2 Ekim 2013 Çarşamba

2 Ekim 2013 - Astrolozi



Haftanın bu Merkür gününe Ay'ın Başak burcundaki hareketiyle giriyoruz. Bugün hayata karşı tavırlarımız pratik ve maddesel olabilir. Son derece objektif, analizci ve detaylara önem veren bir tavır içinde olabiliriz. Merkür'ün bize bahşettiği zekayı, serinkanlı ve soğuk görünebilsek de, daha pratik güncel işlere yöneltmemiz mümkün. Attığımız her adım bir sistem dahilinde olacaktır. Başka insanların kaçtığı, titizlik gerektiren, her türlü sıkıcı işle başa çıkabiliriz. Her şeyi listelemek, kontrol etmek, ölçmeden bir adım bile atmamak bizim için oldukça kolay olacaktır. Rahat olabilmek için her şeyin düzenli, yerli yerinde olması gerekecektir.

Bugün Merkür ve Neptün arasındaki, harika üçgen kesinleşiyor,  sabah çok erken saatlerde Ay da bu iki gezegene dostça temas edecek. Bu sabah, bilinçaltımızdaki mevcut güzelliklerin, kıymetlerin adeta örtüsünü açabiliriz. Bu gözle görüş değil, hayalde canlandırma, sezme ve hissetme tarzında bir oluştur. Bu saatlerde, ruhsal konulardan ve bizi beş duyumuzuzun ötesine götürüp, maddi hayatı aşmamıza yardım edecek her türlü uygulamadan zevk alabiliriz. Bu yönden psikoloji, meditasyon, dua v.s. gibi bilinçaltını harekete geçirici, hayalleri canlandırıcı çalışmalar yapmaya müsait saatlerdir. Yazı yazmak, rol yapmak, şiir denemek, müzikle ilgilenmek, dini, mistik, ruhsal subjeler, sanat çalışmaları ilgi çekici olacaktır. Ayrıca, hastane veya bu gibi yerleri ziyaret, bilimsel ve sanatsal yerlere gitme oldukça mümkündür.

Öğlen ise Ay ile Pluto arasında olumlu bir açı daha var ki, bu Pluto, bir yandan Uranüs'e kare biliyorsunuz, diğer yandan da Güneş'e kare, öncü grupta bir T- kare.. Ay, duygusallığımızı canlandıracak, her şeyi daha güçlü hissedeceğiz bu saatlerde. Bir fikri kafaya takıp onun tutsağı olabilir ve duygularımızın kontrolü altına girebiliriz. Bu noktada dikkatli olmakta fayda var. Duygularımızı ne tamamen serbest bırakalım ne de bizi idare etmesine izin verelim. Zira yukarıda bahsettiğimiz T- Kare çevremizdeki, özellikle otorite figürleri veya erkek figürleri ile ilişkilerimizde ani, sürpriz dolu sahneler yaşayabiliriz. Örneğin en yakın arkadaşınızla olan ilişkinizde fazlasıyla rahatsız edici bir durum ortaya çıkabilir, iş hayatınızda beklenmedik sebeplerden dolayı denetlemeler veya düzenlemeler yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu bir kaç günde bizimle zıt kutuplarda olan ve bize baskı yapmak isteyen güçlü kişileri kendimize çekebiliriz. Buna göre de hayatımızda birtakım radikal değişimler yapmak zorunda kalabiliriz. Bu durumlarda direnmek yerine eski davranış ve düşünce biçimlerinizi bırakmanız daha olumlu ve yaratıcı değişiklikler yapmanız uygun olur. Aksi halde bu bir kaç gün çok zor geçebilir. Bu günlerde amirlerinizi veya otorite figürlerini memnun etmek pek mümkün olmayabilir. Aslında bu T-karenin vermek istediği, hayatımızdaki düzgün gitmeyen şeyleri bize göstermek ve bizi onları onarmaya yönlendirmektir. Ayrıca bu açı etkili olduğu sürece de bazı araçların çalışmaması ve olayların yürümemesi gibi durumlara da yol açabilir, kazalara karşı daha dikkatli olmakta fayda var.

Akşam saatlerinde Ay, Satürn ile olumlu bir görünüme girecek; bu zor günün ardından kendi kendimize kalmak isteyebilir, derin düşüncelere dalabilir ve sakinleşebiliriz. Bu zamanlarda her ne konu olursa olsun, bize önemli ve ciddi gelecektir. Görev ve sorumlulukların öneminin kavranabileceği ve duygusal ihtiyaçların dengelenebileceği bir akşam olacak. Akşamüzeri duygusalın esiri olabilecekken, akşamın bu saatlerinde  duyguların bizi idare etmesinden bir kaç saatliğine bile olsa kurtulabilir ve daha doğru düşünmeyi deneyebiliriz.. Diğer zamanlara göre daha dikkatli ve iradeli olmak kolaylaşacaktır..


Astrolozi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder