24 Ekim 2014 Cuma

24 Ekim 2014 - Astrolozi




Harekete Geçmeden Önce, DİNLE
Tepki Vermeden Önce, DÜŞÜN
Harcamadan Önce, KAZAN
Eleştirmeden Önce, BEKLE
Dua Etmeden Önce, AFFET
Vazgeçmeden Önce, DENE…

Ernest Hemingway

Bu şiiri okuduğumda, direkt Akrep burcu belirdi gözümde.. ne kadar da güzel anlatıyor diye bir kenara not etmiştim.. Bugün paylaşmanın zamanı..

Hayatımızdaki her şeyin, bir düşünce olarak başladığına inanıyorum. Sorun ne olursa olsun, yaşadıklarımız yalnızca içsel düşüncelerimizin dışsal etkileri. Gökyüzü, bugün Sevgi'yi düşün diyor; dinle, düşün, kazan, bekle, affet ve sonunda dene.. Sahip olduğumuz tek şey, şu an. Şu an düşünmeyi ve inanmayı seçtiğimiz ve dile getirdiğimiz şey; yarının, önümüzdeki haftanın, önümüzdeki ayın, önümüzdeki yılın ve diğer anların deneyimlerini biçimlendiriyor. Akrep zor şartların burcudur.. Simurg gibi yıkılsa da dimdik ayağa kalkmayı bilir; küllerinden yepyeni doğar.. Ve tek gerçek ise şu andır.. Bu değişim sürecimizin başladığı yerdir.

Çok basit bir anlamda, ne verirsek onu aldığımıza inanıyorum. Hepimiz hayatımızda gerçekleşen olaylara katkıda bulunuyoruz ve onlardan sorumluyuz. Zihnimizde barışı ve uyumu yarattığımızda, olumlu düşündüğümüzde, kendimize olumlu deneyimleri çekebiliriz. Tersine, hata bulmaya, suçlamaya, kurban anlayışına saplandığımızda, hayatlarımız hayal kırıklıkları ve başarısızlıkları ile dolabilir ve bizlerle aynı düşüncede olan insanları etrafımıza çekebiliriz.

Tutulma ile ilgili teknik görüşlerimi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/10/akrep-burcunda-gunes-tutulmas-24-ekim.html adresindeki yazımda paylaştım. Akrep, derin olandır; göbekten bağlı olduklarımızdır. Değişim diye inlediğimizde, başlangıç noktamız kendimiz olmalıyız. Sivri köşelerimizi yumuşatmalı, dilimizi biraz tutmalı, biraz daha derinlerimize inmeliyiz.. Affedebilmek, iç sesimizi dinleyebilmek, paylaşabilmek, sabretmek ve kendimizden emin cesaretle deneyebilmek.. Hangi kuvvet bu özelliklerin karşısında durabilir, kim bu iradenin karşısında durabilir.. 

Önce kendimize söz verelim, sorumlu olduğumuz tek kişiye "BEN"e.. Tam 00:56'da.. Güneş Tutulması'nda Simurg gibi küllerimizden doğmaya, uçmaya, tekrar başlamaya, yeni bir hayata kanatlarımızı açmaya.. Hayatı tüm şartları ile kucaklamaya SÖZ VERELİM..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder