29 Mart 2015 Pazar

Terazi Burcu'nda Ay Tutulması - Astrolozi


Her yıl iki kez, kısmi veya tamamen Ay tutulması olur. Seyrek olarak dört kez arka arkaya tam Ay tutulması meydana gelir. Tetrad denen bu olay 15 Nisan 2014, 8 Ekim 2014, 4 Nisan 2015 ve 28 Eylül 2015 olmaktadır. Birincisi gibi diğerleri de sadece Amerika kıtasından görünebilecektir. Şimdi bu bilgilerden sonra neden Ay'ın kızıla göründüğüne dönersek, bunun nedeni gün doğumu veya gün batımında gökyüzünün kızarması ile aynı neden dayanır. Güneş ışınları atmosferden geçerken kısa dalgaboylarını oluşturan mavi ışık dağılım gösterirken, uzun dalgaboyundaki kırmız ışık dağılmadan düz ilerler. Bu nedenle gün ortasında gökyüzü mavi iken, gün doğarken veya batarken kızıla döner.

Tam Ay tutulmasında da Dünyanın atmosferinden geçen Güneş ışınlarındaki mavi ve yeşil bileşenler dağılarak yok olurken Ay'ı kırmızı bileşenler aydınlatır. Kırmızı ışıkla aydınlanan Ay da kırmızı görünür.

Tetrad serisinin 3. Tutulması 4 Nisan 2015'te, 15:05 itibar ile 14 derece Terazi burcunda Ay, tam olarak Güneş'in karşısına yerleşmesi ile gerçekleşecek; bu güçlü bir dolunay. Ay Düğümleri'ne olan yakınlığı nedeniyle bu gökyüzü olayına bizler Tam Ay Tutulması diyoruz.


Terazi burcunun 2. dekanatında gerçekleşen bu tutulma Kova yani Satürn/Uranüs etkisinde; politik konular, hükümet ve yönetim değişiklikleri, devlet işlerindeki değişiklikler ve insanlar arasındaki devrimlere işaret ettiği gibi insanlar üzerinde ve ticaret ile ilişkilendirirlirler. Eski kayırlarda Terazi'nin 2. dekanatı ile ilgili olarak herkes için zararlı yorumu yapılır. Satürn ölümlülüğü, ölümü, kıtlığı ve her türlü sıkıntıyı temsil eder; Uranüs ise isyanları, devrimleri, grevleri, uyuşmazlıkları, insanların yer değiştirmelerine ve kırılmalarına neden olabilecek ani felaketlere işaret eder. Tutulma haritasında Ateş grubunun yoğun olması ve Ay'ın haritanın doğu bölümünde yer almasından dolayı, etkilerinin ilk üç ayda görülebilir olacağını düşünüyorum. Ay ve Güneş'in karşı karşıya gelmeleri, oluşturduklarının ortaya çıkmasına ve bir doğurma dönemine işaret ettiği gibi tutulma ile ortak sıkıntı dönemini gösterir. Aşağıdaki haritada göreceğiniz üzere 4 Nisan Tutulması ülkemizden izlenemeyecek. Eskiler Tutulma etkilerinin, izlenebileceği yerlerde hissedileceğini söylerler.


Tutulma haritasında 22 derece Aslan burcu yükselmekte; Own Worst Enemy sabit yıldızı ile kavuşumda. Şassız bir yıldız, özgürlüğün kısıtlanması, hapse girme, aşırı bireysellik, toplumsal ilişki kuramama ve intihara eğilim tarzında anlamları var. Yöneticisi Güneş Koç burcunda ve Alpheratz ile beraber; bağımsızlık, onur, sınırları genişletme, hızlı harekete geçme, spor, sporcular ve kabalık anlamında. Güneş, Uranüs, Güney Düğüm ve Merkür ile bir Koç stelyumu oluşturuyor. Ani ve hızlı gelişebilecek, hazırlıksız yakalanabilecek durumlar.. Bulunduğu 9 ev nedeniyle haritanın yükseleni yurt dışı konular, hukuk sistemi, yargı, eğitim, internet, medya, dini ve felsefi konularla bağlantılı.

Tutulma Terazi burcunda ve Algorab sabit yıldızı ile kavuşumda; yalan, intiharlar, çalışanlar üzerinde baskı kurma, hırs anlamları içermekte. 3. ev konumlarından ötürü konuların iletişim, medya, yayıncılık, eğitim, yazarlar, komşular, ulaşım ile ilgili oladuğunu görmekteyiz. 3. evin doğal yöneticisi Merkür ve Uranüs ile olan karşıtlık, Pluto ile kare ve Jüpiter ile sextil ilişki içinde. Kollektif ve bireysel olarak bir değişim sürecinde olduğumuzu, hayat felsefemiz ve manevi açıdan oldukça inançlarımızın zorlandığı bir dönemi anlatmakta. Pluto'nun 6. ev konumu ve Algorab yıldızı sebebiyle özellikle çalışan kesimin baskı altında olabileceğini görüyoruz. Pluto'nun yöneticisi Satürn'ün ve Neptün'ün retro durumda oluşları ve birbirlerine kareleri ilerlemek istediğimiz yolda belirgin hamleler yapmakta zorlanabileceğimizi ve kafa karışıklıklarına işaret ediyor. Bir anda evdeki hesapların çarşıya uymaması söz konusu gibi. Koç stelyumu ve Jüpiter arasındaki üçgen açı ise dini ya da farklı kültürel çalışmaların gizli kapılar ardından yürütülmesine neden olabilir. Bu konulara eğitim ve hukuk başlıklarını da ekleyebileceğimiz gibi (Jüpiter 5. ve 8. evlerin yöneticisi) bazı spor klüpleri ya da sporcularla ilgili şok edici hukuksal bir sürece de işaret edebilir. Genç kesim, sanatçılar da bu grubun içine dahil edilebilir; davaları süren genç ölümleri ile ilgili olarak haberlerin sansasyonların devam edeceğini söyleyebiliriz.

Önümüzdeki 3 - 4 aylık dönemde çalışan kesimde grevler, iş bırakmalar, sağlık alanında bazı salgınlar, Sağlık çalışanları ile ilgili yeni düzenlemeler ve yukarıda saymış olduğum pek de ortaya dökülmeden (12. evdeki retro Jüpiter) sürdürülen konular oluşabilir; tabii 12. evin hapihaneleri de temsil ettiğini düşünürsek farklı kültürlerden mahkumlarla ilgili medyada değişik şaşıracağımız haberler de alabiliriz. Pluto ve Uranüs karesinin, her iki gezegeninde ileri harekette olması sebebiyle, artık bir çok şeyin eskisi gibi olmayacağını ancak bu yolda adaptasyon sürecinde zorlanabileceğimizi açıkça görebiliyoruz. Ekonomik olarak zor bir sürece girmiş olmamız ve Terazi burcunun yöneticisi Venüs'ün 10. evdeki açısız konumu nedeniyle, kadınlarla ilgili konuların sonuçsuz belki çözümsüz bir şekilde devam edebileceği de aşikar. Boğa'daki Venüs, evet belki kuvvetli bir pozisyonda ancak temel bir açıya sahip değil ve yücelme yöneticisi Ay'ın Koç stelyumuna karşıtlığı, durumları zorlaştırıyor. Özellikle ikili ilişkiler konusunda her birimiz sınavlar içeren bir sürece hep beraber giriyoruz; bu süreyi bireysel olarak değil objektif yaklaşımlarda sakinlikle ve karşı tarafın haklarını da göz önüne alarak geçirmek en doğrusu olacaktır.


Bu açıdan haritaya göz gezdirdiğimde, özellikle önümüzdeki seçimlerde tarafların pek tatmin olamayacağını görüyorum. Koç Noktasındaki Pallas'ın MC, Lilith ve Siva ile görünümleri, partilerin onay arzularının, oy bölünmeleri sonucunda suya düşebileceğine işaret ediyor. Evet bir kazanan olacak tabii ancak, o da sonuçtan hiç memnun olmayacak görünüyor. Haritanın aksındaki Pluto/Uranüs ve Neptün ilişkisi; hatalara, yanlışlara, aldanmalara, aldatmalara açık bir görünüm.

Ülkemiz ile ilgili olarak, komşularımız ile girişebilecek risk içeren ilişkiler sorun yaratabilir; yönetici pozisyondaki partilerde ayrılıklar oluşabilir, gençler, kadınlar ile ilgili sonu gelmeyen çalışmalar içinde olunabilir, yurt dışı, farklı kültürlerle ilgili yeni çalışmalar yapılabilir, yeni bir parti kurulabilir, meclis ile ilgili olarak sert hatlı gelişmeler şahit olmaya devam edebiliriz, yönetici pozisyondaki kişilerde sağlık problemleri oluşabilir, eğitim ve yargı sistemi ile ilgili haberler bizleri şaşırtabilir, sporcular ya da spor klüpleri ile ilgili üzücü haberler gündem oluşturabilir.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder