29 Mayıs 2016 Pazar

İkizler Yeniay'ı (5 Haziran 2016) - Astrolozi


5 Haziran 2016 sabahı 06:00'da İkizler burcunun 15. derecesinde Yeniay doğacak. Dübran durağında gerçekleşecek bu Yeniay etkilerini eskiler pek olumlu değerlendirmemişler; fazla konuşmamak, sırları korumak tavsiye edilmiş. Bazı toprak ve mülk işleri için ise olumlu demişler; ancak ticari ilişkilerde karşınızdakilere de fazla güvenmeyin diye not iliştirmişler. Asterizmlerden Ardra sınırları içinde olan bu görünüm ise insan kafasını, mantığı, gerçekçi düşünceleri anlatmakta. İkileme düşme tehlikesi barındırmakta; egosal ve bencil davranışların ise tehlike yaratmasını ifade ediyor. Geçmişten getirdiğimiz düşünce modellerinin, bilinçaltı kayıtlarının, inançların farkına varmak ile ilgili. Zaten Rahu yani Kuzey Düğüm ile bağlantılı yani kısacası karmik etkide. Bu duygu modelleri ile yüzleşme sağlanabilirse, hedefler işleme konulabiliyor. Ancak tehlikesi, kendinizi yeterinde tanımamak ve tabii ego sınırı. İşte bu sınır aşılırsa, Ardra'nın gücü de yok oluyor. İkizler burcu, genel olarak Castor / Pollux yıldızları (Simon / Levi) karakterinde. İki ağzı keskin bıçak ile resmedilmiş kadim kitaplarda. İletişimin bırakılması ve savaşın başlaması anlamı yüklenmiş bu konuma. Yalanların yıkıntılar getirmesi söz konusu. En önemli öğüdü ise dürüstlükten ayrılmamak. 2. dekanın Marsiyen etkiler verdiği söylenebilir; hele ki tam karşısındaki Ateş burcundaki Satürn ile soğuk savaşlar ilişkilendirilmiş. Hz Yakup ile beraber anılan İkizler burcunun mesajı, doğru ve dürüst iletişim, kardeşlerle yakınlara doğru ilişki ve saygı, sevgi alışverişleri. Tiana, Zeus ve Juno arasındaki Minerva üçlüsü ise oldukça dikkat çekici; ilişkilerimizdeki dürüstlük, hak, hukuk, adalet kavramlarının Yeniay sürecinde etkili olacağını söyleyebiliriz. Eris ve Mars karşıtlığı hem de Yeniay yöneticisi Merkür ile ilişkisi ile fitneci münakaşalara tartışmalara, makro düzeyde de savaşlara müsait bir görünüm sergiliyor. Zaten Yeniay yöneticisi Merkür ile Yeniay ile partil kavuşumda olan Venüs'ün pozisyonları dikkat çekici; karşılıklı ağırlama (MR) dediğimiz görünüm her iki gezegeni de oldukça kuvvetlendirmekte. İlişkilerdeki iletişim bu süreçte oldukça dikkat çekici, özen göstermemiz gereken noktalar olarak ortaya çıkmakta.

Asc'de 20 derece İkizler ile Bellatrix yıldızı oldukça dikkat çekici; kişinin kendi zayıflıklarını görerek diğerlerine yardım etmesini ifade ediyor. Mücadele cesareti, organizasyon kabiliyeti vermekte; ama huzursuzluklar getiriyor. Bireysel davranmaya iten özellikleri hataya düşmeye ve başarısızlıklara sebebiyet veriyor. Bir askeri, savaşçıyı tarif etmekte. Yeniay derecesinde ise Cursa var; Satürn karakterinde bir yıldız. Bulunduğu takım yıldız konumu nedeniyle su, nehir ve denizlerle ilişkilendirildiği gibi yangınları ve ateşleri anlatmakta. Phaethon ile ilişkili olduğundan hızlı araba kullanmayı, araba kazalarını, deniz araçları ile ilgili kazaları, suya düşmeyi ifade etmekte; olumsuz etkileri var. Söz konusu olan takım yıldız bir nehri anlattığından geldiğimiz ve gideceğimiz yön ile bağlantılı karmik anlamlar içeriyor. Baba ile bağlantılı olan bu yıldız bazı soy karmalarının da bitimini ifade edebilmekte. Venüs ile birlikte ise iyi başlayan beraberliklerde bazı yüzleşmeler sonucunda problem oluşabileceği yönünde anlamlandırılmış. Bu Yeniay sürecinde bazı ayrılıkların, alıp başını gitmelerin olabileceği düşünülebilir. Yeniay yöneticisi Merkür de Rana yıldızı etkisinde; aynı takım yıldız sınırları içinde; trafikle, denizle ilgili kazalara neden olabileceği gibi, ezoterik, din, felsefe ve özellikle Budizm ile ilgili öğretilere merak uyandırabiliyor.  Bunun yanında Asc ve Yeniay orta noktasına gelen Rigel ise yerleşik fikirlerle mücadele etkisi barındırmakta, öğretici ders verici özellikte ve Jüpiter ile Satürn doğasında.



Yeniy haritasında yoğunluk Hava ve Değişken gruplarda; fikirsel yenilenmeler ve değişim içeren görünümler. İkizler burcu beynimizin sağ ve sol yani maddi ve spiritüel düşünceleri anlatmakta. İkizler iletişim kurar, merak eder ve sorar ki iki tarafı dengeleyebilsin. Haritada değişken grupta kocaman bir Büyük Kare ve toprakta kocamn bir Büyük Üçgen görüyoruz. Ayrıca Yeniay, Pluto ile 150lik bir açı barındırıyor. Yeniay Büyük Kare dışında bir de Düğümlerle kare açı içinde. Kişiler hakkındaki düşüncelerimizle ilgili hemen iletişime geçme dürtüsü verecek görünümler bunlar; huzursuzluk içermekte. Sevme ve sevilme ihtiyacı ise yüksek; işte aslında belirsizlikler de bu huzursuzlukları beraberinde getiriyor. 12. ev deki yoğunluk ise içten gelen yani bilinçaltı kaynaklı etkileri anlatmakta. İlişkilerimizi daha kolay sorgulayacağız. Hep kendimize mi yontuyoruz? Gemiyi kurtaran kaptan kim? Değişken İkizler ile öğreten Satürün birbirlerine kafa tutuşları yani Hava ve Ateş grubunun, biraz tehlikeli, patlamalara yatkın. Değişen şartlar kimden tarafa çalışacak? Karmik etkiler dendiğinde hak edenin kazançlı çıkması meali söz konusu. Evrenin terazisi işleyecek; çalışan, yorulan, mükemmeli oluşturmak uğruna uğraşan kazanacak ve "hep bana" grubu zorlanacak. Her duyduğumuza, okuduğumuza bu süreçte pek inanmayalım. Sahte gurular, yalan haberler, gizlenen gerçekler kafa karıştırıcı rol alabilir. Direkt suçlamaya geçeceğimiz gibi, şimdiye kadar iyimserlikle ileriye attığımız, üzerini örtüp yok farzettiğimiz konularla yüzleşeceğiz Satürn burada şartları kısıtlayarak zorlayacak ki, neye gerçekten kalbimizi koyuyoruz, bize göstersin. Sıkacak ki, gereksiz balonlar patlasın. Artık hayallere pek yer yok bu haritada. Sahnede olan, gerçekler. Vee maalesef hiç kibarca değil oluşumları, gayet sert köşeli ve pervasızca. Kendi değerimizi bu şartlar altında belirleyeceğiz, kalbimizden geçenleri, ifade edebileceğiz; sıkılsak da, sıkışsak da utansak da, korksak da, konuşabileceğiz. Tehlike ise, az mı çok mu ya da yeterinde konuşabildik mi konusunda..

Yay Yeniayı'ndan beri (11 Aralık) devam eden bu süreçte ki o Yeniay Satürn kavuşumlu idi; belki gözümüzde fazla büyüttüğümüz, idare etmekte zorlandığımız, sağlam temellere oturmayan ya da sorun yaşadığımız halde zamana bıraktığımız ilişkilerimiz ile şimdi sınanacağız. Satürn artık karşıdan bakıyor. Bunlar aile, dost, kardeş, eş, ortak, maddi değerlerimizle olan ilişkilerimiz olabilir (Güneş 4. ve 11. evleri yönetmekte). Öyle olaylar ki, bir anda sıradan bir zamanda görünür olacak ve ayan beyan gerçekler yüzümüze vuracak. Harita da gördüğünüz gibi gezegen toplaşmaları haritanın üst bölümünde. Kim ne kadar haklı ya da önemli belli olacak. Bilinçaltı inançlarımız, değerlerimiz, o doğru bildiklerimiz, değişken hatlar nedeniyle hoop al aşağı olabilir. Kimseyi suçlamayın sakın; bizlerin ruhsal, sevgiye olan açlığı, gözümüzü bu zamana kadar kör etmiş olabilir. Belki mutlu olmak, değer bulmak adına çözümü hep diğerlerinde, kendimiz dışında arıyoruz; şimdi farkedeceğiz. Tüm değişken burçlar adına zor bir süreç; önemli ilişki problemleri yaşayabilirler. Evlilik, aile, ortaklık, otorite figürleri, meslektaşlar, büyüklerle ilişkiler maalesef 4 koldan sorun yaratabilir. Neptün etkisi ile bir anda, emek verdiğimiz her şeyden vazgeçmek isteyebiliriz. Tabii tam burada sabır ve selamet ile düşünebilmek çok ama çok önemli.


Uranyen haritadan da görüldüğü gibi Yeniay, Juno, Sappho, Apollon, Vulcanus, Isis hepsi beraber çalışacak; gelişmelerin hepsi karmik denebilir ve bir kaç alanda birden hak arayışı. Ektiğimizi biçeceğiz. Pluto - Uranüs / Vertex, Hades / Admetos / Transpluto orta noktaları önemli değişimler belki ölümlere sebep olacak. Kronos / Mc ise ipleri ele alabileceğimizi ifade etmekte. Kraldan çok kralcılık, yapmacık sahte ilişkilerin sonu gelecek. Zihinsel olarak çok aktif olacağız; dolayısıyla meraklı da olacağız. Ancak değişken burçların yoğunluğu öngörülerde isabetsizlikler oluşturabilir. Satürn'ün Yay burcunda sonbahardan beri duruşu dürüstlük konusunda bizleri sınamakta. Hukuka aykırı davranışlar, sahtekar kurumlar, söylemler maalesef Satürn'ün Yeniay'a karşıdan bakışı ile sınavdan geçecek. Zeminler çok kaygan.. İlişkilerimizde kaoslar yaşayabiliriz. Hayallerimiz ve gerçek dünya arasında afallayabiliriz. Unutmayalım ki bunlar nedensiz değil; safları belirlemek ve doğru yolu görebilmek adına. İnsanoğlu kargaşa olmadan maalesef harekete geçemiyor. Kimsenin anlamadığını zannettiğimiz duygularımızı ifade edebilmek adına iletişime geçeceğiz. Doğru kişiye, doğru konuyu, doğru zamanda ve doğru kelimelerle anlatmak ise en dikkat isteyen nokta. Bazı konuları ise anlamakta zorlanacağız; kanunlar, ders konuları, yasalar, hayat görüşleri vs. Belki otorite figürlerini büyüklerimizi anlamakta sorun yaşayacağız; sorun olaylara sadece kendi penceremizden bakmakta yatıyor olabilir. Güvenlerimiz sınanacak; karşıtlar ve kare açılarla zıtlaşmalar artacak. Hatalarımızı, güvensizliklerimizi masaya yatırabilir iç gözlem yapabiliriz, nedenlerine ulaşabiliriz ama görüşümü genişletmemiz şart olacak. Yolculuklarımızda, eğitimimizde, ifademizde sorunlar, değişimlere götürebilir. Yakın çevremizle ilgili problemler ayyuka çıkabilir. Etrafımızla ilgili düzenlemeler, onarımlar harcama ve zaman gerektirebilir. Medya ve internet bağlantılı işlerde gelişmeler, farklılıklar yaşanabilir. Fikir çalanlar, hırsızlar ise görünür olacak.

Yeniay yöneticisi Merkür, geri giden Mars ile karşıtlık içinde de olsa Jüpiter ve Pluto ile birlikte Büyük Üçgeni oluşturuyor; bir transformatör gibi, güç sağlayıcı nitelikte, anlayış farkındalık ve doğru kararlarla ilgili. Ama sadece yüzleşmeye cesareti olanlar için. Şartlı düşünceler, süçlandığımız, yargılandığımız, inkar ettiğimiz alanlarda dedik ya yüzleşmeler yaşayacağız, sınanacağız, işte konuşmaya, savunmaya geçmeden önce, kendimizi analiz edelim. Dünyanın değil bizlerin ne düşündüğü bu aşamada çok önemli. Gerçek sevgi, gerçek değerlerimiz Yeniay ile aynı dereceyi paylaşan Venüs sayesinde yaşamımızın merkezinde olacak.


Ülkemizin haritasında natal Ay'ımızı, Mc'mizi, Neptün'ümüzü, Düğümlerimizi etkileyen Yeniay önümüzdeki 15 günlük süreçte bazı eski oluşumları tekrarlatabilir. Kasım ayının son günlerinde kesinleşen Satürn / Neptün karesi şimdi de aktif; hatırlarsanız Rusya ile bir uçak krizi yaşamıştık. Büyük hedefler bir anda sönmüş hatta rotamız değişmişti. Roller bir anda değişivermişti. Şimdi bu rol sahiplerinin gerçek niyetleri de gün ışığına çıkabilir. O günlerde yaşadıklarımızın gerçek nedenleri şimdi görünür olabilir. Kim kimin yanında belli olacak. Eğitim, borsa, medya alanlarında önemli değişimler içeren gelişmeler yaşayabiliriz. Medya oldukça büyük bir stres altında. Siyaset alanında ise görünenin ardında farkettirmeden çalışmalar yapılabilir, kapalı kapılar ardında. Eskiler ise yeni olabilir; özellikle muhalefet kanadında. Parasal dengeler ve barış anlayışı özellikle mülteci sorunları ile ilgili global görüşmeler yapılabilir. Uluslararsı borsa, altın ve döviz işlemlerinde de önemli gelişmeler, iniş, çıkışlar ses getirebilir, sorun yaşanabilir.Neptün etkisi ile önemli bir dolandırıcılık davası, önemli gerçekleri (150lik açı), plutonik karakterde ortaya serebilir. Spor camiasında dengeler değişebilir. Yeniay derecesinin, natal Uranüs'ümüze olan karesi ise ve bir kadın figürünün önemli başarı kazanabileceğini düşündürdü bana. Bu arada tabii sabit yıldızların da etkisi ile önemli ani bir kaza haberi gündemi meşgul edebilir.


Astrolozi




3 yorum: