4 Nisan 2015 Cumartesi

4 Nisan 2015 - Astrolozi


15:05'te Terazi burcunun 14 derecesinde 4'lü arka arkaya Tam Ay Tutulma serisinin 3.sünü yaşayacağız. Tutulmanın Saros numarası 132; en son aynı numara ile 24 Mart 1997'de bir Ay Tutulması olmuş. Anı numara ile olan tutlmalar belli bir sürece de işaret eder. Ancak bugün yaşayacağımız tutulmanın ana konusu değişimler; zira 2010 ortasında oluşan Uranüs ve Pluto arasındaki kare, her iki gezegenin ilk kez ileri harekette oluşu ile çok daha kuvvetli, sanki son vuruşu yapar gibi. Terazi burcu özellikle ikili ilişkiler, değer verdiğimiz kavramlar, denge, uyum ve adalet konularını içeriyor; hava elementi olmasından dolayı kararlarımız, düşüncelerimiz özellikle bilincimiz direkt etki altında. 

2010'dan beri dönüp geriye baktığımızda hepimizin hayatında önemli değişimler oluşturdu bu meşhur kare. Belki her dokunuşu biraz daha alıştırdı bizleri yeni düzenlere. Çoğunu içsel yaşadık, çünkü önceki 6 dokunuşta, ya biri, ya diğeri geri hareketteydi. Terazi burcunun yöneticisi Venüs'ün konuları her ne kadar ilişkiler, ortaklıklar, barışçıl ve arabulucu özelliklerin yanında maddi konuları da kapsamakta. Çoğumuzun yaşamında, ortaklıklar, evlilikler, maddi kaynaklar konularında önemli değişimler, önceden kendini mutlaka belli etmiş olmalı. Şimdi fiziksel olarak son nokta vurulacak görünmekte. Canımız acıyabilir, eskiyi, alışkanlıklarımızı bırakmakta zorlanabiliriz. Söz konusu karenin artık pek sabrı ve toleransı yok. Şaşırtıcı, aniden meydana gelebilecek sürpriz gelişmeler, bizleri bir şekilde rota değişimlerine zorlayacaktır. Unutmayalım ki aslında olacağını bildiğimiz ama kabul etmeye yanaşmadığımız durumlar bunlar, hani hep bir fişekleyci güç beklediğimiz, kendi kendimize kalkışamadığımız. İşte şimdi gökyüzü bu zemini hazırlıyor. Direnmeden, dengemizi bozmadan, akılcı ve en önemlisi objektif bakış açısına ihtiyacımız olacak. Bu bakış açısı ise bize bu zor günlerde en yardımcı unsur olacaktır. Kararlarımızı, girişimlerimizi bireysellikten çok bütünü düşünür şekilde alabilmek, adil olmaya özen göstermek çok önemli. Barışçıl ve sevgi dolu yanımızı ortya koyabilmeli, olana direnmek yerine daha kabul edici davranmalıyız. Özellikle ilk 15 gün duygusallıktan uzak kalmaya çalışmak ve problemlere mantık çerçevesinden bakmak bir çok sorunu daha kolay çözülür hale getireceği gibi kendimizi paralamamıza engel olacaktır. Unutmayalım ki sadece olması gereken olmakta.

Ay Tutulması ile iglili olarak daha geniş bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2015/03/terazi-burcunda-ay-tutulmas-astrolozi.html adresindeki yazımda bulabilirsiniz.

Ay, tutulma ardından 18:59'da Uranüs karşıtlığı yapacak ve boşluğa girecek; günü açısız tamamlayacak.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder