17 Mart 2015 Salı

17 Mart 2015 - Astrolozi


Ay gün boyu Kova burcunda bugün.. Kova bağımsızlığına çok düşkün olduğu gibi son derece de sosyaldir; idealist ve entellektüel yaklaşımlar ona çok uygundur. Özgür ve sıra dışı düşüncelerin etkisi altında olmak, çevremizdekilere fikirlerimizi kabul ettirmeye çalışmaktan çok bizlerle aynı fikirde olanlarla bir arada olmaya eğilim verebilir bu transit. Zihnimiz devamlı yeni kavramlarla meşgul olabilir ve bazı durumlarda da bulunduğumuz ortamlardan sıyrılmış görülebiliriz.

04:46'da Ay ve Kuzey Düğüm arasındaki üçgen görünüm sayesinde sabaha daha iyimser hisler içinde uyanmamız mümkün. Yenilikçi ve ilerici planlarla uğraşırken bulabiliriz kendimizi uyandığımızda. Kendimize olan inancımız artabilir. Ancak 10:13'te Ay'ın Jüpiter ile yapacağı karşıt açı, ego ve kibir seviyemizin artmasına, kendimizi dev aynasında görmemize neden olabilir. Aşırı iyimserlik olan problemleri küçümsememize ve kendimizi haklı görmeye itebilir; bu dakikalarda bu hisleri dengelemeye ihtiyacımız olacak.

13:22'de Ay ve Uranüs arasındaki ılımlı etkileşim ile bir anda çevremizde, bulunduğumuz ortamlarda veya düşüncelerimizde aniden değişimler gerçekleşebilir. Uranüs, aşağıda açıklayacağım gibi biraz sert açılar içinde. Bu sert etkilerin hayatlarımızda akıcı ilerlemesini sağlayacak olan da Ay'ın bu ılımlı açısı. Değişik olana doğru sürüklenebiliriz. Tabii sonradan pişman olmamak adına, üzerinde hazırlıklı olduğumuz noktalarda ilerlemeyi seçmeliyiz.

20:18'de ise Ay ve Mars arasındaki olumlı diğer bir görünüm sayesinde özgüvenimiz, cesaretimiz yer yerinde akşam saatlerinde. Liderlik, öncülük gerektiren konularda harekete geçmek adına ideal; ama tekrar ediyorum hazır olduğumuz konulara dikkat edelim. Fiziki güç ve cesaret gerektiren konuları, kararlı bir şekilde ele alabiliriz akşam saatlerinde.

Venüs bugün, 12 Nisan'a kadar kalmak üzere en sevdiği 2 burçtan biri olan Boğa burcuna geçiyor; etkileri daha olumlu olacaktır, keyifli bir transit. Maddi değerler, para, mal, mülk gibi konular bizi cezb edebilir bu süreçte. Yeni mali fırsatlar ortaya çıkacaktır ancak hesabımızı bilmeden, ihtiyaç olmadan bile gereksiz harcamalara da neden olabilir. Giyim, mücevher, kozmetik, süs eşyaları ya da eğlenmek için fazla para harcatmada ustadır kendileri. Maddi konularla ilgili olarak ilişkilerimizde akıcılık olacaktır; isabetli yatırımlar yapılabilir. Sevgi, aşk, arkadaşlık, mistik ve manevi değerlerde hoş ve sıcak görüş değişiklikleri oluşabilir. Daha önce hoş bakmadığımız değerler, daha farklı ele alınabilir. Davranışlarımız daha yumuşak, hoş görülü, adilce ve barışçıl olacaktır. Pozitif olarak, ilişkilerde huzurlu, uzun vadeli, zevkli gelişmiş zevkler, sakin, değerbilir, sanat yetenekleri, barışçı, kazançlı, finansal güven içinde, artistik ifade gibi özelliklerini sayabileceğimiz gibi, negatif olarak, abartılı lüks zevkler, zevklerden dolayı zarar, aşırı sahiplenici, kıskanç ve huzursuz özellikleri de göz ardı etmeyelim.

Bugün 2012'den beri 7. ve son kez Uranüs Pluto arasındaki kare kesinlik kazanıyor; ilk kez yani 7. dokunuşlarında bu kez her iki gezegen de ileri harekette. Diğer 6 etkileşim de ikisinden biri hep geri hareketteydi. Şimdi yapacaklarını daha görünür hale getirecektir bu görünüm. Hayatlarımıza karışıklık, sert köşeler ve ani büyük değişimler getirdiler. Orijinal, alışılmışın dışında hatta tuhaf ve akıl almaz bir tarz kullanmış olabilirler; direnmemizi gerektiren durumlardı bunlar. Bunlar bizi hasta etmeye ya da yormaya neden oldular. Şimdi, dikkatli olmalı; ihtiyacımız olup, koruyacağımız iyi ve faydalı olan ile gerekli olmayıp atacağımız şeyleri iyi ayırmalıyız. Doğa olaylarına, politika, devrimler, fanatik çabalara, insanlık adına mücadelelere neden olabilirler. Arkadaşlık ve dostluk ilişkilerimizde yaralanmalar olabilir. Karşımızdakilerin duygu ve hissedişlerini dikkate almadan yapılacak değişimler olumsuz neticeler getirecektir. Eskimiz, modası geçmiş kalan ne varsa silip süpürebilirler. Ölüm dahil ani ve acımasız şekilde karşımıza çıkabilecek gelişmeler aslında bugüne ait değil. Zaman içinde, derinden, yavaşça gelişmiş, çoğu kez belirti vermemiş bile olsa şimdi aşikar olabilecek olaylara neden olacaktır. 2012'den beri aslında kednini ara ara belli etti. Retrolarla içimize dönüp bağımlılıklarımızdan kurtulmamız gerektiğini fısıldadı. Şimdi artık son noktayı koymak adına 2 gezegen de ileri harekette. Şimdi kontrolümüzü sağlayabilirsek; her değişim ileride bizim için çok daha faydalı ve değerli olacaktır.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder