15 Nisan 2015 Çarşamba

15 Nisan 2015 - Astrolozi


Ay, bugün tüm gün Balık burcunda ilerleyecek; daha sezgisel, daha merhametli, etrafımızdakilerle empati kurabileceğimiz bir gün. Yaratıcılık gerektiren tüm konularda bu enerjiler işimize yarayacaktır. Olaylara daha geniş pencereden bakabilir, kelimelerin arkasındaki anlamları görebiliriz.

01:51'de Merkür, 8 Mayıs'a kadar kalmak üzere Boğa burcuna geçiyor. Dikkatlerimiz maddesel ve manevi değerlere dönebileceği gibi, mal, mülk, para, gelir getirecek iş alanları, ilerisi için güvence verecek konular üzerinde düşünme, faydalı olanı bulup plan yapma gibi konularda yoğunlaşma görülebilir. Manevi değerlerimizi elden geçirip, doğru yolda mıyız yoksa yanlış değerler üzerine mi gidiyoruz, daha rahat görülebilir. Daha çok iş ve ticari konular gündeme gelebilir. Para konusunda hareketlenmeler olabilir. İlgili olunan iş sahasında yeni görüşmeler yapmak, araştırmak, plan ve projeler üzerinde çalışarak daha güncel hale getirmek kolaylaşır ve sonuçlandırmak mümkün olabilir. Gelirimiz ile ilgili anlaşmalar, sözleşmeler belki imzalar, kısa geziler ya da eğitim programları gündeme gelebilir. Olumlu olarak bu süreçte, yapıcı ve sakin düşünceler, pratik ve sağduyulu, artistik zeki, önlemci, dayanıklı düşünceler gündeme gelebileceği gibi, olumsuz olarak ise, ağır ve hantal zeka, inatçı, yavaş düşünen, yavaş konuşan, çok yönlü ve esnek olamayan, inatçı ve hayalden yoksun hallere de bürünebiliriz.

07:24'te Venüs ve Satürn karşıtlığı kesinlik kazanacak; maalesef bir kaç gün etkisi sürebilir. Ay önce 05:51'de Venüs ile ardından 05:59'da da Satürn'e birer kare yaparak, bu transiti daha etkin hale getirecektir. Önemli ve güçlüklere yol açabilecek kapasitede bir görünüm. Özellikle arkadaşlık, aşk ilişkileri açısından soğutucu, ayırıcı, uzaklaştırıcı etkileri var. Bu alanlarda endişeleri ve korkuları olanlarımız için bir yüzleşme zamanı de diyebiliriz. Sevdiğimiz kişilerde daha önce bize hoş görünen yanlar bu enerji etkisiyle batmaya başlayabilir; sebepsiz soğumalar görülebilir. Kendimizi bazı şeyleri yapmaya mecbur bırakılmış hissedebilir, arkadaşlıklarımızdan rahatsızlık duyabiliriz. Mümkün oldupu kadar dürüstçe bu sıkıntıları dışa vurarak rahatlayabiliriz. Bizi rahatsız ettiği halde, üzerini örtmeye çalışıp iç dünyamızı karartan bu buluttan, dürüstçe ve adilane konuşmalarla barışçıl bir yol çizerek kurtulabiliriz. Belki gözlem yaparak ve yapıcı konuşmalarla bazı dostlukları daha da sağlamlaştırmak mümkün olabilir.

13:51'de Ay ve Neptün kavuşuyor; etrafımızdakilere karşı olan hassasiyetimiz oldukça artabilir. Değişik fantaziler, fark etmeden gerçeklerden kaçmak, rahatlama yollarına başvurmak mümkün. Kuşkulara ve aldanmalara oldukça açık bir süreç Dalgınlıklara, küçük yanlışlıklara ve sakarlık tipi küçük kazalara neden olabilir. Alkol ve ilaç alımında dikkatli olunmalı, ayrıca bazılarımızda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Mümkünse sanatsal bir konuya ağırlık vermek, bu etkiyi pozitif değerlendirmemize yardımcı olacaktır.

17:08'de Ay ve Mars arasındaki olumlu görünüm başkaları ile çalışmak, liderlik rolünü üstlenmek, görüşlerimizi etkili savunabilmek girişimlerde geri adım atmamak adına yardımcı bir transit. Duygularımızı net ve dürüstçe ifade edebilir nerede olduğumuz, ne yaptığımız, amaçlarımızın ne olduğu konusunda kendimizden emin olduğumuz davranışlar içinde olabiliriz.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder