17 Mart 2015 Salı

Türkiye Ingress Yorumu - Astrolozi



21 Mart 2015 tarihinde tam olarak 00:45'te, Güneş 0 derece Koç burcuna ayak basıyor; yeni bir mevsim, astrolojik bir yeni yıl başlamakta. Bu konu ile ilgili genel bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2015/03/ilkbahar-ekinoksu-ve-astroloji-astrolozi.html  adresindeki yazımda anlatmaya çalışmıştım. Koç burcuna ilk giriş haritalarına Koç İngress haritaları diyoruz. Bu haritalar, ait oldukları ülkenin vatandaşları, tarımı, binaları ve iletişim endüstrileri adına önemli. Bu anı izleyen Yeni Ay'lar da dikkate alınarak, vatandaşların nasıl etki alabileceği ile ilgili olarak bizlere bilgi vermekte. Bir sonraki Yeni Ay ise 18 Nisan'da 28 derece Koç burcunda oluşacak.



İngres haritada 4. evdeki Koç burcunda bir gezegen yoğunluğu görüyoruz; 4. ev gayrimenkul değerlerini, madenleri doğal zenginlikleri, muhalefet partilerini, çiftçileri, inşaatçıları, aileleri, tarımı ve toprak sahiplerini simgelemekte. Partil Pluto karesi etkisinde olan Uranüs, Mars ve Güney Düğüm'ün buradaki duruşu bu başlıkların zorlanabileceği haberini veriyor. Hava şartları özellikle tarım ürünleri ile ilgili olarak sorun yaratacağa benzemekte. Söz konusu, Pluto ve Uranüs karesi, başlı başına ülkemizdeki zorlayıcı değişim dönüşüm rüzgarlarını anlatıyor; bu 2012 Haziran ayından beri süre geliyor. Haritada oldukça önemli bir yerleşime sahip olmalarından, bu düzen değişimlerinin altı bariz çizilmekte. Mars ve Güney Düğüm eşliğinde daha karmaşık bir halde.

Asc'de 22 derece Yay burcu yükselmekte ve yöneticisi Jüpiter 8. evde; Acubens sabit yıldızı ile beraber. 8. ev banka ve finans kuruluşlarını, faizleri,  döviz, ulusal borçları, kamu gelirlerini ifade ediyor. Jüpiter ise genel olarak, kanun yapıcılarını, yargıyı, eğitim kurumlarını, dış ileri temsil etmekte. Gezegenin geri harekette oluşu, iyicil etkilerini engellemekte. Acubens ile bu konularda huzursuzluk, çaresizlik, kayıplar, anlaşmazlıklar, baskı altında zekanın, mantık gereğinin uygulamaya konulamamasını anlam olarak çıkarabiliriz. Jüpiter, 1. ve 3. evlerin yöneticisi; yani vatandaşlarımız, kamu fikri, basın ve komşularımız. Kriz haberleri, bazı finans kuruluşlarının zora düşmeleri ve fazi oranlarındaki problemler önümüzdeki dönemde gündemden düşmeyeceğe benzer. Özellikle Ağustos başındaki Kova Dolunay'ı bu başlıkları daha görünür hale getirecektir; zira Güneş'in yönettiği Aslan burcunda Jüpiter yerleşmiş ve 8. evde kıstırılmış halde. Özellikle ekonomik zorluklar sık sık gündem oluşturabilir. Ay'ın da Güney Düğüme'e yaklaşan bir kavuşumu ve Jüpiter'e yaklaşan üçgeni mevcut. Vatandaşlarımızın da bu durumlardan negatif etkilenmesi, problemleri küçümseyip, günü kurtarmaya çalışmaları muhtemel.

Bu arada Güneş ve 12. evdeki retro Satürn açısı var; 12. ev hapishaneler, uyuşturucu, işsizlik, gizli ilişlileri, ambargoları ve suçları anlatıyor. Yöneticiler ve hükümet başlıkları ile sizler bunları bir araya getirebilirsiniz. Satürn'ün 2. ev yöneticisi olması nedeniyle bazı grevler ve kriz ortamlarından ekonomik olarak bahsedilebilir; ticaret ve borsa etki altında. Venüs ve Satürn ilişkisi ise spekülatif piyasaların bundan olumsuz olarak etklenmesini ifade ediyor.

Bu haritayı ülkemizin horoskobu iel birleştirdiğimde Mars'ın meclisi temsil eden 11. ev girişinde olması ile tam kavuşumu dikkat çekici ve tabii Koç burcundaki yoğunluk da bu bölgede. Meclisteki değişim burada oldukça aşikar; nacak bazı skandalların oluşmasını ve muhalefet grubunun biraz daha payını yükseltebileceğini görebiliriz. Ancak yine de ne kadar yeterli olabileği ise tartışılır; Merkür'ün Neptün ve Chiron ile sarmalanmış olması onların da sorunlarının kendi iç problemleri ile meşgul olduklarını ve bazı kayıplara uğrayabileceklerini zaten anlatıyor. Yanlış ortaklıklar, iş birlikleri sorun yaratabilir. Ancak Pluto desteği her ne olursa olsun güçleneceklerine işaret. 

Genel olarak toparlarsak; ekonomik ve tarımsal olarak zorlu günlere girmekteyiz. Bunun yanında yanlış politikalar, görüşmeler, malum mektuplar, iletişim şekilleri huzursuzluklara neden olabileceği gibi; seçimlerde büyük bir değişiklik görünmese de, bazı skandal haberlerle gündemin meşgul olacağını söyleyebiliriz.  İktidardaki bazı ayrılıklara önümüzdeki günlerde şahit olacağız. Finans dünyasından şaşırtıcı haberler alabiliriz; bazı bankalar, finans kuruluşlarındaki zorlanmalar gün ışığına çıkacaktır. Kadınlarla ilgili bazı kararlar ise sevindirici olacaktır. Hatalı iç politika kararları ise vatandaşların beraberlik içinde hareket etmeleri neticesinde düzeltilebilir; halk gücü bazı alınmış kararları değiştirmeye yarayacaktır.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder