8 Nisan 2015 Çarşamba

8 Nisan 2015 - Astrolozi


Ay, güne boşlukta ilerleyerek girmekte; 08:08'de Yay burcuna geçiş yapacak. Bu etki altında daha iyimser, daha dışa dönük, kendimize özgü felsefe ve adalet kavramı ile uzun süreli amaçlar edinerek hayata daha olumlu bakabiliriz. Gezip, tozma, yeni insanlar tanımak, yabancı kültürlere, düşünce biçimlerine ilgi duymak, eğitim ve hukuk konuları ile ilgilenmek mümkün. Hayata eğlenceli bir perspektiften bakmaya çalışmak, keyif almamıza da neden olacaktır.

Güneş'in, Uranüs ve Pluto karesine dokunuşunun etkileri bitmeden, bu gün de Merkür aynı zorlu açıya temas edecek. Önce 03:06'da Pluto ile kare, ardından 15:19'da Uranüs ile kavuşun yapacak Merkür, gün içinde alışılmamış tartışmalara neden olabilir. Üstün düşünme yeteneğini de arttıracağından, her hangi bir şey hakkında konuşmak için güç ve irade hissedebiliriz. Bilim, tekniki bilgisayar, elektronik, astronomi, astroloji gibi konularla ilgilenmek, belki yeni keşifler adına uygun bir etki. Fiziksel tansiyonumuz yükseleceği gibi, düşünmede, program yapmada zorluklar hatta bazı aletlerde arızalar söz konusu olabilir. Düşünceleri dile getirirken kontrol etmekte zorlanabilir, istemediğimiz halde iğneleyici, acıtıcı sözler bir anda ağzımızdan çıkabilir. İletişimde memnuniyetsizlik, sıkıntılı hissedişler, güvensizlik, her şeyin altında bir şey arama, şüphe, kuşku ve endişenin getireceği didikleyişler gerginlik verici olabilir. Gizli meraklar, az rastlanan olumsuz fikirler, soruşturma, tahkikat bu transitin getirileri olabilir. Mal, mülk, alacak, verecek konularında kördüğümler oluşabilir.

19:56'da, 8 Aralık 2014'ten beri geri harekette olan Jüpiter düz seyrine başlayacak; gökyüzündeki en büyük iyicil gezegenin olumlou etkilerini bu sürede maalesef alamadık. Retro döneminde  duygusal olarak iç sorgulama süreci yaşadık. Hangi duygumuzu şişiriyoruz, hangi yeteneklerimizi abartıyoruz, sevgilimizle ya da çocuklarımızla ilişkimizde çok mu bencil davranıyoruz, cömertlikte, hayırseverlikte aşırılığımız mı var, bizi ilgilendirsin ilgilendirmesin etrafımızdaki olayları çok mu kontrol etmeye çalışıyoruz, kendimizi fazla mı öne sürüyoruz, cümlelerimize hep "ben" ile mi başlıyoruz ya da eleştiriye hiç mi tahammülümüz yok. İşte yüzleştiğimiz konular bunlardı.. Bu arada entelektüel ve yüksek konumda kişilerle, hukuk konularında ve akademik veya yurtdışı bağlantılı işlerimiz varsa, aksiliklerle, tıkanmalarla da karşılaştık. Jüpiter aslındaki içimizdeki vicdandır. İşte o vicdanı sorguladığımız zamanlar yaşadık. Sonunda bitiyor. Özellikle Ateş grubu burçları olumlu etkileyerek bu dev gezegen ileri hareketine başlıyor.

Hayatta çok güçlü olabiliriz, örneğin, çok güzel, çok zengin veya çok akıllı vs. Ancak bunlara sahip olmak, ego, kibir gerektirmez. Bizler bir puzzle parçalarıyız; yani bir Bütün'ün. İşte bunu farkettiğimizde Jüpiter kalkanı, ödülleri çalışmaya başlar.Hayatta kendimizi gösteriş şeklimiz bile değişebilir. İmajımız, kendimizi ifade ediş biçimimiz hatta fiziki kilo değişimi görülebilir. Her zaman yiyip de kilo almadığımız bazı besinler, bu süreçte kilo yapabilir. Aslında bu değişimler içsel çelişkiler sonucunda doğar; bir tepki gibi. Yaratıcılık gücümüz eskiden olduğundan daha kuvvetli bir şekilde ortaya çıkacaktır. Kendimiz gibi olma cesaretimiz artacağından korkusuzca kendimizi ifade edebileceğiz. Önceden gizlemeye meyilli olduğumuz yönlerimizi daha fazla ortaya sürebiliriz. Sanatsal olarak destekler verir. Yaratıcı bir işte çalışıyorsanız daha üretken olabilir hem kendimizi daha iyi ifade edebiliriz. Çocuklarla iletişimimizde yoğunlaşma ve kuvvetlenme görülecektir. Çeşitli vesileler ile onlarla gururlanma imkanı bulabiliriz. Karşı cinsle ilişkide daha rahat davranışlar, ilişki kurma imkanı bulunabilir. Var olan dostluklarda da yeni boyutlar kazandırması açısından oldukça olumludur.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder