11 Nisan 2015 Cumartesi

11 Nisan 2015 - Astrolozi


Gözlerini açtığında saat 05:35'ti. Oldukça enerjik hissediyordu kendini. Bu saatte uyanılır mı diye düşündü ama, artık tekrar uykuya dönmenin pek imkanı yok gibiydi (Ay Mars üçgen açısı). İşlerimi erkenden halledebilirim ve günün tadını çıkarabilirim diye düşündü. Arkadaşlarını arayıp, güzel havanın keyfini sürebiliriz, onlarla organize etmek istediği şeyler de vardı zaten. Harika diye geçirdi içinden.

Çayı demlerken, gözü pencerenin dışına konmuş kuşa takıldı, göz göze geldi. Çok üzüldü, hemen ona yiyecek bir şeyler koyayım diye geçirdi içinden.. Ahh dedi, kuşlar gibi bir çok insan da şu anda sokaklarda aç.. (07:37 Ay ve Neptün sextili). Evsizlere yardım eden bir grupta çalışmalara katılmayı düşündü; acaba ne yapabilirdi ki?.. Olsun mutlaka denemeliyle. İçinden dua etmek geldi tüm insanlık için. Pencerenin önüne geçti, biraz ekmek koydu eşiğe ve gökyüzüne bakarak taa derinden bildiği duaları okumaya başladı. Kalbi yumuşacık oldu.

Gün erken başladı ya, sanki arkadaşları da uyanmıştır gibi telefonu aldı eline, başladı numaraları tuşlamaya. Aaa, Sevgi çalan telefonu reddetti. Ardından Halit'in telefonu da kapalı çıktı. Bir anda sanki hevesi kursağında kalan çocuklar gibi enerjisi düşmeye başladı (09:35 Ay ve Kuzey Düğüm karesi). Halbuki ne kadar önemli bir konu için aramıştı. Bugün görüşmeleri gerekiyordu, bu enerjisini yapıcı bir iş adına kullanmak için. Duvara toslamış gibi umutları sönmeye başladı. Hayatında önemli bir konuda yapacağı atılımı şekillendirmek adına onlarla konuşması, tartışması gerekiyordu, ama maalesef herkes daha uykudaydı. Morali bozuldu.

Üzerindeki olumsuzluğu, karamsarlığı bir kenara bırakıp, kendi işini kendi yapmaya karar verdi. Başladı aklına gelen fikirleri listelemeye; sanki bundan sonraki yaşamını organize ediyordu. Gayet önemli bir iş gibi kendine programlar oluşturdu; ciddi bir iş kadını gibi (Ay tüm gün Oğlak burcunda). Her işini kendi başına halledebilecek becerisi, aklı ve enerjisi vardı.

Tüm işlerini hallettikten sonraki tüm günü evde geçirdi tabii bu arada; içindeki derinliklerde kabarıp duran öfkeyi sorgulama kararı aldı. Kafasındaki kaygı, arkadaşlarına hissettiği öfke, onları kontrol etme güdüsündeki ısrar.. hepsini analiz etmeye başladı (19:32 Ay ve Pluto kavuşumu). Bu yaştan sonra nasıl değişirim ben diye düşünürken, bunun şart olduğunu anladı. Kalıplaşmış düşünce formları, sinirini zıplatan detaylar, beklediğini alamamak hepsini düşündü.. Hata kendisindeydi, kendi değişmeliydi. Zor ve acı vericiydi aslında gerçeklerle yüzleşmek. Bir yerden başlamalı dedi.. Eğer bugün bunu düşündüysem bir anlamı var mutlaka, kendimde değişiklikler yapmalıyım, diye fısıldadı.

Kendine harika bir sofra hazırladı, sanki misafiri kendisiymiş gibi.. Misafir tabakları, misafir çatal, bıçakları ve misafir peçeteleri.. En güzel kadehlerini de çıkardı.. Kutlanması gerekiyordu. Biri onu dışarıdan izlese, ne komik olurdu diye düşündü. Olsun, bu benim hayatım ve ben artık değişiyorum; kutlanması gerek diye düşündü. İçinde yeni hayatı için inanılmaz bir acelecilik tatlı bir huzursuzluk vardı (21:40 Ay ve Uranüs karesi) Sanki bir fırça darbesi ile tüm hayatını değiştirmek istiyordu. Bu duygu eşliğinde dışarıda, insanlarla olsaydı, sorun yaratabilecek bir duygu seli gibi. Bunu önce yalnız halletmeliydi. Biraz gözyaşı biraz isyan ama olsunn, sil baştann..


Astrolozi

Not: Venüs, 18:32'de 8 Mayıs'a kadar kalmak üzere İkizler burcuna geçiyor; yakın sosyal çevrenin ve faaliyetlerin daha zevkli ve daha olumlu olmasına, arkadaşlarla, komşularla kardeşlerle eğlenmek veya daha yakın ilişkide olmak adına sosyal yaşamın artmasına neden olacak bir görünüm. Günlük yaşamda bile derin ölçülerde pek çok sevginin bulunduğu keşfedilebilir. Sevgiyi anlatmak adına sözler, kelimeler yazıya ve iletişime dökülebilir. Çevremizi güzelleştirmek, kısa geziler, doğanın keyfine varmak, duyguları canlandırmak adına olumlu. Eğitim, seyahat, iletişim, medya, ulaşım, ticaret, nakliye gibi konularda gelir getirici durumlar oluşabilir. Olumlu olarak entellektüel zevkler, çok yönlü, hareketten, yolculuklardan, eğitsel konulardan, iletişimden keyif duyma, akıllı olanı güzel algılama ve sosyal aktivitelere olanak verdiği gibi; olumsuz olarak, aşkta güvenilmez, huzursuz, gergin ve yüzeysel, bol ilişki, ilişkilerde tutarsız ve parayı elde tutamama gibi durumlara da neden olabilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder