23 Ekim 2014 Perşembe

23 Ekim 2014 - Astrolozi



Ay, bugüne de boşluktaki hareketi ile girmekte; halen Terazi burcunda.. İkili ilişkiler, anlaşmalar, sözleşmeler, evlilikler veya ortaklıklar hatta belki taşınmalar var gündemde.. Diplomatik olmayı becerebildiğimiz sürece hiç sorun yok; istediklerimizi alırız.. Ancak dengede olabilmekte zorlanabiliriz; yani diplomatik olmak maharet isteyebilir.

00:25'te Ay ve Merkür arasında bir kavuşum gerçekleşecek; Merkür halen geri harekette ama sonlandırmak adına da hızını iyice düşürdü.. Akıl ve mantık, ruh halimizin etkisi altına girecektir. Bunun sonucu tabii o andaki şartlara göre olumlu veya olumsuz olabilir. Bu yüzden karar almak için iyi bir zaman dilimi değil. Hisleri konuşturabilmek, duygularımızı dile dökebilmek kolay olabilir; bazı eski konular önümüze tekrar gelebilir.

00:50'de Jüpiter Ay Düğümlerine ılımlı bir açı yapıyor, ardından Ay da Kuzey Düğüm ile 03:46'da kavuşuyor. Bunun sonucu Ay ve Jüpiter arasında 03:48'te uyumlu bir açı gerçekleşecek.. Keşke gündüz saatlerine denk gelseydi, diyebileceğimiz bir görünüm..  Kendimizi iyi hissetmemize, olumlu insan ilişkilerine yönelten bir görünüm. Bazı kadersel fırsatlarla karşılaşmak açısından olumlu olabilir. İkna gerektiren her türlü girişim olumlu gelişebilir. Umarım aramızda bu görünümden yararlanabilenler çıkar..

14:57'de Güneş, Terazi burcundan ayrılıyor ve bir ay kalmak üzere Akrep burcuna geçiyor; bu dönemde duygular esrarengiz olabilir, psikolojik uyarılar kendimiz ile farklı ilgilenmemize neden olabilir. Kendimizle temas halinde olma, içimizdekilerle ilgilenme ve gizli yönlerimizi tanıma, farklı bir mutluluk verecektir. Bazı psikolojik değişiklikler, bazı duygularımızın ölmesi gibi durumlar yaşanabilir; bu bir yenilenme süreci olabilir. Karşılaştığımız kişiler ya da olaylar kendimizi sorgulamaıza ve hayatımızda güçlü değişiklikler yaşamamıza neden olabilir. Bazı hukuki işlemler bu sürece denk gelebilir. Maddi boyutta ise, başkaları tarafından idare edilen veya sorumluluk getiren bazı finansal meseleler ortaya çıkabilir; örneğin kredi, borç, prim, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları ya da eş geliri gibi. Olumlu yönden; kararlılık, mücadele yeteneği, kendinden emin risk alma, sezgi sahibi, başkalarının kaynaklarını kullanabilen, derine inebilen, tutkulu, iyi bir araştırmacı özellikleri verecektir. Olumsuz olarak ise; acımasız, katı ve bencil, sürekli olarak kriz yaratan, parazit gibi, kavgacı ve kaba niteliklere karşı da dikkatli olmak gerek.

20:21'de Ay ve Mars arasında ılımlı bir açı gerçekleşecek; bu saatlerde başkaları ile çalışmak, liderlik rolünü üstlenmek kolaylaşabilir. Özgüven ve cesaret yükselecektir. Etrafımızdakilere kendimizi, duygularımızı net ve içten bir şekilde ifade edebiliriz. Nerede olduğumuz, ne yaptığımız, amaçlarımızın ne olduğu hakkında gayet bilinçli olduğumuz bir akşam var önümüzde.. Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve günü açısız tamamlayacak.

23:52'de ise Venüs de Akrep burcuna geçiş yapacak ve 16 Kasım'a kadar kalacak; aslında Venüs'ün bu konumda etkileri kolay fark edilir cinsten değil. İlişkilerde cinsellik artabilir, ilişkilerde birliktelik yoğunlaşabilir. Bu transitte başlayan bir aşk ilişkisi birkaç haftalığına çok şiddetlenerek yaşamda diğer ilişkilerden daha fazla iyi-kötü yanları ile iz bırakabilir. Yakın ilişkilerde, daha önce fark edilmeyen aslında önemli olan faktörler su yüzüne çıkarak gerçekleri gösterebilir ve nasıl davranılması gerektiğini anlatır. İnsanlara ve olaylara bakış açımızı geliştirerek psikolojik dünyamız için faydalı olabilir. Bu transit çoğu kez özel bir gayretimiz olmadan gelebilecek bir paranın işareti de olabilir. İhtiyaç varsa, borç almanın veya her hangi bir mali destek aramanın en uygun zamanıdır. Olumlu olarak; ilişkilerde derinlik arayan, sosyal alanda hırslı, tutkulu, gizemli ve cinsek yönden çekici özelliklerin yanı sıra, olumsuz olarak da; yırtıcı, aşkı tüketen, paralayan, kavgacı, kendi kendine bile zarar veren, abartılı zevklere düşkün, pasaklı ve zevksiz, kaba, şiddet yanlısı, huzursuz, kıskanç, şüpheci ve yıkıcı özelliklere bürünmek olası..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder