8 Şubat 2016 Pazartesi

8 Şubat 2016 - Astrolozi


Bugün 16:38'de Kova burcunda bir Yeniay doğuyor; biraz çılgın, alışılmışın dışında biraz hareketli, yenilikçi ve oldukça uyanık bir Yeniay. Ayrıca bugün Çin kültüründe Yeni bir Yıl başlıyor, Maymun yılı; ne ilginç ki biraz çılgın, alışılmışın dışında biraz hareketli, yenilikçi ve uyanık bir sembol.

Su olan her yerde, dünya tarihinde medeniyetler kurulmuş. Su bilgiyi taşır, gelişmeyi sembolize eder, havayı temizler, değişimi, uyum göstermeyi ifade eder.. bu liste uzar gider.. Kova burcunun semboliğinde ise kovadan akan su görünür. Açık bir bilincin, artan yüksek enerjiler ile birleşmesi sayesinde Birlik ve Tek'liğin anlamı bu Yeniay sürecinde çok daha belirgin olacak. Evet, hepimiz özeliz ve bu "özel"lerin oluşturduğu daha yüksek bir bilince bağlıyız. Hepimiz daha adil daha gelişmiş daha modern bir Dünya hayal ediyor olabiliriz. Ancak bu görüşü kendi bireysel dar penceremizden görmeye çalışırsak, tüm canlıları ve Dünya Ana'mızı kendimizden ayrı tutarız. Kova burcu tümünü bir kabul eder ve Birlik bilincine bağlıdır.

Önümüzdeki 14 günlük süreçte nereye vardık, neler yaptık, önümüze alıp muhasebe etmek adına güzel bir süreç. Bunun yanında kalbimizin sesini dinlemek, en çok ne için çarpıyor farketmek de en önemli görevimiz. Kalbimizin fısıltılarını dinlemek, içimizdeki çocuğun başını okşamak ise kendimizi sevmemizi sağlayabilen en önemli yoldur. Hepimiz farklılıklarımızla gurur duyarız. Ama bu farklılıkları uygulayabiliyor muyuz? İşte bu Yeniay'ın anlamı burada saklı. İnsanoğlu sürü bilinci dışında gösterebildiği yaratıcılığı ile gurur duyar; ama bunları gerçekleştirirken ürkektir. Değişimi başalatabilecek sadece bizleriz; klişe bir cümle belki ama "sen değişirsen, Dünya değişir." Belki Kova burcunun klasik yönetici Satürn fazla gelenekçi ama bir o kadar disiplinli ve sabırlı. Diğer yandan Uranüs ise geçmişi geleceği birleştirici, üst akıla direkt bağlı; özgür ve deli.. O yüzden haritalarımızda Kova burcunun bulunduğu bölümde hep bir çelişki vardır; düşündüklerimiz ve yaptıklarımız birbirne uymaz. Sanki bir tarafımız kalk gidelim, diğer yanımız ise ne işin var otur der. Kova uyanıştır; uyanmak ise kolay bir iş değildir. Hayat görüşümüzü, inançlarımızı, ilkelerimizi hayata geçirmekteki kararlılık ve cesarettir biraz Kova; içinde bulunduğumuz durumlara bir nevi baş kaldırıdır. Sorumluluklar, görevler ve bağımlılıklar ise bileğimizdeki prangalar.

Ama Yeniay diyor ki; bizi biz yapan farklılıklarını saklama artık.. Bizleri herkesten farklı kılan tarzlarımızı, bireysel özgürlük alanlarımızı yeniden şekillendirmek adına üzerimizde hissettiğimiz bizi alıkoyan korkularımızı geçmiş deneyimlerimizi bir kenara bırakabiliriz bu süreçte. Bir süreliğine bizi biz olmaktan alı koyan kişileri, sorumlulukları, belki sistemleri biraz bir kenara atmak en doğrusu olacak. Ancak sakın bunu bencillik olarak algılamayın; kavgacı ya da yıkıcı bir şekilde egomuzu öne çıkarırsak, al aşağı olabiliriz. Bir Bütün'ün değişik renkleri olduğumuzu farketmek, sınırları aşmamamıza yardım edebilir. Uzlaşmacı olmak, adil ve politik davranabilmek, ani oluşabilecek öfke patlamalarının etkisinde kalmamak tabii ki tahteravallinin dengesini oluşturacak.

Kova burcunun yönettiği yaşam alanlarımızda, henüz ulaşamadığımız ideallerimiz, yerine getiremediğimiz hedeflerimiz varsa, yaratıcılığımızı ve farklılığımızı ortaya koyabileceğimiz bir süreç başlıyor. Elma kafamıza kendiliğinden düşmeyecek; uzanıp, hareket ederek onu dalından koparabileceğiz. Almamız için ne gerektiğini gayet iyi biliyoruz; işte o kalbimizin sesi ile zihnimizi bir arada kullanarak kendi tarzımızı ortaya kayabilecek ve o Elma'ya ulaşabileceğiz. Belki biraz deliliğe ihtiyaç var; işte o delilik de hepimizin içinde biraz var.. 

Yeniay ile ilgili daha detaylı bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/02/kova-yeniay-8-subat-2016-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder