10 Şubat 2016 Çarşamba

10 Şubat 2016 - Astrolozi


Yeni bir güne Ay'ın Balık burcundaki seyahati ile merhaba diyoruz. Yaşamı sanki tül bir perdenin ardından gibi yukarıdan seyrediyor halinde olmak Ay'ın Balık buru geçişlerinde mümkün. Daha merhametli, daha teslimiyetçi, kabullenir davranışlar bu etki altında kolaylaşabilir. Çevremizdekilerle rahatlıkla duygusal bağ kurabilir, yaratıcılık gerektiren konularda akıcı çalışabiliriz. İnsanlara daha kolay inanacağımızdan, suistimaller de kolaylaşabilir, dikkat. Bu etki 01:01'de Ay Ve Neptün kavuşumu ile daha etkin olacaktır. Manevi ve ruhani konularla ilgilenmek isteyebilir, çalışmalar, ritüeller yapabiliriz.

Yılın en güzel görünümlerindem biri olan Venüs ve Jüpiter üçgeni 09:54'te kesinlik kazanacak; aslında tüm hafta hissedilir olabilir, hatta Jüpiter ve Kuzey Düğüm arasındaki kavuşum açısı da halen aktif. Venüs de 18:40'da Kuzey Düğüm ile oluşacak üçgen açı ile sanki destekler gibi. Her ne kaddar Jüpiter geri harekette de olsa, inanın bu görünümler altında, bu sıkıntı verici olarak çalışmayacaktır. En zor durumları bile iyimserlikle ele alabilmek, hoşluk, hafiflik,, yürekli, insaflı, hoşgörülü olabilmek mümkün; girgin ama rahatsız edici değil, şirin ama şımarık olmayan bir hava verir.  Organizasyonlar, aktiviteler, beraber yapılacak tüm çalışmalar başarı getirebilir. Mutsuzluk verici ciddi sorunlar, dengezis, uyum bozucu sözler bu transitin enerjisine uymaz. Sevmek ve sevilmek her zamankinden hoş gelecektir. Kazançlar açısından arttırıcı etkiler barındıran bu görünüm, güzellikler adına harcamaları de arttırabilir. Frapanlık, süs ve çok renklilik bu güne yakışabilir. Bir dezavantajı, tüm bu güzellikler ve iyimserlik seline kapılarak fazlaca yemek içmek ve sonradan kilolarla uğraşmak olabilir. Ay, bu görünümlere 21:55'te Jüpiter ve 22:44'te Kuzey Düğüm karşıtlığı, ardından da 23:07'de Venüs ılımlı açısı ile destekler verecek. Bu olumlu etkiler altında yaşamlarımızda dengelenmesi gereken sorunları, değişik çözüm yolları oluşturmak, farklı bakış açılarına saygı göstermek, akşam saatlerinde daha kolaylaşabilir. İlişki sorunlarını dürüstlükle ele almak, objektif yaklaşmak kolaylaşabilir. 

Gün içindeki bu hoş etkilerin yanı sıra 10:58'te Ay ve Satürn arasındaki kare açı bizi kısa süreliğine karamsarlığa sürükleyebilir. Yalnız kalmak, içimize çekilmek isteyebiliriz. Önemli randevuları bu dakikalara getirmemeye dikkat edelim, samimi ilişkiler oluşturmakta zorlanabiliriz.

13:32'de Ay ve Pluto arasındaki olumlu etkileşim derinleşmek istediğimiz konular adına bizleri destekleyici; güç ve irade ile elimizdeki işlere konsantre olabilir hatta bunun yanında yoğun bir duygusallık hissedebiliriz. 

18:18'de oluşacak Ay ve Chiron arasındaki kavuşum bir çoğumuz için yaralara şifa olabilecek nitelikte. İnsanlanar ve tüm dünyaya hissedeceğimiz şefkat ve merhamet, aslında farkında olmadan içimizde kanayan bir çok yaraya merhem olabilir. Kendimizde eksik gördüğümüz bazı noktaları, hayıflandığımız yanlarımızı rahatlıkla tesbit edebilir, iyileştirme yoluna gidebiliriz. Hastalıklar açısından da iyileştirici etkisi yadsınamaz. 18:55'te Ay ve Mars arasında oluşacak üçgen açı ise dünden beri aktif olan Mars ve Chiron üçgenini de harekete geçirici. Rahatlıkla içsel rahatsızlıklarımızla mücadele etmek adına cesaret gösterebiliriz. Yardımlaşma, çevremizdekilere fikirlerimizle yardımcı olma, enerji çalışmaları, sanat uğraşıları açısından oldukça olumlu etkiler. 

Gün harika enerjiler barındırıyor, sabah saatlerindeki Satürn karesine takılı kalmamak, enerjimizi düşürmemek, gökyüzünün aslında bizler için hazırladığı olumlu şifreleri görmemize yardımcı olabilir. Günün ana başlığı, sevgi ve yardımlaşma. Umarım bu nimetleri hepimiz gün içinde farkedebiliriz.


Astrolozi





2 yorum: