16 Kasım 2015 Pazartesi

Neptün Retrosu Bitiyor - Astrolozi


Neptün, "düşlerimizi ne kadar hayata geçirebileceğiz" veya "kendimizi ne kadar kandırıyoruz" sorularını cevaplayabilir. Büyük hayalleriniz varsa ama bir türlü gerçekleşmiyorsa, haritalarımızda Neptün'ün enerjisi bir yerlerde kendini saklıyor demektir. Gezegen ruhani konulara olan ilgimizi, dini nasıl sorguladığımızı, duygusallığımızı nasıl ifade edebileceğimizi ve sanatsal yeteneklerimizin, yaratıcılığımızın boyutunu incelemek adına mutlaka iyi incelenmeli.  Çok büyük hayallerimiz olduğu halde bir türlü uygulamaya geçirilemeyen projelerin sahipleri, zorlu Neptün açılarına sahip olabilir ve kendilerini aldatabilirler. Ruhsal yönü kuvvetli kişilerin ve sanatçıların haritalarında Neptün oldukça kuvvetli bir yerleşimdedir. 168 yıl süren Zodyak yolculuğunda, her burçta ortalama 14 yıl kalır ve bu konularda çözülmelere, dağılmalara neden olabilir.  Etkileri maalesef kolay farkedilmez, belirgin değildir ancak su gezegeni olduğundan, çözücüdür. 

Neptün, sezginin, hayal gücünün ve ruhsal gücün gezegenidir. Balık burcunda 12 Haziran'da geri gitmeye başladı. Geri giden gezegenler fonksiyonlarını dışarıda iyi ifade edemez; bir anlamda engellenmeye maruz kalmış gibidirler. Bu dönemde başlanacak şeylerin rahat akmasına izin vermeyebilir, sonuç alınmasını uzatarak zorlaştırabilirler. Bu geri gitme sürecinde empati, sezgi, kabullenme, bütünün farkındalığı gibi duygular içe yöneldi. Yani, kendimizi anlamaya çalışmamız ve kendi iç bütünlüğümüzü hissetmemiz gerektir. Geri gitme dönemleri, kendi içimizde ne yaşadığımızı, ne kadar ilerlediğimizi, gezegenin ileri gittiği zamanlarda dışarıya gösterdiğimiz hazırlık evreleri gibidir. Bu zamanların sonucunda dışarıya çıkanlar bir takım olaylarla test edilebilir. Neptün bu zaman aralığında hepimizi içe dönük sorunlarımızı halletmeye yöneltti, ancak tabii bu biraz imkansız oldu; daha çok hayal dünyasında yaşayıp, gerçeklerden soyutlandık, yani kendimizi aldattık. Neyse ki, 18 Kasım itibarı ile bu geri hareket sona eriyor.

Geri giden Neptün'ün tabii ki açıları oldukça önem kazandı; hele ki zorlayıcı açılarda, içimize doğru ilerlemek, meseleleri çözmeye pek yaramadı. Aksine daha derin bir hayal dünyasına daldık, hatta kendimizi soyutlayarak, belki de aldattık. Fedakar yanımız, başkaları için işe yarayınca kendini mutlu hissetti. Ancak olumlu açılarda ise bu sehayat bu içsel yolculuk muhteşem kişisel kavrama gücümüzü ortaya çıkarttı. Geri hareketinde kafa dağınıklığı, konsantrasyon problemleri, ulaşılmaz hayallere ve fantazilere, kendimizi aldatmamıza ve çevremizdekilerin bizleri aldatabileceği kadar saflık sergilememize neden olmuş olabilir. O içimizdeki, sanatçıdır, içimizdeki yumuşaklık, merhamet, maddi olmayan, tanrısal doğa ile ilişki kurulan yerdir. Retro Neptün, gerçekleri göremememizi, aldatılabilmemize neden olur; aslında bu olgunluk için gereklidir. Büyümemiz için bunların şart olduğunu gözümüze sokarcasına gösterir hem de. Gerçeklerden kaçmak gezegen retro durumdayken en çok başvurduğumuz yoldur.. Aslında bildiğimiz ama halledebileceğimize yeterli güveni duymadığımız konulardan kaçmak adına, kendimizi mutlu edecek sahte haz noktaları bulmak için çalışırız. Neptün gözümüzün önüne o flu tül perdeyi çeker; alkol, uyuşturucu, antidepresan, sakinleştiriciler, belki kumar tuzakları oluşturabilir. Neptün'ün haritalarımızdaki sert dokunuşları çözülmemize, dağılmamıza, korkak, tembel, mücadeleden uzak davranışlar sergilememize neden olabilir. Neptün'ün geri istikamete giden yolculuğunda, daha önce geldiğimiz yöne, uzun yıllar gitmiş olan "ben" ile karşılaşırız. Kendimizi başkalarının gördüğü noktadan görme, hatta dinleme fırsatı yakalayabilir; bilinç üstü ile bilinaçtı savaşına şahit olabiliriz. Belki önemli eksikliklerimizi, hatalarımızı, gerçeklerden uzak ideallerimizi tesbit edebilme fırsatı bulabiliriz.



9 derece Balık burcunda başlayan retro seyahat, 7 derece Balık'ta sona eriyor. 9 Haziran'dan beri gezegen zor açılar aldığında ise, özellikle zorlu hava şartları nedeniyle sel felaketlerine, toprak kaymalarına, deniz kazalarına ve ölümlerin oluşmasına, kafa karışıklıklarına, hatalı kararlara, sahte alkol yüzünden çoğu kişinin hayatını kaybetmesine ya da sakat kalmasına neden oldu. Gördüğümüz, şahit olduğumuz konularda gerçekleri görmekte zorlandık.. Şartlara, ilahi olana kendimizi teslim edemedik. Belki kendimizden bile şüphe ettik; hatta belki dini konulara yaklaşımımızı sınadık. Gerçekçi olmakta çok zorlandık, belki fantazi dünyamızda daha çok bulunduk. Aldatıldık, gerçekleri yok farzettik, belki uğraşmaktan çok oluruna bıraktık.. Kendimizi mutlu hissetmek adına belki ilaçlara, belki alkole ve en önemlisi sadece bizi mutlu edeni görmeye çalıştık. Mücadele etmeden kolayca kaçmaya, şartları kabul etmeye daha meyilli olduk. Bilinçaltımızdaki endişeler, korkular kendimize olan güvenimizi aldı götürdü.

Evet, sonunda 18 Kasım'da Neptün'ün düz harekete başlıyor; kısacası bu iyi bir şey. İdeallerimize kavuşma isteğimiz harekete geçecek, canlanacak ve iç dünyamız ile dışımızdaki dünya gerçekleri birbiri ile örtüşecek. Gözümüzün önündeki ı sis perdesi yavaş yavaş aralanacak. Haritalarımızda Balık burcunun bulunduğu evlere göre, temel prensipleri öğrenmeye devam edeceğiz; aslında beklentisiz bir yaşamın yani teslimiyetin insanı daha mutlu edeceğini keşfedeceğiz. Bu dönemde aşk, güzellikler, barış, huzur, müzik, sanat, mutluluk ve keyif veren herşey daha fazla hayatımızda olacak. İçimizdeki ilahi güç bize rehber olacağından yabancı yardımcı maddelere, düşlere ihtiyaç duymayacağız. Estetik değerlerimize, ikili ilişkilerimizde uyum ve denge sağlanabilir, en azından bu konularla ilgili bizler daha korkusuz, endişesiz ve özgüvenli olabiliriz. Daha fedakar, merhametli, şefkatli, naif, yaratıcı, kabullenici, romantik, sezgisel ve sonsuzluk arayışımızda uyumlu davranabileceğimiz bir süreç başlıyor. Yardımlaşma artacak ve etrafımızda ihtiyacı olanlara daha kolay destek olabileceğiz. Hem kendi içimizde hem de çevremizdekilerle bütünleşmek adına güzel ve olması gerektiği gibi bir dönem başlıyor.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder