleşecek, ama geç yatanlar dikkat edin..

Ardından Ay, Venüs ile sert bir kare yapacak; ama ben bu transiti hiç de sert olarak algılamıyorum.. Sosyal ilişkileri arttırıcı, kendimizi açık, sevinçli ve fazla istekli hissedeceğimiz saatlerdir. Tek dezavantajı yapmacık hareketler olabilir. İstemediğimiz bir kişi veya bir şeyler varsa o saatlere denk gelen, onlardan kurtulma isteği yaratabilir; hani bayram ziyaretlerinden kaçmaca gibi gibi.. Geçmişteki anılar hatırlanır; değişik bir duygusallık verir. Ayrıca buna bağlı olarak veya herhangi bir sebebe bağlı olmadan yeme içme isteği artacaktır.. İşte bunlar dikkat edilmesi gereken noktalar..

Akşamüzerine doğru Ay, Pluto ile güzel bir görünüme girecek. Derin duygu ve hissedişleri canlandırıcı ve karşılaştığımız olayların derinine inme arzusunu yoğunlaştırıcı etkileri vardır. Sevdiklerimizle birbirimize olan duyguların gerçek durumunu araştırır, köklü olanları açığa çıkartır ve tüm ilişkilerimizde yapıcı destekler elde edebiliriz. Akşama doğru ise Ay, Satürn ile harika bir açı yapacak. Bu sayede hayata karşı akılcı ve ölçülü bir yaklaşım içine girebiliriz. Önemli konularımızı bu saatlerde saygı duyduğumuz, bizden olgun yakınlarımızla görüşebiliriz. Düşünceler geçmişe kayabilir. Geleneksel ve klasik olan ilgimizi daha fazla çekebilir..


Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yinede mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi ve hoşgörü dolu bir Kurban Bayramı diliyorum..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder