1 Mayıs 2016 Pazar

Boğa Yeniay'ı (6 Mayıs 2016) - Astrolozi


6 Mayıs 2016, saat 22:30'da 16 derece 41 dakikada Boğa Yeniay'ı doğacak. Etkileri önümüzdeki 15 günlük sürece yayılacak olan Yeniay, Ay Duraklarına göre Buteyn sınırları içinde; iş, evilik, ortaklık adına oldukça olumlu. Bu süreçte yapılacak manevi, çalışmalar, enerjisel ektiviteler diğer zamanlara göre 4 kat daha etkili olacaktır. Asterizmlerden Rohini sınırları içinde olan Yeniay, büyüten dişil bir enerjiyi ifade ediyor; sanat, bilim ve iş ile ilgili konularda destek verebilir.

Yeniay haritasında Yükselen derecesinde 16 derece Yay burcunu görüyoruz ve Şans Noktası da bu dereceye tam destek veriyor. Bu derecede Ras Algethi sabit yıldızını görüyoruz; güç adına özlem ve cesaret vermekte. Negatif olarak karşı cinsle ilişkilerde hatalara neden olabiliyor ve agresyon yaratabiliyor; Venüs ve Mars karakterinde olduğundan abartılı davranışlardan uzak durmakta yarar var. Bu şekilde başarılara vesile olabilir. Bunun yanında Ras Algethi bazı depremlere, yanardağ faaliyetlerine, toprak kaymalarına neden olabiliyor ki, zaten Yeniay ile Asc arasında partil plutonik bir açı var. Bunun yanında Kadim astrologlara göre Ras Algethi, Joseph E. Rigor’a göre bu yıldız büyük cesaret, gözü karalık, tehlikeler, çalkantılarla bağlantılıdır. Reinhold Ebertin’e göre cesaret ve güç kazanma arzusunu tetikler. Anthony Louis’e göre serüvenci ve cesur, risk almaya yönelik bir eğilim verir. Rob Tillett’e göre hararetli mizaç ve tehlikeli tutkularla ilişkilidir.Bu şartlarda tutulma civarındaki günlerden itibaren bazı sert mizaçlı liderler halkın gözünde seçkinlik kazanmak isteyen bazı liderler gözü kara eylem ve kararlara eğilim gösterebilirler. Yöneticisi Jüpiter malum Başak burcunda ve geri harekette. Bulunduğu derecede Coxa yıldızı var, başarı ve kazanç için feda ettiklerimizle ilintili. Kısacası başarıya ulaşabilmek adına bir şeyleri feda etmemiz gerekebilir. Hem Yeniay hem de yöneticisi Venüs bur dereceye olumlu üçgen açılar yapıyor; bu da oldukça destekleyici bir görünüm. Yeniay derecesinde ise Ruchbah yani Al Rukbah yıldızı var; özellikle aile ve çocuklarla ilişkilerde çözüm oluşturacak özellikleri içermekte. Yöneticisi Venüs ise Azha yıldızı ile ilişkide; yasak ilişkileri ve zayıf partnerleri ifade etmekte. Schedir'in de bu dereceye yakınlığı ile gazetecileri, yazarları, kompozitörleri ifade ettiğini düşünebiliriz. Medya, eğitim kurumları ve iktidar yönetimi arasında olan problemler bu süreçte epey manşetleri yorabilir ki zaten devam eden bir süreç. 9. evdeki Jüpiter ve Asc / Satürn kavuşumu arasındaki kare Yeniay sürecinde zaten yüksek eğitim kurumlarında oluşabilecek sıkıntıları da anlatmakta.


Önümüzdeki 15 günlük Yeniay sürecinde özgüvenimizin artması sayesinde, bazı fırsatları da kolay değerlendirmemize yardım edebilir. Bu hem bireysel, hem sosyal hem de ruhsal açılardan söylenebilir. Tatil, kariyer, ilişkiler ve iş bağlantılarımızda bizleri mutle edebilecek, keyif verebilecek gelişmelerde söz edebiliriz. Yeni başlangıçlara olanak tanıyacak güçlü görünümler var Yeniay haritasında. Kocaman bir değişken Büyük Üçgen açı kalıbı bir çoğumuzun yelkenlerini rüzgarla dolduracak gibi; akıcı enerjiler. Bireysel haritalarda bu kesinlikle söylenebilir. Ancak diğer yandan da Jüpiter ve Satürn arasındaki kare açının Yeniay derecesi ile quincunx yani 150 dereceli plutonik bir etkileşimde olduğunu görmeliyiz. Zorlayıcı, kazalara, bazı beklenmedik problemlere neden olabilecek bu durum maalesef Büyük Üçgen kalıbı ile kolayca gelişebilir. Plutonik etkiler daha akıcı çalışabilir. Bireysel olumlu etkilerin yanı sıra, toplumsal olumsuzlukları da beraberinde getirebilecek durumlar oluşabilir. Jüpiter ve Satürn arasındaki kare eleştirel yanımızı, mızmızlıkları besleyecek görünmekte; yaşamın limitleri daha fazla gözümüze batacak. 150Lik açı sayesinde anlamlandıramadığımız psikolojik bir karamsarlık da verebilir bu durum. Her iki gezegenin retro oluşu sebebiyle du duyguların yaşam için de kendilerini devamlı tekrarladıkları kafamızı daha fazla yorabilir. Finansal açıdan darlıklar hissedebiliriz.. Hedeflerimiz ve sorumluluklarımız arasında uyumsuzluk olduğunu düşünebilir ve bu yüzden fiziksel ya da psikolojik rahatsızlıklarımızın uyanmasına şahit olabiliriz. Ağırbaşlılık ve pervasızlık arasında gidiş gelişler bizleri yorabilir; abartılı tavırlar içine girebiliriz. Bu hata yapmayı kolaylaştırıcı tuzaklar oluşturur. Sıkışmışlık hissi epey kafa karıştıracak gibi görünüyor. Ancak unutmayalım ki parıldayan Büyük Üçgen kalıbı yaşamlarımızda, önümüze çıkabilecek önemli fırsatlarla değişim yaratabileceğimizi ifade ediyor, hem de fazla yorulmadan. Ama yukarıda bahsettiğim tuzaklar bu fırsatlları kaçırmamıza sebebiyet verebilir, dikkat.

Yeniay yöneticisi Venüs, kendi evinde oldukça kuvvetli ve geri giden Merkür ile beraber Yeniay'ı sarmalamışlar. Zihinsel aktivitenin, iletişimin önem kazanmasına neden olacak bu görünüm sayesinde ilişkilerimiz, maddi ve manevi değerlerimiz, yaşamdan keyif almamıza yardım edebilecek gelişmeler yaşanabilir. Yapılacak işler, ödenecek faturalar, dosyalar belki vakit alacak. Planlar yapmak, ticari görüşmeler, toplantılar organize etmek, alım-satım adına ideal bir zaman dilimi. Eski tanıdıklarımız önümüzdeki 15 günlük süreçte tekrar yaşamlarımıza girebilir; hatta belki eski aşklar. Venüs'ün kuvvetli duruşu ise bu geri dönüşlerin pek de ümitsiz olmadığını söylemekte; yeniden ilişkiler oluşabilir. Bu kişilerle çözülmemiş meseleleri rahatlıkla birlikte tekrar ele alabiliriz. Yeniay'ın 5. evdeki konumu ile sanat, eğlence, medya alanlarında gelişmelere, başarılara sebep olabilir. Çocuklarımızla iletişimimizi düzeltebilir; aşk ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşayabiliriz. Eski hobilerimizi tekrar ele almak bize keyif verecek. Abartılı zevklerimiz kendini görünür yapacak; lüks ve pahalı her şey bizleri daha fazla çekecek. Kendimizi daha şanslı hissedeceğiz ve 5 duyumuzla yaşama sarılacağız. Biliyorum kulağa pek hoş geldi, değil mi? Burada işin ayarı çok çabuk kaçabilir dikkat. Çalışmaktan çok sanki bahar rehaveti gibi keyif peşine düşmeye neden olabilir. Bze düşen bu süreçte gelecekle ilgili, yaşam felsefemizle ilgili olarak daha yapıcı, istikrarlı bir yaklaşım sergilemek. Ne hissediyorsak onu yansıtmak hatta yapmak; anın tadını çıkarmak. Ya da şöyle düşünelim, hedeflerimiz ile şu anda yaşadıklarımız birbirine uyuyor mu? içimizdeki çocukla temasta mıyız?.  Şu aralar geri harekette olan gezegenler nedeniyle biraz geçmiş hesaplaşması yapmak, işe yaramayan her türlü amacı, hedefi, belki kendimize iş edindiğimiz konuları biraz elekten geçirerek bahar temizliği yapmak gerek. Yeniye yer açılması için süresini doldurmuş her türlü konuyu çöpe atmak; isterseniz buna fedakarlık da diyebiliriz. Hedefimiz, her he yapıyorsak aşk ile yapmak olsun. Sevgi, anlayış, affedicilik, merhamet, barış ana konumuz olsun. Sevgi varsa, yaratıcılık vardır; ama korku ve nefret varsa işte bu duygular kilit altına girer. Yeteneklerimizi kullanalım, sakinlikle ve sabırla hareket edelim. Ancak korkularımızı, endişelerimizi açığa çıkarmamak, bastırmak amacı ile abartılara, egosal garip mücadelelere girersek vay halimize.. Özgüvenli, istikrarlı, sabırlı ve kararlı ve gerçekçi olmak bu dönemde besleyeceğimiz konular olmalı.


Uranyen prensipte, tam Koç Noktasının karşısına düşümüz Yeniay, önemli başlangıçlar arifesinde olduğumuzu fısıldamakta. Yeniay derecesine destek veren Sappho / Panaccea / Pandora problem yaşadığımız konularda kendimizi yalnız hissetmemize neden olabilir. Ancak sorunları paylaşarak çözmeye çalışmak belki bugüne kadar kabul etmediğimiz ya da yüzümüzü çevirmediğimiz çözüm yollarını da bize ulaştırabilir. Yeniay derecesini haritanın Satürn/Pluto orta noktasına Terphiscore ile teması ise yaşama karşı duruşumuzda önemli değişim yaratabilme açısından sağlam bir duruş sergilememiz gerektiğini söylemekte. Göründüğü kadar kolay bir süreç değil ama her değişim öyle değil mi zaten. Belki risk almak gerekebilir, vazgeçişler gerekebilir. Duygusal olarak bilgelik (Venüs / Hopi) gerektiren zamanlar. Terphiscore önümüzdeki günlerde kas ağrılarına, hastalıklarına davetiye çıkarabilir; özellikle spor yaparken kendimizi fazla zorlamamaya dikkat edelim. İhtiraslı duygular, ayrılıkları da beraberinde getirebilir. Önyargılardan, hep kaderden bir şeyler beklemekten, hayatımız ve çevresel koşulları üzerinde kontrol sahibi olamadığımız düşüncesinden uzaklaşmamız ve sınırlarımızı aşmak adına yaratıcılığımızı kullanmamız gerek. Satürn ve Pluto hattının Melpomene ile beraberliği toplumsal bazı felaketlerin bu süreçte oluşabileceğine işaret etmekte. Sınırlarla ilgili önemli gelişmeler yaşayabiliriz. Önemli kişilerin gizli ilişkileri, bağlantıları görünür olabilir. Venüs'ün Mc bölgesini de yönetmesi nedeniyle önemli otorite figürleri ile ilgili gelişmelere şaşırabiliriz; yol ayrımları, anlaşmazlıklar (Mc - Hades - Kronos / Cupido - Pholus) Yeniay'ın tetiklenmesi ile gündeme gelebilir, kişiler yetki sınırlarını aşabilir. Bazı kalleşlikler, vicdansızlıklar haber olabilir (Venüs / Metis). Bu aralar hepimiz büyük düşünmeden yana olacağız, belli ki; ama hangi yönde büyük, bu çok önemli.


Ülkemiz açısından ise gelecek beklentileri, ümitlerimiz, sosyal konular, dernek ve vakıflar, diğer ülkelerle iş birliklerimiz alanında bazı kısıtlayıcı konular gündeme gelebilir. Gelecekle ilgili huzur ve istikrar ümitleri maalesef sekteye uğrayabilir. Özellikle uluslararası konular maalesef kızışabilir, terör olayları yaşanabilir. Özellikle 18 Mayıs civarı biraz hareketli. Meclis gündemindeki dokunulmazlık konusu tartışmalara neden olsa da kabul edilecek görünmekte; muhalefet ve iktidar partisi el sıkışabilirler bu konuda. Kadınlar, çocuklar, cinsel suçlarla ilgli olarak yine meclis gündeminde bazı girişimler, kararlar söz konusu olabilir. Önemli bazı endüstri gruplarının bu süreçte bazı söylemleri iktidar ile aralarında sorunları da beraberinde getirebilir; kutuplaşmalar oluşabilir. Mültecilerle ilgili olarak bazı hukuksal, eğitimsel düzenlemeler yapılması olası. Natal Güneş'imizin yönetici gezegeni olan Mars'ın yeniay Mc ile ilişkisi ve burada bulunan Diadem sabit yıldızı maalesef iktidar kanadında feda edilecek bazı kişilerin varlığından açıkça söz etmekte. Pozisyonlar için isimler gündeme gelebilir. Muhalefet kanadında bazı kadın profillerin öne çıkması hatta bazı yöneticilerimizle ters düşmeleri muhtemel. Bu arada geri giden Mars ile natal Güneş'imizin orta noktasına denk gelen Yeniay, önemli kişilerin bazı hastalıklarının da bu süreçte artabileceğini fısıldamakta. Gizli bazı bilgilerin ortaya dökülmesi ise muhtemel (Jüpiter/Merkür orta nokt. / Calypso / Pluto - Uranüs / Mc / Jüpiter / Satürn). Medya ve yüksek eğitim kurumları ile ilgili soruşturmalar, kayyum atamaları artarak devam edebilir. Tabii Yeniay sürecinde borsa ve altın fiyatlarında düşüş söz konusu olabilir; ekonomik olarak zorlanmalar malum Yeniay Boğa burcunda olunca ve de ülkemizin Akrep Güneş'inin karşısına gelince, gündeme gelebiliyor.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder