24 Kasım 2015 Salı

24 Kasım 2015 - Astrolozi


Ay'ın Boğa burcunda ilerleyişi ile yeni güne merhaba diyoruz.. Daha yumuşak başlı daha sakin, daha stratejist, istikrarlı ve sabırlı olmamız mümkün görünmekte. Konfora ve rahata düşkünlüğümüz biraz tembellik yapmamıza neden olabilir. Duyularımızla kendimizi ifade etmek isteyebilir, fiziksel zevkler peşinde olabiliriz. İnatçılık ise bugün bizi zorlayabilir.

00:13'te dünden beri etkisi süren Venüs ve Uranüs arasındaki karşıt açı netlik kazanacak; Pluto ile kare görünümü de halen devam etmekte. Yaşamımızın sevgi, hissel konu ve sosyal alanlarında değişim sürecini başlatan bir transit. Aniden beklenmedik tarzda karşımıza çıkacak durumlar huzursuzluklara, şaşkınlıklara neden olabilir. İpler iki uçtan sağlam bağlıysa gerilir, titrer adeta elektrik çarpmışa döner ama kopmaz; ancak eğer değilse daha ilk esintide kopar gider. İlişkiler açısından tarafların idare edebilme yetenekleri çok önem kazanacaktır; bu zorlu vartayı az zararla kapamak tamamen bizim hünerlerimize bağlıdır. Yakın arkadaşlıklar kurma, yeni aşk ilişkileri, ortaklıklar adına pek uygun bir süreç değil. Bugünlerde yapılacak en iyi şey, hoşlanılan bir uğraşı, hobi, yaratıcı sanat etkinlikleri, yeni fikirler, yeni teknikler ile uğraşmak olacaktır. Bu yönden muazzam uyarıcı çalışabilir. 

05:50'de Ay ve Neptün arasında oluşacak ılımlı etkileşim sayesinde çevremizdekilere karşı olan hassasiyetimiz artabilir; kendimizden evvel diğerlerini düşünebiliriz. Rüyalarımız netleşebilir, mistik, dini konulara ilgimiz artabilir. Sabah erken saatlerde meditasyon, dua, namaz daha rahatlatıcı olabilir.

07:18'de Mars ve Satürn arasında olumlu bir görünüm kesinlik kazanacak; bu transitin etkisi de dün ve bugün aktif. Dikkatli planlar ve büyük gayret, çalışma, sabır isteyen işleri yapmak için mükemmel fırsat. Belki çok büyük bir enerji vermez, ama yapılan işlerde süreklilik sağlayabilir. Gelecekteki hedeflerimize başlamak adına projelerimizi devreye sokabiliriz. Madeni araç ve gereçlerle, kesici aletlerle, metal, taş gibi sert materyallerle çalışmaya uygundur. Kişisel özveride bulunmak, realite ve pratiklik bizler için ön planda olabilir. Azla yetinmek, disiplinli olmak, bol olan şeylerde bile ölçülü harcamalar yapmak her zamankinden daha kolay gelebilir.

16:56'da Ay ve Pluto arasındaki üçgen açı ile derin bir duygusallık üzerimizde etkili olabilir. Bir düşünceyi kafaya takıp üzerinde yoğunlaşmak adına çok uygun. Araştırma, hesap gerektiren işler adına uygun. Ancak aşırı ihtiras ve tutku hissetmek, kafamıza taktığımız konuların bizi ele geçirmesi, esiri olmak maalesef bu transitin gölge yanları olarak çalışabilir.

21:56'da Ay ve Chiron arasında oluşacak olumlu diğer bir etkileşim ise hatalarımız, eksiklerimiz ile rahatça yüzleşebilmemize, bu yanlarımızı kabul etmemize yardımcı olabilir. Bazı özelliklerimizi farketmek, bir nevi şifa gibi çalışabilir. Sağlık konularında da iyileşmeler olacaktır. Birilerine akıl vermek, rehberlik etmek de diğer zamanlara göre daha kolaylaşabilir.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder