9 Haziran 2015 Salı

İkizler Burcu'nda Yeniay - Astrolozi


16 Haziran 2015.. 19:05.. İkizler burcunun 25. derecesinde yepyeni bir Yeniay doğacak..Mars ile oldukça yakın konumda olan bu görünüm, Marsiyen olaylara yatkınlık verecek gibi.. 25. derece İkizler burcunun da Mars yönetimiznde olduğunu düşünürsek Mars oldukça iyi incelenmeli diye düşünüyorum.  Asc'de 12 derece ile Akrep konuşlanmış ve yöneticisi yine Mars..

Asc'de Menken sabit yıldızı var; bilgelik, yazma gücü, sivridillik ve entellektüel bilgi ile alakalı. Hemen yanında Şans Noktası'nı görüyoruz ve Venüs ile kare içinde. Bazı çıkarcı ilişkileri anlattığı gibi, olayları kendimize yontma girişimlerine işaret edebilir. Karşımızdakilerin fikri yerine, Akrep'in kontrolcü özelliği ile ilişkilerimizi kendi bakış açımızla yönlendirme dürtüsünü anlatmakta. Bilgimiz, tecrübelerimiz ile karşımızdakileri ezmeye çalışma çabaları yükselebilir. Ama Venüs gökyüzünün tatlı kızı; karesi diğer karelere benzemez. Mc'ye ve Jüpiter'e yakınlığı ile pozitif etkilerini emrimize amade sunacaktır. Sabit grupta olmaları, uzun vadeli başarılar için duacı olmamız ancak su ve ateş beraberliğinin tehlike arzedebileceğini, unutmayalım; bazen şartlar istediğimiz hayal ettiğimiz gibi gelişmeyebilir. Yaratıcılık, mertlik, cesaret isteyen konularda zorlanmak, biraz zalim, sert ve kalpsiz davranışlarla karşılaşmak mümkün.



Dedik ya Yeniay Marsiyen diye.. Yeniay haritanın 8. evinde, Mars'ın yönettiği bir ev; Mars ise burada Yeniay'ın yanı başında ve Asc'nin de yöneticisi. Bulundukları derecede Al Hecka sabit yoldızı eşlik ediyor; onur, varlık adına saldırgan düşüncelere, aşırı sinirli bir yapıya işaret ediyor. 8. ev zaten krizler evi; derin duygusallık ve İkizler'in yüzeyselliği burada bizleri ikilemlere düşürecek gibi. Mars'ın yanıklığı, cesaretsizlik, girişimlerde atak sorununa neden olabilir. Bu içselleştiğinde ise agresif bir yapı oluşturur; içimizde patlamaya hazır bir bomba gibi. Chiron'un bu derecelere yaptığı sert kare de zaten muzdarip olduğumuz yaralarımıza bu Yeniay'ın dokunuşunu anlatmakta; bir nevi yetersizlik, eksiklik duygusu hala içimizde kanayan bir yara gibi. Önsezilerimiz mükemmel çalışacaktır; muazzam bir inatçılık yanında enerjik hissedebiliriz kendimizi. Aşırı rekabetçilik, agresyon yaratabilir. Bu huzursuzluğu içselleştirme eğilimizde olacağımızdan, bu hataya düşmemek daha doğru olacaktır. Bazı düşüncelere fanatikleşebilir, fazla kafaya takılabilir.

8. ev ayrıca ortaklaşa gelir, kredi, borç, vergi, sigorta, burs, prim, miras ve nafaka gibi konuarla da ilgili. Harcamalar ve bütçe dengelerinde araştırma gerektiren işlerde yüzeysellik, detayları es geçme, sonradan sorun yaratabilir. Bu bölgedeki Marsiyen Yeniay herkesin bildiği gibi ekonomik bir krize de işaret etmekte. Ay duraklarından Hak'a İkizler'in 16. derecesinden itibaren etkili. Önümüzdeki 10 günlük süreçte kurulacak beraberliklerin, güç birliklerinin pek uzun süremeyeceğini anlatıyor. Buna ister politik, ister bireysel olarak bakabilirsiniz. Kriz içeren gelişmeler yaşanabilir bu dönemde kurulacak iş birliklerinde.

Gelelim Yeniay'ın yöneticisi Merkür'e; sonunda normal hızına ulaştığı ilk günde gezegen. Özelliklerini daha rahat sergileyebilir; yüzünü geriye değil ileriye çevirmiş durumda. Merkür'ün Neptün ile yaklaşan bir karesi var; yaklaşan açılar etkilerini daha rahat gözterebiliyorlar. 7. ev sınırları içinde ama 8. burçta olan Merkür güçlü bir konumda, kendi tahtında. Haşarı ve zeki gezegen, fikirsel hareketlilik, zeka hızlılığı, açık ve net görüşler, tabii düşünebilme kolaylığı bahşeder. Değiştirme, yaratıcılık, maharet yönleri güçlüdür. Sanki tesadüfmüş gibi algılanabilecek çeşitli değişimler, bir şeyin yerine başka bir şeyi tercih, değiş tokuşlar, yeni fikirler görülebilir. Neptün karesi kafa karıştırıcı yani mikser gibi çalışacaktır. Hatalı kararlar sonradan problem yaratabilir. Önyargılı davranışlar, adam kayırmalar taraf tutmalar, içgüdüsel emirlerle hareket etme gibi mantıksallıktan uzaklaştırıcı etkiler verebilir. Ancak unutmamak gerek ki yaratıcı hayal gücümüzü arttıracağı gibi, ahlaki prensiplere uymada titizlik, dürüst davranışlara zorlanma etkileri de var. Net olmak gerekmekte. Aşırı hayalperestlik, gerçeklere uymayabilir. Bazı yüzleşmeler yaşamamız mümkün; belki hatalarımız yüzümüze vurulabilir. Burç dışından bile olsa halen etkisini gösterebilen Satürn ve Merkür karşıtlığı karar vermede zorlanmamıza da işaret ediyor. Bu süreçte çok çalışabilir, çok düşünebilir ama hayata geçirmekte zorlanabiliriz. Ancak çeşitli fırsatlar bu dönemde hepimizin karşısına çıkacaktır zira Neptün'ün Asc ve Şans Noktası ile harika üçgen açısı ideallerimiz yönünde bize destek verecek.

Jüpiter'in Tepe Noktası'ndaki konumu, Venüs ile yakınlığı ve tabii Uranüs, Palla ile tam dereceden Büyük ateş üçgeni, haritada öne çıkmakta. Keyifli bir görünün; sorunlarımızla ilgili sıradışı, orijinal olma eğiliminde başarı yakalanacaktır. Alışılmadık çözümler bulunabilir. Büyük resmi algılamak, büyük ölçekli sorunlarımızı çözebiliriz. Adil olmak, yönetimi ele almak adına hızlı gelişmeler bir çoğumuza hızlı kariyer kapıları açacaktır. Bazı ağır gelişmeler bu dönemde hızlanabilir. Mücadele etme ve strateji belirleyebilme açısından oldukça yardımcı bir transit.

Toparlarsak; çoğumuzun hayatından hızlı gelişen fırsatlar oluşabilir; ancak kafa karışıklıkları, aşırı duygusallık tuzak oluşturabilir ve kararlarımızda ikilemler oluşabilir. Burada detaylara takılmamak, ana resmi görmeye çalışmak çok önemli. Dürüstül ve adalet oldukça prim yapacaktır. Bel altı harketler ise sonunda pişman olunacak sonuçlar getirebileceği gibi psikolojik olarak yorabilir. 


Uranyen olarak yorumlamak istersek, Yeniay'ın Cupido, Vertez ve Mars ile beraberliğinin yanı sıra Arachne ve Eros'u farkediyoruz.  Düşüncelerimizin entegrasyonunda, fikirleri hayata geçirmede önümüzde birden fazla hatta bize karışık gelebilecek ihtimalleri görmemiz inümüzdeki 10 günlük süreçte mümkün. Doğru yolu bulabilmek adına bu noktaların tetiklediği Poseidon ile bazı yüzleşmeler yaşanacak gibi. Keskin ve net kararlar, olaylara mantık çerçevesinden ama ana resmi farkederek baktığımızda önümüzdeki yol da daha belirgin olabilir. Proserpina'nın Asc ve Şans Noktası ile yakınlığı ise bu kez destek beklemek yerine hayatlarımızla bazı şeylere set çekip; belki bir vaz geçiş belki bir ayrılık ile ilerlememizin mümkün olacağını anlatıyor. Bir şeyler feda edilebilir, ama yol başarıya gider. Kaygı duyabiliriz, kararsızlığa düşebilir, şartları değiştirmekte zorlanabiliriz. Ancak (Uranüs / Transpluto - Merkür) kökten bir değişim yapmak istiyorsak bunlar göze alınmalı. Bunu bir deprem gibi algılayabilir ve idealler yolunda gerekli önlemleri almalıyız. Şartların bizi zorladığını sanki hapis olmuşuz gibi depresif duygular yerine çözümlere odaklanmalıyız. Çaresizlik hissi, sadece yerimizde debelenmemize neden olacaktır. (Uranüs / Satürn - Adnetos - Transpluto ve Vulcanus / Satürn). Gizlilik içeren, çıkarcılık ile yürütülen konular ilahi adalet ile önünüze serilebilir bu dönemde. Bu tarz işlerle uğraşmak ise boşa harcanacak enerji olacaktır; bunu yaratcılık olarak değerlendirmek en doğrusu olur (Neptün / Pluto - Zeus).

Ülkemiz için ise Yeniay'ın, natal haritamızda Ay'ı tetiklemesi halkın gücünün önümüzdeki 10 günlük süreçte hissedilir olması, ancak bu süreçte iş birliklerinin sağlanamayacağı, kararsızlıkların yoğunluk kazanacağını söyleyebiliriz. Zannediyorum koalisyon ile ilgili gelişmeleri Oğlak Dolunay'ı etkisiyle göreceğiz; bu süre alacaktır. Progres Ay'ımızın Pluto'ya yapacağı 2 ay sonraki üçgen açı, çıkacak sonuçtan çoğunluğun mutlu olacağına işaret etmekte. Bol bol sansayonel haberler, gizli iş birlikleri bu süreçte gündemi meşgul edebilir. Ancak Jüpiter açıları ekonomik olarak hızlı piyasa hareketleri ile zorlanabileceğimizi göstermekte. Yöneticileri de haritamızda temsil eden Jüpiter'in zorlu açıları, onları bol bol terletecek gibi. Uzun süre konuşulacak bir sürece hazır olmak lazım. Bazı siyasetçilerin söylemlerinden vaz geçmeleri, bütünü görmeye çalışmalarına şahit olacağız. Dedik ya bazen bazı şeyleri feda etmek gerek diye; onlar da bunu görüp daha önceki söylemlerinden vaz geçebilirler.. Hava şartlarının ise ürünlerle üzerinde negatif etkisi, tarımı zorlayacak görünüyor. Batı kıyılarımızda zaten aktif olan yer altının, ufak depremlerle yüreğimizi ağzımıza getirmesi de söz konusu. Bazı yargısal konular hapis kararları ile sonlanabilir; hapishane, cezaevi ile ilgili haberler duyabiliriz. Azınlık grupları ile ilgili olarak olayların büyümesi beklenebilir (Uranüs /Satürn - Hopi). Bu görünümden Güneydoğu bölgesinden gelecek haberlerle daha çok üzüleceğimiz kesin. Zaten, 12. evimizde gerçekleşecek Marsiyen Yeniay'ın 6. evden iç güvenliği tehdit edeceği de oldukça aşikar.


Astrolozi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder