20 Mayıs 2016 Cuma

20 Mayıs 2016 - Astrolozi


Ay, bugün tümüyle Akrep burcunda; kriz yönetiminde güçlü bir asker gibi başarı sağlayacağımız bir gün. Problemleri derinlemesine ele alabilir, konsantrasyon ve irade kullanabiliriz. Duyguların derinleşmesi, sezgiselliğin artması, bazı düşüncelerimizi sadece kendimize saklama eğilimi görülebilir.

Dünden beri etkili olan Venüs ve Chiron arasındaki ılımlı etkileşim 03:27'de kesinlik kazanacak; bugün de enerjisi tümüyle aktif olacak. İlişkiler aracaılığı ile bazı sorunları halledebilmek ya da problemli ilişkilerde düzelme sağlamak adına oldukça olumlu. Güvendiğimiz kişilere fikir danışabilir ya da biz çevremizdekilere olgunlukla akıl verebiliriz. Manevi ve ruhsal açıdan tatmin yakalamak kolay olabilir; geçmiş tecrübelerden de dersler çıkararak sorunlar objektif yaklaşabilir, çözüm yollarına ulaşabiliriz. Oldukça pozitif bir enerji.

09:30'da oluşacak Ay ve Neptün üçgeni de aynı Chiron açısı gibi güçlü manevi duygulara işaret. Karşılık beklemeden çevremizdekilere yardım edebilir, merhamet gösterebiliriz. Şartlara uyum gösterebilmek, anlayışla ve kabullenici yaklaşabilmek kolay olabilir. Sezgilerimiz açısından da iç sesimize bugün kulak vermek çok doğru olabilir. Yaratıcılık gerektiren sanatsal yetenekleri kullanmak bugün çok kolay olabilir. Dua, niyet çalışmaları açısından da bu saat oldukça olumlu.

Ay önce 12:39'da Jüpiter ve ardından da 20:17'de Pluto ile olumlu bir görünüm içinde olacak; bu demek oluyor ki gökyüzünde Jüpiter ve Pluto üçgeninin tam orta noktası tetiklenecek. Çok olumlu bir transit; ruhsal canlılık, kendimizi geliştirme ve reformsal deneyimler açısından dürtü verebilir. Artan beceriklilik ve yüksek anlayış, iyimserlik gücümüze eklenecek sezgisel kapasite ile anlaşılması zor konularda bile bizlere yardımcı olabilir. Demode inançlardan uzaklaşmak, sosyali dini, kültürel ve eğitimsel yeni bakış açıları kazanmak adına kullanılabilir. İlham yönü arttırıcı yönü ile girişimciler için çok faydalı. Kanun ve yetki sahibi kişilerle iyi ve olumlu olabilecek ilişkiler geliştirilebilir. Geniş anlamda cömertlik, yararlı olma isteği ve yardımlaşma ile yüksek ahlak modelleri çizilebilir.

14:47'de oluşacak Ay ve Merkür karşıtlığı, biraz kafa karıştırıcı olabilir. Mantık biraz duygularımızın kontrolü eltina girebileceğinden yanlış anlaşılmalar oluşabilir. Merkür'ün geri hareketini bitirmek üzere hızını da düşürdüğünü göz önüne alırsak; bazı tartışmalar, iletişim cihazlarında arızalar, kazalar oluşabilir. Söz ve davranışların üzerinde fazla durmamaya ve problem varsa daha sonra çözmeye çalışma en doğrusu olabilir.

17:36'da Güneş, 20 Haziran'a kadar kalmak üzere İkizler burcuna yerleşecek; dikkatlerimiz yakın çevremize yönelebilir. İlişkiler sürekli aktif ve hızlı akabilir. Fikirsel iletişim, zihinsel aktivite daha hızlı çalışabilir. Bilgi alış verişleri, bilgiye olan merak, sürekli iletişimde olma isteğini besleyecektir. Bazı eğitim, seyahat organizasyonları, konuşma ve yazma becerisi kullanabileceğimiz alanlar, ticaret, nakliye, ulaşım, yayıncılık işleri, gazetecilik gibi konularda yaratıcılığımızı rahatlıkla ortaya koyabiliriz. Olumlu olarak kıvrak bir zeka, entellektüel alanda güçlü, meraklı, çok yönlü ve ince, her konuda bilgi sahibi olabilmenin yanı sıra; olumsuz olarak, entellektüel ukala, sabırsız, güven vermeyen, oynak, huzursuz, alaycı, dağınız, züppe ve kararsız biri halinde dönüşebiliriz.

Geceyarısının hemen ardından oluşacak Ay ve Kuzey Düğüm olumlu görünümü sayesinde ise çevremizdekilerden destek görebilir, geçmiş tecrübelerimizden dersler çıkarabiliriz.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder