4 Ekim 2014 Cumartesi

4 Ekim 2014 - Astrolozi


Yepyeni bir gün, yepyeni umutlar.. Hele ki bir Bayram sabahı ise; içimizdeki küçük çocuğun sevinçli, coşkulu, mutlu uyanacağı bir sabah olacaktır. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!
04:54'te yeni güne Ay ve Güneş arasındaki harika üçgen açı ile başlıyoruz. Sabaha erken uyananlar için kendimizi fiziki ve psikolojik açıdan hoş bir harmoni içinde hissedebiliriz. İnsan ilişkileri, grup aktiviteleri, dostluklar, birlik ve beraberlik adına, kısacası pek çok şey için iyi bir zaman dilimi. 

10:14'te Ay ve Mars arasındaki ılımlı görünüm ile özgüvenimiz ve cesaretimiz ölçülü bir şekilde hissedilebilir Çevremizdekilere duygularımızı açık ve net bir biçimde ifade edebilir; amaçlarımızın ne olduğu, ne yaptığımız ve nerede olduğumuz ile ilgili olarak gayet bilinçli olabiliriz. Görüşlerimizi etkili bir biçimde savunabilir ve geri adım atmaya pek yanaşmayabiliriz.

11:05'te Güneş ve Pluto karesi kesinleşiyor; dünden beri etkili olan bir görünüm. Bu bir kaç günde zıt kutuplarda olan ve bize baskı yapan güçlü kişileri kendimize çekmemiz mümkün. Bu açının etkisi altında hayatlarımızda bir takım radikal değişiklikler yapmak zorunda kalabiliriz. Bu durumda direnmek yerine eski davranış ve düşünce biçimlerini bırakmak daha olumlu ve yaratıcı değişiklikler yapmak uygun olacaktır. Aksi halde hayatlarımız çok daha zor bir hale gelebilir. Bu günlerde büyüklerimizi, otorite figürlerini memnun etmek zorlaşacaktır; ilişkilerimizde zorlayıcı baskılar oluşabilir. Bazı araçların çalışmaması ve olayların sekteye uğraması mümkün; hele ki bir  de Merkür'ün bugün geri harekete geçişini hesaba katarsak. Bazı mekanik problemlerde artış olacaktır. Bu transitin aslında göstermek istediği şey, hayatlarımızda düzgün gitmeyen detayları gözümüze sokmak ve onları tasviye ederek onarmaya yönlenmemiz gerektiğidir.

11:18'de Ay ve Uranüs arasındaki ılımlı görünüm sayesinde; bayram sabahına uygun içimizde çocuksu heyecanlar, değişik bir telaş hissetmemiz olası. Bulunduğumuz ortamı canlandırmak, yeni bir hava vermek, sanki her şeyi yeniden düzenlemek istercesine bir acelecilik oluşabilir. 14:22'deki Ay ve Jüpiter karşıtlığı ile bu iyi hissetmenin yanı sıra özgürlük duygusunu besleyici bir meydan okuma oluşabilir. Bu ince bir çizgi; yüklerden, engellerden sıyrılmak ihtiyacı baskın olacağından, bazı davranışlarımız etrafımızda sorumsuzluk olarak nitelendirilebilir. Emir ve metazori işler bu saatlerde bize oldukça ağır gelecek gibi..

20:02'de çoğumuzun gündemine oturan Merkür geri hareketi başlıyor; Akrep burcunda başlayarak Terazi burcuna uzanacak bu yolculuk 26 Ekim'de son bulacak. Akrep burcu etkisi altında bazı eski korkularımız, endişelerimiz hortlayabilir. Derinlerde huzursuzluklar yaşayabiliriz. Bazı yanlışlarımız, eksik yanlarımız, kendimizden bile gizlemeye çalıştığımız, vicdanımızın var dediği fakat yokmuş gibi kabul ettğimiz psikolojik gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Miras, ortak sahip olunan değerler, bazı vergiler, borçlar, kredi konuları belki nafaka detayları, eğer zamanında gerekli dikkat verilmemişse, karşımıza problem olarak çıkabilir. İnce eleyip sık dokuyabileceğimiz, bu eksikliklerimizi tamamlayabileceğimiz, endişelerimizin aslında bizdeki bazı eksikliklerden kaynaklandığını görebilmemiz adına olumlu bir dönem olacaktır. Terazi geçişi nedeniyle, özellikle ikili ilişkiler konusunda çoğumuz teste tabi olabiliriz bu süreçte. Sağlam olanların ayaklarını daha sağlam basacakları ancak zayıf olan ilişkilerin sonlanabileceği bir süreç başlamata..

21:32'de Ay ve Satürn arasındaki sert kare ile duygusal olarak karamsarlık, yalnızlık, sevilmeme, ilgi görememe gibi düşüncelerin yoğunlaşabileceği bir akşam yaşayabiliriz. Bu negatif hal davranışlarımız üzerinde de etkili olacağından, ilişkilerde soğuk rüzgarlar esebilir. Mümkün olduğu kadar yetersiz ve değersiz olduğumuz düşüncesinden uzak durmaya ve olumsuz düşünmemeye gayret etmemiz faydalı olabilir. 


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder