1 Ekim 2014 Çarşamba

1 Ekim 2014 - Astrolozi


Çarşamba gününe Ay'ın Yay burcunda boşlukta ilerlemesi ile başlıyoruz. 07:40'ta Oğlak burcuna geçişi ile dünden gelen o gözümüzde pembe gözlüklerle herşeye boşvermişlik hali üzerimizden sıyrılıyor.. Daha melankolik, biraz asık suratlı ancak herşeyin kitabına uygun olmasını ister bir şekilde sabırlı ve kontrollü davranışlar günün ana hatlarını oluşturacak.. İşkolik olmak hatta çevremizden de aynı şekilde davranmalarını beklemek, etrafımızda hoş karşılanmayabilir; bu noktada dikkat etmek gerek..

Merkür, 4 Ekim'de geri harekete başlayacağından hareketi iyice yavaşladı; 10:37'de Ay ile ılımlı bir görünüm gerçekleştirecek.. Bir gezegen yavaşladığı zaman, gölge yanlarını ortaya koyabilir. Bu etkileşim  sosyal ilişki ve iletişim trafiği hızlanacaktır. Ancak sohbetler saman alevi gibi yoğunlaşabilir ve tabii anlamlı konuşmalar da dedikodulara dönebilir. Boş konuşmalardan uzak durmakta fayda var; Merkür etkisi ile bazı eski konularla da tekrar uğraşmak zorunda kalabiliriz.

10:51'de Ay ve Venüs arasındaki kare Merkür açısına tuz biber ekebilir bir halde.. Eğer bazı konuları fazla uzatırsak, yoğun ve güçlü isteklerimizi açıkça ifade etmeye kalkışırsak, ortaya yapmacık davranışlar, her şeyi kendimize yontma modelleri, karşımızdakilere karşı ısrarcı tutumlar ortaya çıkabilir. Bu açı farklı bir duygusallık vereceğinden, yeme içme isteği ya da alış veriş dürtüsü aşırıya kaçabilir. Bazı fiziksel istekleri disipline etmek bu saatlerde zorlaşabilir.

16:59'da Ay ve Neptün arasındaki ılımlı görünüm ile çevremizdekilere karşı olan hassasiyetimiz oldukça artacaktır; hatta o kadar ileri gidilebilir ki, etrafımızdaki negatif enerjileri üzerimize çekebilir ve yorgunluk hissedebiliriz. Kendimizden evve diğerlerini düşünmek kolaylaşacaktır. Dini ve mistik konularla ilgilenmek, iç dünyamıza çekilmek, belki meditasyon ve namaz, dua bu akşam üzeri için yapılacak uygun çalışmalar olabilir.

22:32'de Ay ve Güneş arasındaki sert kare ile akşamüzeri üzerimizde etkisi görülen romantizm, merhamet ve sevgi, şefkat dalgası bir anda yok olacağa benziyor. Oğlak, öncü bir burç; Ay'ın Oğlak geçişi ile Pluto ve Uranüs karesi de aktifleşecek. Etkisi bu geceden başlayacak gibi.  Bu etki ile yükselen tansiyon, önce dış görünüşte fark edilebilecek sert bir enerhi verecektir. Davranışlarımız gerginleşebilirve alınganlık yükselebilir. Dolayısı ile özellikle kadın - erkek ve otorite figürleri ile olan ilişkilerde sorunlar oluşabilir. Bazı küçük problemler dikkat edilmezse krize dönüşebilir. Yükselen egolara bir set çekip, ilişkilerdeki dengeyi bozmamaya özen gösterelim..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder