15 Nisan 2015 Çarşamba

Koç Yeniay'ı (18 Nisan 2015) - Astrolozi


Koç burcunda bir Yeniay bana göre tam tamına bir bahar başlangıcı.. Yeni başlangıçlar, yeni umutlar, yeni kararlar ve bu yolda göstereceğimiz öz güven, ataklık ve en önemlisi cesaret tabii.. 18 Nisan 2015 Cumartesi gecesi saat 21:57'de Koç burcunun 28 derecesinde tazecik bir Yeniay doğacak..

Anın haritasında 24 derece Akrep burcu yükselmekte. Agena ve Aculeus sabit yıldızlarına oldukça yakın bir derece. Agena; yüksek morale, aşkta hayal kırıklıklarına ve Aculeus ise keskin zekaya ve aşırı dini görüşlere işaret eden Venüs ve Jüpiter etkisinde yıldızlar. Yeniay derecesinde ise Alrisha var; gruplarda birleştirici ve bireysel olarak popülarite ve beğenilme etkisine sahip. Hem Asc hem Yeniay konumlarının yöneticisi olmasından dolayı haritada Mars oldukça önemli; 13 derece Boğa'da. Burada ise Almach konumlanmış; venüsyen tüm işlerde, sanatta başarı ve kabiliyet vaadediyor, biraz da maddi konularda şanslı. Açılarını az sonra beraber inceleceğiz. Bu arada haritada, Satürn'ün başı çektiği bir lokomotif tarz dikkat çekici. Bu tipteki haritalar, deneyimci, paylaşmaya yönelik, hedef belirleme ve yönetmeye elverişli, maceralara açık özellikte olmaktalar. Başı çeken Satürn'ün 1. evdeki ve geri hareketteki durumu, içsel bazı endişelerin, korkuların davranışlarımızda etkili olabileceğini fısıldıyor; sorumlulukların ağır gelmesi belki omuzlarımızdaki yükler bizleri harekete zorlayabilir. Neyse ki bu Satürn, köşelerini Juno/Jüpiter, Venüs ve Ceres'in oluşturduğu bir mistik diktörtgen açı kalıbının parçası; iletişimsizlik nedeniyle barışcıl olmakta zorlandığımız durumlarda biraz gayretle başarı sağlayabiliriz. "Ya şimdi konuş, ya sonsuza kadar sus" der gibi harita. 9. evdeki Jüpiter sayesinde bazı hukuksal konular, orta yolu bularak tatlıya bağlanabilir. Önemli olan konu burada hak yememek olacaktır. Kişiler ya da taraflar sorumluluklarını üstlenebilir ve uyum sağlanabilir.Aksi halde özellikle ikili ilişkilerde problemler, inatlaşmalar, soğumalar söz konusu da olabilir Venüs ve Satürn karşıtlığından dolayı.

Yeniay'ın bariz bir açısının olamaması biraz başı boş kalmış bir enerjiye işaret ediyor; nereye çekersek gidebilecekmiş gibi. Mars pek rahat etmediği bir pozisyonda ve Merkür ile kavuşumu ve Jüpiter ile de karesi var. Söz konusu Jüpiter'in Uranüs ile de üçgen açısı var. Anormal kararlar, aniden harekete geçmeler, şaşırtıcı, özgürlük dürtüsünün kamçılamasından yapılacak ani davranışlar. Dikkat edilmesi gereken ama başarılı olma şansı verebilecek bıçar sırtı gibi. Acele davranmaya, bütün faktörleri düşünmeden harekete geçmeye, rayına oturmasına fırsat vermeden oldu bitti sanmaya itici bir etki olması yönü ile çabalarımızın da boşa çıkmasına neden olabilir. Kendimizi fiziki ve psikolojik açıdan güçlü hissedebiliriz ve normal sınırlarımızı aşabiliriz. Ancak bu sonradan ödememiz gereken bir bedele sebep olabilir. Dikkatsiz davranışlar ise kazalara da imkan tanıyabilir. Uranüs sayesinde canlanma, yaratıcılık, hürriyet dürtüsü, yaşamlarımızda yeni keşifler yapmamıza ve farklı boyutlar yakalamamıza vesile olabilir bu Yeniay. Ani değişimlere yol açabilecek bu görünümler beklenmedik bir şekilde şans da getirebilir Umulmadık yardımlar, bizi memnun edebilecek durumların oluşması mümkün. Belki şans oyunlarında şansımızı deneyebiliriz. Hızlı öğrenme, çabuk anlama, isabetli görüşler ve düşünülme, Yeniay'ın olumlu etkileri. Ancak konsantrasyon açısından tehlikeli, odaklanma problemleri oluşabilir. Yolculuklarda, ticari konularda, parasal anlaşmalarda, eğitim ve iletişim alanlarında hızlanma ama bir o kadar da aksilikler oluşabilir. Kişisel düşüncelerimiz hızlı ve abartılı bir hal alacaktır. Yapamayacağız sözler vermekten uzak dursak çok iyi olur. Her ne yaparsak yapalım, sonucunda üzüntü olsa da ileride, ilahi bir adaletin aslında işlemiş olduğuna şahit olabiliriz; olaylara kısa vadeli, dar pencereden bakmamaya özen gösterelim.

Yeniayın 5. evdeki konumu, aşk ilişkilerinin, çocuklarla ilişkilerimizin, sanatçıların, yaratıcılığımızın, spekülatif piyasaların, risk içeren girişimlerin önümüzdeki 10 günlük süreçte gündemde olacağını haber veriyor. Yöneticisi 1. ve 6.-7. evleri yönettiğinden özellikle ikili ilişkiler, ortaklıklar, evlilikler ve tabii sağlık konuları öne çıkmakta. 

Uranyen olarak incelediğimde bu dönemde bazı beraberliklerin aşırı özgüven nedeniyle ayrılık yaşayabileceğini görüyoruz. Birileri tarafından kontrol edildiğimizi hissetmek ya da güvendiğimiz dağlara kar yapması, ayrılıklar getirebilir. Kendimizi adadığımız hayatlarımızdaki önemli ilişkiler de ani değişimler yaşanabilir. Ortaklıklarda ani ayrılıklar gündeme gelebilir. Aslında belki de bir süredir bize yük gelen sorumluluklarımıza koyacağımız tepkiler de diyebiliriz bu ihtimallere. Artık avlanmak, hayat tarafından tuzağa düşmek istememekteyiz. Cupido ve Satürn etkisiyle böylece bir çok ilişkinin sınavdan geçeceğini söyleyebiliriz. Burada en önemli nokta, olayları sadece kendi açımızdan görmemeye, fırsatları kendimize yontmamaya çalışma olmalı. Yanlış sonuçlara varma, açgözlülük hüsran getirebilir. Yeniay ile Eurydike ilişkisi müzik dünyasından da ani şaşırtıcı haberler gelebileceği yönünde. Eğitim ve gençlerle ilgili bazı hukuksal gelişmeler, dini görüşler ve kamuyu ilgilendiren durumlar, ekonomik problemlerin küçümsenmesinden dolayı uzun vadede oluşabilecek problemler, polislerle ilgili hukuksal gelişmeler, adalet arayışı.. bu Yeniay'ın konuları arasında. Hata yapmaya, aldanmalara açık bir süreç de olsa, Şans Noktasının Asc'deki duruşu ümit vaadediyor.

Ülkemizi ele aldığımızda 11. ve 5. ev kaşıtlığınız görmekteyiz; 11. ev yasama organları, millet vekilleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları, menkul kıymetler borsası, ülkenin hazinesi, parlemento, ulusal servet, yabancı ülkelerle yapılan anlaşmalara işaret eder. Bu başlıklara bağlı olarak yönetim gruplarında ayrılıklar, yurt dışı kontaktlarında anlaşmazlıklar, şaşırtıcı haberler, gençlerle ve sanatçılar, özellikle müzisyenler, tabii kadınlarla ilgili konular, istifa eden ya da taraf değiştiren milletvekilleri, muhalefetin güç kazanması hatta belki gizli yürütülen birleşme çalışmaları, iç güvenlik yasası ile ilgili durumlar, maalesef ekonomik ve spekülatif dengelerinin şaşmaya devam etmeleri, borsa ve dövizde abartılı hareketler ihtimaller arasında sayılabilir.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder