31 Mart 2015 Salı

31 Mart 2015 - Astrolozi


Bugün, Mart ayını geride bırakıyoruz. Mis kokulu Nisan ayı yani baharın sembolü artık kapıda.. Bahar dönemleri kişileri biraz depresif yapar; malum enerjiler hızla değişmekte, doğa, toprak, vücudumuz yeni bir mevsime uyanıyor..

04:43'te Güneş ve Güney Ay Düğümü kavuşum yapacak; eski hatıraları, eski dostları hatırlatabilecek bir transit. Bunun yanında kendimizi daha içe dönük ve karamsar hissetmemiz olarsı. Bu etkiyi dün akşamdan beri hissediyor olabiliriz; gün içinde de devam edecektir. Hayat yolumuzda engellendiğimizi, geciktiğimizi, yapamadıklarımızı düşünmek kolaylaşır. Belki geriye dönük bazı planlar, düzenlemeler yapmak adına uygun kullanılabilir.

Merkür, 15 Nisan'a kadar kalmak üzere, saat 04:43'te Koç burcuna geçiyor.. Fikir ve düşüncelerin rahatlıkla ifade edilebileceği bir süreç. Tarafsız, objektif ve daha kolay dile getirilebilir ve kendimizi de rahatlıkla eleştirebiliriz. Zeka ve mantık daha aktif olur. Yaratıcılık veya beceri ile ilgili önemli projeler oluşabilir. Bunun yanında gergin ve sinirli olmak, zor etkilerde mantıklı olmakta zorlanmalar görülebilir. Ciddi konulardan uzaklaşmak, hafif ve ilgi çekici daha cazip konulara yönelmek için de kullanılabilir. Hareketlilik, dışa açılma ihtiyacımız artar. El becerisi isteyen işler ve haşarılık yapma ihtiyacı, zekice bir havaya bürünmek mümkün. Espri yapmak, konuları çabuk kavramak kolaylaşır. Pozitif olarak; çabuk ve keskin düşünen, çabuk iletişime geçen, güçlü fikirler, inandırıcı ve çabuk karar alma, harekete geçebilme, tartışmalarda rekabetçi olabilme halleri ve negatif olarak; düşünmeden konuşma, iddiacı, başkalarının fikirlerini görmekten uzak, sabırsız, kavgacı davranışları ifade eder.

19:26'da ise Mars da, 12 Mayıs'a kadar kalmak üzere Boğa burcuna yerleşecek; bu süreçte kendimizde kabul ettiğimiz değerleri kanıtlama çabası ağırlık kazanacaktır. Maddi durumlarımızdaki rahatlık, kendimizi iui hissetmemize, aksi ise, huzursuzluğa, her şeyden çabuk alınmaya, geçimsizlik çıkarmaya neden olur. Her şeyi para, mal, mülk ve sahip olunan maddi değerlerle ölçmeye kalkışabiliriz. İnandığımız değerler, genellikle madde üzerine olur; adına tartışmalara girilir ve anlatım çoğu kez yüksek sesle ve kavgaya dönük olabilir. Hareketlerimiz de sözler gibi hızlı ve sert bir hal alabilir. Sahip olma arzusu bu süreçte kamçılanacağından, gerekli gereksiz harcamalar artabilir; bu aslında egomuzu tatmin etmekten başka bir şey değildir. Hesapta olmayan, mecburi ödemelerle karşılaşabiliriz. Güzel etkilerde, sahip olunan imkanlar iş alanında kullanılır ve başkalarının da kullanmasına izin verilere paylaşılabilir. Burada önemli olan başarı elde etmek olacaktır. İnsani değerleri bulmaya, tanımlamaya ve anlamaya çalışmak adına çaba sarf edebiliriz. Pozitif olarak; sağlamcı, kararlı, dikkatli risk alabilme, tutumlu, zevklere düşkün, acelesiz, dayanıklı özellikler ve negatif olarak; inatçı, ağır hareket eden, karar almakta çok yavaş, öfemizi biriktirip, daha sonra yıkıcı biçimde ifade eden, aşırı sahip olma dürtüsü ile tembel ve şehvet düşkünü hallere bürünebiliriz.

Ay, 21:12'de Başak burcuna geçene kadar tüm gün boşlukta olacak. Ay'ın açısız olma durumunda yeni girişimlerin de sonuçsuz, netsiz kalabileceği düşünülür. O yüzden gün içinde elde birikmiş işleri bitirmeye çalışmak çok daha doğru olacaktır. Başak etkisiyle akşam detaylara önem veren, pratik, daha analizci ve eleştirel etkiler altına gireceğiz. Serinkanlı ve olgun görünebilir ve zekamızı güncel işlerimizde kullanabiliriz. Başka kişilerin kaçtığı titizlik gerektiren her türlü sıkıcı işle başa çıkabiliriz.

21:19'da Ay ve Mars arasında oluşacak üçgen açı sayesinde ise her zamankinden daha fazla güven ve cesaret duyabilir, kapasitemizde var olan özellikleri rahatlıkla ortaya koyabiliriz. Grup liderliği yapmak, fiziki güç gerektiren işleri halletmek, neyin, nasıl, ne zaman yapılması gerektiğini bilmek adına çok olumlu. Bu transitte bir projeye rahatlıkla başlayabiliriz; tabii üzerinde daha önce hazırlandığımız konularda. Aksi halde bir süre sonra pişmanlık da duyulabilir.. Hızlı başlayan ve sonunu getiremeyenlerden olmamak adına buraya dikkat etmek gerek.

Astrolozi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder