23 Nisan 2015 Perşembe

23 Nisan 2015 - Astrolozi




Atatürk’ün 1922′de Bursa’da çocuklara seslenişi: 

Küçük hanımlar, küçük beyler.. Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa gark edecek sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz; kızlar, çocuklar!

Atatürk, 23 Nisan 1924'te ‘23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Bir çocuğu eğitmek o ülkenin kaderini belirler! 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.

Ne mutlu ki aynı güne Regaip Kandili de denk geldi. İlk kandil olan Regaip Kandili'nin anlamı Başlangıç'tır. Kusurları farkedip, tövbe etme ve elde etmeye hazır olduğumuz değerler adına harekete geçme enerjisi taşır. Birlik ve beraberliğin önemini hatırlatıcı, bireysellikten çok Bütün olarak düşünmemiz gerektiğini gösterici bir gün bugün. Kardeşliğin daim olduğu, sevgilerin, yüreklerin birleştiği, dostlukların bitmediği, mutlu, umutlu ve sevgi dolu; rahmnetlerin ise dışarıda yağan yağmur gibi yağdığı daha nice kandilleri beraber yaşamak ve görmek dileği ile Kandili'nizi tebrik ederim.

Günü genel olarak 02:03'te kavuşumları netleşecek Mars ve Merkür'ün enerjileri etkileyecek; zihinsel kapasiteyi arttırıcı bir transit. Konuşmalarımızda iletişim şeklimizde zekanın gücü kolayca farkedilebilir. Pratiklik, çabukluk gerektiren işlerin üstesinden gelmek adına iyi bir görünüm. Egoyu koruma adına mücadele etmeye itici yönü bazı saçma sapan olaylara sebebiyet verebilir. Hareketlere vereceği çabukluk ufak tefek sakarlıklara neden olabilir.

07:25'te güne boşlukta giren Ay, Yengeç burcuna giriş yapıyor; günün hem milli hem de dini önemini sanki daha vurgular gibi oldukça manidar. Etrafımızdakileri korumaya, sarıp sarmalamaya, duygusal yönlerimizin daha vurgulanmasına, ev, aile, vatan, millet gibi konuların da öne çıkmasına neden olabilecek bir transit. Sezgilerimiz daha güçlü çalışabilir ve gün içinde duygusal olarak ani iniş ve çıkışlar yaşayabiliriz.

12:48'te Ay ve Güneş arasındaki ılımlı etkileşim sayesinde ilişkiler, grup aktiviteleri açısından olumlu etkiler altında olacağız. Duygularımızın bizi kontrol etmesine öğle saatlerinde fırsat vermeyebilir olaylara daha dingin bir şekilde konsantre olabiliriz.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder