8 Mart 2015 Pazar

8 Mart 2015 - Astrolozi


Bugün 8 Mart.. Kadınların Günü.. Kendilerini korkusuzca, maskesizce, gönüllerince ortaya koyabilen, içindeki çocukla oynayabilen kadınlarımızın çoğalması dileği ile bugünü kutluyorum..

"  
Kadın olmak zor bu ülkede azizim...
Okutmaktan korkmaz mı aile,
Vahşi erkekler yetistikce. .
Korkmaz mi bir başka şehre yollamaya!
Korkmaz mi hele bir de güzellik barındırıyor
ise kadın...
Inancli bildiğin insanlar bile!
Kadını istismar edilecek bir varlık olarak
görüyorsa,
Ruhundaki cinsel açlığı gizli gizli giderme
çabasında ise,
Rabbinin gördüğünü hiçe sayarak,
Korkulmaz mı bu ülke de...
Oysa müslüman ülke,
Oysa müslüman emin olmalı degil miydi!
Kendi nefsinden önce toplumu gelmeli degil
miydi,
Yan gözle bakılan kadınların biri de annesi
bacısı olamaz mıydı....
Başkası tarafından zarar verilecek,
Incitilir düşüncesi hakim olmalı değil miydi. .
Bu nasıl medenilik ti?
Denilikti evet öz değerlerinden aşağı inmekti
Esfele safilindi...
Vicdanın merhametin çürüdüğü yerdi...
Ben arabamla bile gece 9'dan sonraya
kalmaktan korkuyor idiysem haklı imişim. ..
Kadın olmak zor bu ülkede azizim
Vampir ruhlu erkekler yetisirken,
Anne olmaktan bile korkuyorum
Korkuyorum."
Alıntı

Ay güne Terazi burcunda ilerlerken giriyor; dengenin, politikliğin, uyumun, objektivitenin öneminin öne çıkabileceği bir Pazar var önümüzde. 03:41'de Ay ve Mars arasındaki karşıtlık, bu saatte ayakla olanlar için biraz sinirlerin gerildiği saatler olabilir. Uyumsuzluk enerjisi veren, zıt duygular arasında iki uca çekiş veren kısa süreli bu transit, kısa sürede önemli problemlere neden olabilir. Kolay sinirlenme, alınganlık kaprisleri, duygusal heyecanlar vererek işlerin karışmasına neden olabilir. Yoğunlaşan enerjimizi dengeli bir şekilde atamazsak agresyonumuz yükselebilir. Fiziki efor sarfedebileceğimiz işler iç uyumumuzun sağlanmasına yarayabilir.

06:21'de Güneş ve Chiron kavuşacaklar; tüm gün etkili. İçimizde hatalı gördüğümüz, yanlış bulduğumuz bazı noktaları ki bunlar kendi defolarımız olacaktır, kolaylıkla tesbit edebilmemiz gün içinde mümkün olacaktır. Chiron şifacıdır, bilgedir. Bu detayları ustaca, olgunlukla ele alabilir, üzerinde yeni kararlar vererek düzeltme yoluna gidebiliriz. Bence bbugün iç sesimizi dinlemek daha doğrusu iç analiz yapıp kendimize objektif davranmak en doğrusu olabilir. Savaşcu ruhumuz, bunu da halledecektir. Hastalıklar, rahatsızlıklar, belki korkular, endişeler aslında sadece bizim yarattığımız çirkinlikler.. Chiron enerjisi ile hepsini piri pak edebilmek, çevremizdekilere verdiğimiz tavsiyeleri, kendimize uygulamak çok da zor olmayabilir.

07:23'te Ay ve Jüpiter arasındaki ılımlı etkileşim, etrafımıza daha iyimser bir gözle bakmamıza hatta bazı sorunları küçümsememize neden olabilir. Yardımlaşma, çevremizdekilerle ilgilenme, ikna gerektiren her türlü konuda başarılı olabilmemiz mümkün.

08:49'da Ay'ın önce Uranüs ile karşıtlığı ardından da 09:27'de Pluto ile karesi netleşecek; malum kare tekrar aktive olmakta. Sert hatlı bir gün asında ama Chiron'un şifacı etkilerini de unutmayalım. Kararlı ve hazırlıklı olduğumuz tüm değişim ve dönüşümler adına müthiş bir başlangıç enerjisi verecektir. Ama hazırlıksız yakalandı isek, sonradan pişman olabileceğimiz davranışlarda da bulunabiliriz. Bu transit biraz tehlikeli kısacası. Sakin ve dengede kalmak, oluşabilecek ufak kazaları da engelleyebilir.

17:58'de gerçekleşecek Ay ve Venüs karşıtlığı ilişkilerimizin akşam saatlerine dooğru yoğunlaşmasına neden olabilir. Her istediğimizin kolayca elde edilebileceğini düşünebiliriz. Diğerlerinin isteklerini göz ardı etmemiz mümkün. Bazı uyumsuzluk enerjileri ilişkilerde ufak tefek sorunlara neden olabilir. İsraf ve aşırılık da verebilecek bu transit, satın almadan, yemeye, içmeye, konuşmaya kadar abartılara neden olabilir; dikkatli olmaya özen gösterelim..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder