27 Şubat 2016 Cumartesi

Balık Burcu'nda Güneş Tutulması (9 Mart 2016) - Astrolozi


9 Mart 2016'da saat 03:54'te Balık burcunun 18 der. 55 dk.'da Balık Burcu'nda 2016 yılının ilk Güneş Tutulması gerçekleşecek. 13 Eylül 2015 tarihinde 20 derece Başak Burcu'nda yaşamış olduğumuz Güneş Tutulma'nın kapanış zamanına işaret. Balık Tutulması Ay Durakları'ndan Ferülmukaddem sınırları içinde; ilişkiler açısından olumlu bir derece, diğerlerinden destek almak, başlanan işlerde başarı şansı yüksek bir görünüm. Asterizmlerden Revathi ise aynı şekilde iyilikler ve bereketle bağlantılı. Bu Tutulma, 1 Eylül 2016'da Başak burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulmasına kadar da etkili olacak. önce 15 Mart 2016'da Merkür, ardından da 27 Mart 2016'da Venüs tarafından hızlıca tetiklenecek.

Asc derecesine yakın olarak Peacock (kibir ve gösteriş aşkı, bazen ün verebilir) ile Denebokap sabit yıldızlarını (değişen hava şartları) görüyoruz. Haritanın doğu ufkuna denk gelen tam tutulmalarda ise keskin olayların tutulma ardından 4 ay içinde görünür olması ihtimali yüksek. Gözün görümediğine kalp üzülmez diyelim zira, bu tutulma Pasifik, Endonezya, Malezya, Güneydoğu Asya ve Avustralya'dan izlenebilecek. Toplam tam tutulma süresi ise 4 dakika 9 saniye.  



Değişken burçlarda oluşan tutulmalar tarih boyunca insanların durumu ve ticaret ile ilişkilendirilmiş. Hayvan burçları ise hayvanların özellikle deniz canlılarının durumlarının habercisiymiş. Güneş Tutulmaları ulusların yöneticileri, krallar, başkanlar ve düzenlerin yöneticileri ile ailenin reisi ile ilgili olmuş. 2. dekan özellikle Jüpiter yönetiminde; ünlü ve büyük adamların ölümü, depremler, hayvanların zarar görmesi demekmiş. Yüksek farkındaklık kazanımlarına olanak tanıyabilecek özellikle idealleri ve amaçları olanlara destek verebilecek görünümlermiş. Ama bu haritada Satürn karesi ile birlikte bazı tutsaklıklara, saldırılara uğramaya ve bedensel engellere neden olabilirmiş. Bazı sanatçıların ya da idealist kişilerin özellikle bazı kadınların uygar toplum standartlarına göre zarar görmeleri gündem oluşturabilir. Balık burcunun yöneticisi Jüpiter'in retro olması ve tutulma derecesine karşıtlık yapması ile evrensel yasaları, sevgi, barış gibi kavramları kabul etmemek, egoyu yenememek, maalesef hata yapmaya ve Balık gibi kaygan zeminde ayağımızın kaymasına neden olabilir. Bu dereceler özellikle Dünya'nın suları ile ilgili felaketlere neden olabiliyor. Bunun yanında bilim ve teknoloji haberleri, hava yolları, haberleşme ağları, sağlık konuları, el becerisi ile ilgili meslekler ve ilaç sektörleri de bu gruba dahil edilmeli. Hava şartlarındaki düzensizliklerle beraber tarımın da etki altında olduğunu söylemeliyiz.

Malumunuz olduğu gibi, Güneş Tutulmaları birer Yeniay; yani yeni başlangıçlar. Gökyüzü malzemeleri hazırlamış ve diyor ki "haydi otur masaya, gördüğün malzemelerle bir yemek pişir.". Önümüzdeki 6 ay için yeni hedefler, idealler belirlenebilir; ama tabii sabır, öz disiplin ve sorumluluk almak oldukça önemli. Tarihte Satürn karesi olan tutulmalarda önemli ölümler, kıtlıklar, sıkıntılar ve kayıplar olmuş. Neptün kavuşumlu tutulmalarda ise tuzaklar, gizli düşmanlıklar, saldırılar, düzenbazlıklar, entrikalar yaşanmış. Jüpiter ile ise depremler, şiddetli fırtınalar, yöneticiler ve insanlar arasında aşırılıklar, abartılar kaydedilmiş; ne hoş değil mi??


Tutulma haritasında Jüpiter ve Uranüs arasındaki 150 derecelik yer boş kalmak üzere gezegenlerin yerleşmesi bana önemli deniz kazaları ile ilgili haberlerin gündem oluşturabileceğini ilk bakışta söylüyor. Saat yönündeki ilk gezegenin Jüpiter olması depremleri de maalesef anlatıyor. Tutulmanın Güney Düğüm bölgesinde olması ile zaten çaresizlik hissettirebilecek zorlayıcı, vicdan titretebilecek, kontrol edemeyeceğimiz olayların da işareti. Fedarlıklar gerektirebilecek gelişmeler kimyasallarla, sıvılarla, denizlerle ilgili doğa olaylarından haber veriyor. Tabii ayrıca din ve inançlarla ilgili hızlı gelişmeler, uluslararası arenlarda gergin enerjili, yanıltıcı durumlara da neden olabilir. İlk başta şaşkınlık, dağınıklık yaratabilecek etkiler var; bilgi kirliliğine neden olabilecek ve hızla dağılacak durumlar. Sıvılarla ilgili patlamalar, yeraltı enerjilerinin aktiv olması söz konusu. Gizli yürütülen işlerin de açığa çıkması, deşifre olması muhtemel. Kimyasallarla ilgili olarak bazı anlaşmalardan, sözleşmelerden haber alabiliriz. Yöneticilerle ilgili bazı gelişmeler bizler zorlarmışcasına şaşkınlık yaratabilir; kendimizi sıkışmış hissedebiliriz. 

Güney Ay Düğümü'nün konumu nedeniyle geçmiş tecrübelerden dersler çıkarmak ve belki kaybederken kazanmak, sabır ve nefslerimizi törpüleme sayesinde başarıları da beraberinde getirebilir. Birçoğumuz için güzel görünümler var haritada. Asc ile kavuşmuş Pluto ve Şans Noktası, Jüpiter'den üçgen alması, imkansızı başarmak isteyenlerin bazılarına büyük güç verecek. Daha önce çok çabalayıp, başaramamış olabiliriz (retro Jüpiter), ama hedeflerden sapmamak önemli. Gergin enerjiler yanıltıcı etkiler verebilir; unutmamak gerek ki bunlar önemli sınav dönemleri (Satürn karesi). Kazanan ya da kaybeden yok bu oyunda. İyi niyetlerimiz, idealizmimiz sorgulanıyor; neyi ne kadar feda edeceğiz. Malum Neptün ve Jüpiter bu tutulmada tahtta oturmaktalar; ilahi adaletten fazlaca söz edeceğiz bu aralar. Aklımızdan, gözümüzden kaçan konular gündemi değiştirebilir. İlişkilerimizde ise yoğun beklentiler içine girebiliriz. Neye ne kadar toleransımız var, göreceğiz. Teslimiyet, tevekkül, ilahi inançlarımız öne çıkacak. Fiziksel enerjilerimiz de düşük çalışacağından, psikolojik rahatsızlarla beraber bazı hastalıklar önem kazanabilir. İnançlarımızı, bağlılığımızı sorgulamak durumunda kalabiliriz. Kaygan zemin ise bir çoğumuzu düşürebilir. Hatta kaybederken deli cesareti gibi abartılı davranışlar içine girebiliriz. Buradaki ana fikir, geçmiş tecrübelerden, başarısızlıklardan derslerin çıkarılması ve farklı bakış açıları ile olaylara tarafsız yaklaşılmalı. Olayları bütün olarak ele alarak, hedeflerimizden sabır göstererek sapmamalıyız. 

Göz dağlarına aldanmayın, özgüveninizi düşürmeyin. Merhamet, barış, sevgi yasalarına bağlı kalmak affedici davranışlar, geçmiş hatalar dan ötürü kendimizi affetmek Pluto gücü ile birlikte önemli iyileşmeleri ve tatminleri de beraberinde getirecektir. Kendimize ve insanlığa saygı duyalım. Chiron bu tutulmada çok ama çok önemli; gelecekte kim olmak istiyoruz, manevi bütünlük, tutulma sürecinde yoğunlaşmış olan hassasiyetimize merhem olabilir. Önsezi potansiyellerimiz by dönemde yüksek olacağından ütopik özlemlerle kendimizi kandırdığımız konu başlıklarını tesbit edebiliriz. Stres altında iken beynimizin sol tarafı gereğinden fazla çalışabilir. Başladığımız işlerde başarı şansımız yüksek; yeter ki bilinçaltı öcülerinin uyanmasına izin vermeyelim, değerlerimize bağlı kalalım. Abartılı her türlü davranıştan ya da tavırdan ise uzak duralım.. Unutmayalım ki muz kabuğuna basmak an meselesi. Minerva üçlüsü ise ilahi adaletin tecelli edebilmesi adına tam takım görevde; içimizdeki adaletin terazisine güvenelim. İlişkilerimiz, belki aldanmalarımız belki hak etmediğimiz muameleler, bu süreçte çevremizden epey kişinin eksilmesine neden olacaktır. üzülmeyelim; kalan sağlar bizim. İlişkilerimiz bizlere bu sisli havada doğru yolu bulmada yardım edecektir. Grup çalışmaları, ortaklaşa işler zorluklar içerse de bundan güç kazanacak yine bizler olacağız. Geçmişi değiştirmek adına bugün, şimdi şansımız var, yanlış gidene çare bulma fırsatı şimdi An'da saklı. Zamanın eskisi gibi akıp gitmesine izin vermeyelim.



Haritaya Uranyen olarak baktığımızda Tutulma derecesine yakın Ceres ve Psyche birlikteliğini görüyoruz. Ruhumuzu besleyebilmek adına belki yanlış ihtiyaçların peşine düşdük bugüne kadar; kendimizi yanılttık. Yüksek standartlara olan ihtiyacımız belki artık bizlere acı veriyor. Oldukça hassas hissettiğimiz dönemler yaşıyoruz; acılara karşı olan kalkanımız belki epey inceldi. Ophelia ile hatalarımızın, kendimizi suçladığımız konuların bugüne kadar üzerini kapamaya çalıştığımızı anlatmakta. Ancak bir balonun patlaması gibi şimdi en ufak olayda bile gereğinden fazla tepki gösteriyor olabiliriz. Şartlarımıza, sahip olduklarımıza bile güvenimiz az. Herşeyin bir anda değişmesi, alışmış olduğumuz düzenlerin al aşağı olması değişken grubun fazlalığından ötürü mümkün. Çok önemli zamanların başındayız; eski düzenler değişiyor, inandıklarımız, değer verdiklerimiz değişiyor. Bir şeyler ölüyor ve yenileri doğuyor. Ama söz konusu bu doğumlar, eskilerin ölmesi ile gerçekleşebilecek; işte bu da tam bir arınma gerektirmekte. Yeniler için eskileri geçmişte bırakmanın, affedip gitmelerine izin vermenin tam da zamanı. Yola değil, niyetlerimize odaklanalım. Sevdiğimiz, ruhumuzu besleyen konulara yönelelim. Değişmek için önce kendimizi farketmemiz gerekmekte.

Ülkemiz açısından ise oldukça önemli bir Tutulma; natal MC derecemiz ile çok yakın, toprak bütünlüğümüz, anlaşmalar, göçmen sorunları farklı yönlerden ele alınmayı beklemekte.  Beklenmedik gelişmeler gündemi değiştirebilir. İnançlarla ilgili abartılı durumlar oluşabilir. Siyasi ve ticari anlaşmalar, ordu ve stratejik düzenlemeler sıkça konuşulacak. İdarecilerimizle ilgili skandal gibi bir ayrılık, gözden düşme ya da ölüm haberi alabiliriz; önemli bir yol ayrımı haberi bizleri epey süre meşgul edebilir Tutulma sürecinde. Bazı yeni kanun çalışmaları (kadınlarla ilgili) adına yeni önergeler halk üzerinde ılımlı bir etki oluşturabilir. Uluslararası arenada ise hedeflerimizi belki tekrar gözden geçirmek zorunda kalabilir, yön değişimlerine gidebiliriz.. Meclis içinde ise maalesef düşmanca tavırlar devam edecek gibi; tr. Sedna ve natal Black Moon beraberliği maalesef aktif. İşbirliği içinde olduğumuz ülkelerden aldığımıza inancığımız destek sanki aldatıcı. Bu arada muhalefet partileri içinde bazı depremler olabilir. Ayrıca ülke sınırları içinde patlamalar, bazı yer altı enerjileri, ufak çaplı depremler bizleri korkutabilir. Tutulma yöneticisi Neptün ile natal Güney Düğüm beraberliği maalesef idarecilerimiz açısından olumsuz enerjiler içermekte. Tutulma Mars'ının natal Ay / Güneş orta noktasını tetiklemesi maalesef üzücü terör, fikir ve inanç çekişmeleri sonucu gelişen ölümlerin de devamına işaret etmekte. Bu derece üzerinde Mayıs ayı içinde yaşanacak Mars retrosu ise maalesef üzücü terör olaylarına neden olabilir. Tr. Jüpiter ile natal Uranüs karşıtlığı şok edici haberlerle sarsılabileceğimiz yolunda. Bazı ihmal ve hatalardan ötürü kontrol dışı gelişebilecek durumlar karşısında zor durumda kalabiliriz. Topraklarımızdaki güvenlik ve huzur, natal Neptün'ün de bulunduğu 3. ev nedeniyle komşularımızla aramızdaki sorunların devamı ile imkansız görünmekte. Maddi ve manevi bağımlılıklarımızın bizi zora düşürmesi de diyebiliriz bu duruma. İç güvenliği etkileyecek söylemler ise tansiyonu yükseltecektir. Güvenlik zaafiyeti ile ilgili bazı hatalar ise açığa çıkabilir.



Astrolozi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder