15 Mayıs 2016 Pazar

Yay Dolunayı (22 Mayıs 2016) - Astrolozi


22 Mayıs 2016'ya hemen geçişin ardından 00:14'te 1 derece Yay burcunda Dolunay gerçekleşecek. Ay duraklarından İklil menzilinde gerçekleşeceğinden pek çok konuda talihsizlikleri beraberinde getiren bir süreç olarak dikkat çekmekte. Ölüm ve felaketlere sebep olan bu menzil kadim astrologlarca lanetli olarak adlandırılmış; geçmişte yapılan kötülüklerin cezasını ödeme süreciymiş. Bunun yanında asterizmlerden de Mula ile direkt bağlantılı bu derece, Mars yönetiminde ve düzensiz egosantrik hareketlere sebep olabiliyor. Yöneticisinin de yani Mars'ın da burada olması görünümleri oldukça kuvvetlendirmekte. Soruşturmalar, araştırmalar adına uygun bir süreç aslında; ancak genelde zararlı etkilere neden olduğu kayıtlarda var.


Haritanın Asc derecesinde 25 derece Oğlak yükselmekte; Aculeus yıldızı ile ilişkide, ikiz yıldızlardan. Bu durum kutsal saydığımız geleneksel inançlardaki kutuplaşmalara atfedilmekte. Ancak aynen Mula gibi iç görüş ve anlayış kazanma ile ilişkili. Olumlu etkilerde problemlerin kişileri güçlendirmesi, kuvvet kazandırması ve dayanma gücünü arttırması olarak anlatılmış. Körlükle ilgili, görememekle, sabit fikirlilikten doğan. Kötü ve zorlayana dikkat çeken bir yıldız. Yöneticisi Satürn ise 14 derece Yay burcunda Dolunay'a omuz vermekte. Yeniay haritasındaki Asc derecesi ile partil kavuşumda ve Ras Algethi sabit yıldızının etkisini devam ettirmekte. Küstahça bir cesaret etkisi var ve ayrıca deprem, yanardağ faaliyetleri, toprak kayması gibi kitle felaketlerine neden olabiliyor demiştik Yeniay yazımda. Söz konusu Satürn, Dolunay yöneticisi Jüpiter ve Neptün ile birlikte değişken bir T-Kare'nin bir köşesi; Jüpiter'in ileri harekete geçmiş olması ve toprak burcunda olması sebebi ile bana toprak ile ilgili bir trajedi yaşanabileceğini fısıldıyor. Gelelim Dolunay derecesine.. 1 derece 13 dakikaya çok yakın Kornephoros (cop ve keskin aletleri, amacın sabitliğini, başarıyı ama tehditkar kişiliği anlattığı gibi, toprak ile ilgili felaketlerde, depremlerde, toprak kaymalarında etkisi olabiliyor) ve Kajam (aynı şekilde sert aletleri ve inançlar uğruna mücaeleleri anlatmakta) var. Bazı yabancı kaynaklarda bu Dolunay'ı Dschubba ile ilişkilendiren yazılara rastladım; ki bu yıldız da kitle felaketleri ile ilintili özellikle mundane astrolojide; terör, çatışma ve kriminal suçları kapsamakta. Güneş, ise Alcyone ile ilişkide; acımasız yargılar, trajediler, ölümler, eşcinsellik, insan hakları ile ilgili protesto hareketlerine dikkat çekiyor. ve kısaca Takdir-i İlahi olarak anlatılıyor. Hemen yanında ise Venüs'ün derecesinde oldukça negatif etkilere sahip Algol'ü görüyoruz; yüksek, aşırı tutku, kızgınlık, şiddet ve yine trajediler, kafa kesmeler, üzüntüler gibi anlamları var ve Admetos ile Sedna'nın ortasında yer almış.. Bu bana nedense İşid'i anlattı. Güneş'in bulunduğu yöndeki stelyum Pleiades etkisinde; şimdiye kadar bilinmesi gerekene karşı körlüğü anlatıyor, gözlerle, görme ile ilgili problemlere neden olabiliyor. Dikkatli, sabırlı olunması gereken bir süreç, aksi halde önemli kadersel problemlere, kazalara neden olabilir.

Açı kalıplarına gelirsek, Jüpiter / Neptün / Satürn T-karesinin aktif olduğunu görmekteyiz. İnançlarla ilgili çözülmeler, yüksek ideallerin ayaklarını yere basmakta zorlanmalar, azla yetinme, ekonomik problemler gibi düşünülebilir. Ayrıca Ay - Mars / Güneş / Pallas arasında bir T- Kare daha var; ki bu da savaşçı özellikler ifade ediyor. Bunların yanında Merkür / Pluto / Jüpiter arasında bir Büyük Üçgen kalıbı aktif; ki bu görünüm hiç olmazsa çözüm odaklı kişilerin bir araya gelebilmelerine yardım edebilir. Güç ve fikir birliği sağlamanın önemli başarıları da beraberinde getirebileceğine şahit olabiliriz.

Yay Dolunay'ı inandığımız belki kutsal olarak algıladığımız değerlerle mücadelelere neden olabilir. Haritanın 11. evinde gerçekleşmesi, Mars ile partil kavuşumu, astrolojide bu evin kuvvetliler arasında sayılması nedeniyle önemli olayları görünür hale getirebilir. Kaygılarımız, korkularımız belki bugüne kadar yok farzettiğimiz bir süre detay yüzümüze çarpabilir, görünür olabilir. Yok farzetmemizin aslında sorumluluklarımız arasında olmadıklarını ifade etmediğine hepbirlikte şahit olacağız. Bedeller ödenecek ve İlahi mekanizma işleyecek. Aralık ayındali Yay Yeniay'ında başlayan bazı durumlar gelişerek ilerleyecek. Bu kez Haziran ayı içinde (20 Haziran) Yay burcunda bir Dolunay daha gerçekleşecek; aslında konular biraz da kademeli gidiyor demek bu. Şimdi bu detaylar masaya yatırmamız, ele almamız gerekmekte. Bazı değerler, onlara yüklediklerimizin aksine, değerlerini gözümüzde kaybedecekler. Yay söz konusu ise özgürlük ve macera mutlaka vardır; hem kalpte hem ruhta. Yüksek ihtiras dolu hedefler bu süreçte yanlış yaptırabilir. O inandığımız değerlerin aslında gerçek dünyada hiç de var olmadıklarını görebiliriz. Haziran ayındaki Yay Dolunay'ı daha depresif etkiler barındırmakta. Yani şimdi elimizden ne geliyorsa yapmayı ve uğraşmayı göze almamızda yarar var. Aksi halde şimdiye kadar farkına varmamız gerekenli şimdi enerjiler bize orla öğretecek gibi (Jüpiter / Chiron karşıtlığı). İçgüdülerimizde bile ikilemler yaşayabiliriz. Aydınlanmak için, uyanmak için bu Dolunay süreci bizlere bazı acılar yaşatacak; ki buna pathesis yoluyla eğitilme diyoruz, ızdırap ile. Mars ve Satürn burada şartlar ya da kişiler yoluyla baskılanma, kayıplar yaşama ile bizleri biraz daha pişirecek.

Ay ve Güneş karşı karşıya gelince, hem de Venüs ve Mars da bunlara eşlik ediyorsa ilişkilerin direkt etki altında olduğunu söyleyebiliriz. İrrite edici, agresyon yaratıcı görünümle var. Bunların hepsinin çözümü ise sabır ve anlayış olacaktır ki hepimiz bu konuda çok ama çok zorlanacağız (Mars retrosu). Hareket etmeden önce iki kez düşündüğümüzden emin olalım; bu Mars, Dolunay ile tamamen aynı derecede. Bizleri zıplatacak durumlar çok kolay sözlere taşınabilir. Hele ki toplumsal olarak yorumlamak istersek, bazı yanlış sözlerin ülkelerarası savaşa neden olabileceğini görebiliriz. Dolunay sürecinde yapılacak en doğru şey ihtiraslardan, hırstan uzaklaşmak olacaktır; affetme ve şifa çalışmaları bu süreçte olumlu etki verebilir. Önceden problemimiz olan kişiler bu süreçte karşımıza çıkabilir; unutmayın ki bunlar birer sınav olacak. İçgüdülerimiz bizler için en önemli rampaları oluşturabilir. Hukuksal süreçleri ertelemekte yarar var.. 


Uranyen prensipte haritayı incelersek; Dolunay'ın Eros ve Astrea ile olan ilişksinde Zeus ve Pluto bağlantısını farkediyoruz. Mars ve Admetos ile maalesef ciddi bu noktaları tetiklemekte. Jüpiter'in de etkisi ile bir süredir içimizde tutmaya çalıştığımız belki görmezden gelip bastırdığımız ihtiraslar, tutkular bugünlerde daha görünür olacak. Ancak bu yüksek tutkular aslında bazı gerçekleri net görememize, ben istedim oldu dememize neden olabilir. Önemli duygu patlamaları yaşayacağız; belki karşımızdakileri zorlama, üzerlerinde güç kullanma gibi yanlışlara düşebiliriz. Bir nevi kimlik problemi gibi. Her ne pahasına olursa olsun güç isteyeceğiz, belki özgürleşme belki istekleri kolay elde etme adına. Önemli sırlarımızı açığa verebilir, bu yanlışlara düşersek sonradan savunmasız kalabiliriz (Kalypso). Merkür'ün durağan pzisyonu, Düğümlerle ilişkisi bizleri eski yanlışlara düşürebilir. Satürn / Pluto orta noktası ve Terpsichore ilişkisi bu süreçte sağlam ve emin bir duruş sergileyerek, akıllıca adımlar atmamızı öğütlemekte. Önümüze gelen konuları iki kez elden geçirelim, mantık süzgecimizi kullanalım. Ani ve şaşırtıcı gelişmeler karşısında afallamayalım. İlişkilerimizi rezil de edebiliriz vezir de, dikkat edelim. Bizleri kışkırtacak, damarımıza basacak durumlar oluşabilir, içgüdüsel, tepkisel karşılıklar vermeyelim. Önemli dönüşümler arifesindeyiz (Chiron / Poseidon), herşeyi berbat etmeyelim (Apollon / Hades). Bu arada önemli ticari bağlantılarla ilgili olarak problemler, bozulmalar duyacağız. Önemli kişilerin tutumlarında şaşırtıcı değişimler, yol ayrımları oluşabilir. Basın aracılığı ile önemli ortaklıklarda ayrılıklar söz konusu olabilir. Bu gelişmelerin benzerlerini bizlerde yaşamlarımızın değişik alanlarındaki kırılmalar olarak deneyimleyebiliriz. Spor camiasında bazı üzücü haberler oluşabilir.


Ülkemiz açısından ise önemli noktalara denk gelen Dolunay ilginç bir süreçten haber veriyor. Güneş / Ay ve Pluto / Satürn orta noktlalarımız tetiklenmekte. natal Persephone ile de Dolunay Zeus'u birada. Sanki ülkemiz sorunları problemleri ile yalnız kalmış gibi. 6. evimizde gerçekleşecek bu durum tamamen iç güvenliğimizle, polis ve askeri teşkilatlarımızla bağlantılı olarak önümüzdeki 15 gün bizi yoracak gelişmelere neden olabilir. Sınırlarımızdaki problem, terör olayları maalesef devam edeceği gibi, ekonomik olarak da zor bir sürece giriyoruz; istikrardan bahsetmemiz mümkün değil.Yönetici pozisyonundaki kişilerin baskıları, ihtiras ve tutkularla bağlantılı olarak artarak devam edebilir. Eğitim ve medya alanlarında ses getirici ayrılıklar oluşabilir. Sınır komşularımızla ilişkilerimizin çıkmazda oluşu bizlere daha zorlu günler yaşatabilir. Pluto / Jüpiter / Merkür Büyük Üçgeni sayesinde özellikle muhalefet kanadındaki ısrarlı girişimlerin bu süreçte, yönetim şeklimizi değiştirme çabasında olanlar üzerinde negatif etki yaratmaları beklenebilir. Özellikle kadınların bu konuda zorlayıcı tutumlarına şahit olacağız. Bazı helikopter, uçak kazaları terör bağlantılı olarak üzüntü yaratabilir. Dolunay haritasının Asc derecesi, maalesef 8. ev sınırlarımız içinde ve natal Merkür'ümüz ile zorlayıcı açı içinde; şehit haberlerinin sonu bu süreçte gelmeyecek görünüyor. O noktada Eris'in de bulunması ile Pkk'dan çok İşid bağlantılı üzücü trajik haberler almaya devam edebiliriz. Güvensizlikler, özellikle "benim istediğim olacak" edaları maalesef 12. evimiz sınırlarına giren Güneş sayesinde, göz önünde yaşanabilecek duygusal patlamalar sayesinde daha da belirginleşecek. Kapı arkalarında ise bazı kişilerin üzerinde daha ciddi baskılar oluşması muhtemel. Bazı olaylar kontrol edilemez bir hale gelebilir. Kongre heyecanı yaşayan iktidar partisinin ise seçeceği kişilerin pek uzun soluklu olmayacağını tabii Merkür'ün durağan pozisyonu nedeniyle söylemeliyiz. Önemli virajlar maalesef yanlış hamlelerle sonradan zor durumlara neden olabilir. Ülkemizin önemli bir yol ayrımında olduğunu ifade etmeliyiz.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder