27 Haziran 2015 Cumartesi

Oğlak Dolunay'ı - Astrolozi


2 Temmuz 2015 Perşembe günü sabah 05:20'de 9 derece Oğlak burcunda bir Dolunay gerçekleşiyor. Hemen yanı başındaki Pluto sayesinde sert ve keskin hatlara sahip; 7. eve yerleşmiş, yöneticisi Satürn 6. evde ve 29 derece Akrep'te ki malum 29 dereceler zorlayıcı etkiler barındırmakta. Dolunay derecesinde Vega sabit yıldızı var; karizmatik olmaya, körlüğe, şiddetli ölümlere, liderliğe, soğukluklara, milliyetçiliğe ve politik başarılara işaret ediyor, güçlü bir yıldız, patronları, önemli güçlü siyasetçileri ya da sanat camiasında keman çalanları temsil etmekte. 29 derece Akrep yani Satürn ise Bungula ile kavuşumda; kontrolcü bilinç, onur, inatçılık ve acımasızlık gibi anlamları var. Bu sabit yıldızlarını etkileri ile de zaten Dolunay'ın sert ve keskin hatlarını iyice anlamış oluyoruz.

Güneş Yengeç burcunda ve Asc ile kavuşumda hem de Kronos ve Mars'ı da kendine yandaş etmiş, bulunduğu derecede Alphena yıldızı var; ayak bölgelerinde oluşabilecek yaralar, gurur, şans ve zenginliğe işaret etmekte. Yanındaki güçlü görünümler ise bunlar için verilecek savaşlara, harcanacak enerjiye ve tabii stresli durumları anlatmakta. Güneş'in Yengeç konumu, aileyi, vatanı, milleti, duygusal güvenlik ihtiyacımızı, kadınları ve çocukları anlatır, tabii bir de denizleri, gölleri, suları.. Dolunay'lar sistemimizin iki büyük ışığının birbirlerine karşıt güç kullanmalarına benzer; birbirlerine kafa tutarlar. Şimdi ise Güneş almış yanına Kronos'u yani otoriteyi, Mars ile beraber tüm kavgacılığını, cesaretini, öne atılma isteğini; Ay ise Pluto gibi dönüştürücü en büyük gücü, gizli olan olmayan ne varsa yakarım her şeyi istediklerim olmazsa demekte. Pire için yorganları ateşe veririm misali. Oldukça önemli köşe evlere de bir güzel yerleşmişler. Tam gaz cesur, inatçı, bol ihtiraslı, dediğim dedik, çaldığım düdük gibi hırslı ve gözü hiç bir şey göremez cinsten.


Haritada su elementi ve öncü grup oldukça baskın; bu Akrep enerjisini anlatır; zaten 9 derece Oğlak Dolunay'ının yöneticisi Satürn de 29 derece Akrep'te.. MC'de de Balık var ve Satürn ile MC'deki Chiron arasında üçgen açı var; Güneş de hem Neptün'e hem MC'ye üçgen açı yapıyor; zorlu yöneticiler, sosyal yaşamdaki hatalar belki başarısızlıklar açısından yapıcı olarak uğraşabilme ve başarı yakalayabilme enerjisi yelkenlerimize dolmuş diyebiliriz. Bir taraftan bazı sanatçıları, su ile ilgili konuları, göz önünde olan ünlü kişleri ifade etmekte; önümüzdeki 10 günlük dönemde gerçekleşecek bazı sanatsal çalışmalar önemli ses getirecek gibi. Su grubunun yoğunluğu ise bol sulu bir Temmuz yarısına da işaret etmekte tabii. Balık burçları bu Dolunay'dan kariyerleri ile ilgili olarak önemli etkiler alabilirler; bazı evlilikler, ortaklıklar, boşanmalar belki iflaslar göz önünde yaşayanabilir.

Dedik ya Dolunay ya benimsin ya toğrağın der gibi diye, özellikle ikili ilişkiler, ortaklıklar, evlilikler bu dönemde etki altında olabilr; Dolunay 7. evde malum. 9. derece Oğlak ise Jüpiteryen bir derece neyse ki. Böylece Dolunay'ın bir köşesine yazın en şanslı görünümü olan Jüpiter ve Uranüs üçgenine bağlama yoluna da erişebiliyoruz..::)) Hem de Jüpiter, Venüs'ten de bonuslu. Eğitim, seyahat, yayıncılık, ulaşım alanlarında özellikle grup çalışmaları, yardımlaşma ile yürütülen konularda bazılarımızın önemli fırsatlar ayaklarına dolanacaktır. Hızlı gelişen ilişkiler, şaşırtıcı ve sürpriz olabilecek rastlantılar umarım çoğumuz tarafından farkedilebilir. Eğer farkedebilirsek ve bu şansları kullanabilirsek; çok önemli Plutonik dönüşümleri de hayatlarımıza çekebileceğiz. Belki bir tatilde, belki bir sohbette, belki birileri ile mesajlaşırken, belki trafikte bir şey tınnn diye bizi uyandırabilir. İşte o "tınn" yaşamlarımızda dev bir sayfa açabilir. Şans noktası da Dolunay'a eşlik ediyor; bu şansı toğrağın altından çıkarmak için ise güç ve iradeye lazım; kontrolü ele almak, bazı konuların ölmesine ve yeni oluşumların doğmasına izin vermek gerek. 

Paylaşmakta zorluk çekebileceğimiz durumları anlatan Pluto ve Mars'ın konumu içsel savaşlara kaçabilecek, duygusal güvenlik ihtiyacımız, huzursuzluklara ve tabii oldukça zorlayıcı durumlara işaret etmekte. Orantısız güç kullanma misali bel artı vurabilen, gizli saklı hamleler oluşabilir; her yol mübah gibi gibi. İdealleri, umutları gerçekleştirebilmek, uzun vadeli kalıcı olmalarını sağlayabilmek açısından hepimiz bu şovda görev alabiliriz. Durup bekleme zamanı değil açıkçası; bol çalışma, uğraş, kana kan mücadele verecektir. Rekabetçi ortamlar oluşacaktır. Önemli yüzleşmeler, bazı açıkların görünür olması, adalet gereken durumlarda zorlanmalar oluşabilir. Bazılarımız önemli yaralar alabilir evet ama, bir çoğumuz ise bu mücadelelerde önemli, kalıcı geri bildirimlerle çıkabilirler. Huzursuzluk, yetersizlik, biliçaltından gelen eski inançların bizi bağlamaya çalışması, bir nevi kendimizle girişeceğimiz savaşın da habercisi. Geçmişe değil ileriye dönemeliyiz yüzümüzü bu Dolunay'da; Pluto'nun gücünü o zaman arkamıza alabiliriz. Geçtiğimiz İkizler Yeniay'ından beri kafamızda kurguladığınız, adalet istediğimiz konularda başarı yakalamak, harekete geçmek adına uygun bir süreç. Ama "dansözlük" yapan kaybeder; güç, irade ve kararlılık ise kazanır. Kendi kendimizi kandırdığımız bazı konularla yüzleşebiliriz; işte bu noktada ipleri ele almamız gerekecek. Gurur ise oldukça büyük bir tuzak oluşturacaktır. Gurur ile ötelediğimiz, reddettiğimiz konular aslında belki önemli fırsatlar olacaktır bizler için.


Uranyen bir bakışla Dolunay haritasını incelersek yukarıda yazdıklarımız ilaveten; önemli güç gösterilerine şahit olacağımız bir sürece girdiğimizi söyleyebiliriz. Tepkilerin kısasa kısas şeklinde olabileceğini bir takım askeri taktikler uygulanabileceğini, yoğun agresifliğin başrolde hem kendimize hem diğerlerine acımasızca davranmamıza neden yaratabileceğini görüyoruz. Öfke ve kızgınlıklar kolayca görünür olabilir. Kadınlarla ya da çocuklarla ilgili bazı konular açısından kanun tasarıları çalışmalar yapılabilir. Kadınlar ve çocuklar konusunda Hades'in de hardımıyla çözümsüz durumlarda fikir birlikleri oluşturulabilir. 

Admetos ve Satürn'ün partil kavuşumu ve Toro ile tetiklenmelerinin Plutonik Dolunay ile tam ilişkileri, Mars - Düğümler ve Uranüs orta noktasında. Aynı şekile Cupido, Siwa destekli olarak Apollo / Zeus ilişkisi, zaten bir süredir baş göstermiş olan sınır bölgelerimizdeki sıcak gelişmelerin daha da belirginleşeceğini ve bir grup insanın bundan ciddi zarar görebileceğini anlatmakta. Sınırlardan girecek kişilerin sorun oluşturabileceği aşikar; Admetos ve Satürn istiflenme ile ilgili olarak ki Akrep ve Boğa burçlarında olduklarından paylaşımlarda zorluklar yaşanacağına işaret ediyor. Bir başka yorumla bizlerin de sınırları sınanacak bu Dolunay ile birlikte; harekete geçebilecek gücü, aşılamayacak gibi hissedeceğimiz o sınırlarla yüzleştiğimizde bulabileceğiz. Gözyaşı dökebilecek kadar kendimizi suçlar hale gelebiliriz ama çözüm, güç ve irade ile yeni olana ileriye yönelmek olacaktır. Kim geçmişe tutunmaya çalışırsa zarar görecek bence. Bunun yanında Kara Ay / Tisiphone ile Jüpiter / Venüs - Icarus / Orpheus ilişkisinin çoğu kişinin karmik yani ilahi adalet sayesinde ektiklerini biçmelerini, bazılarımızın kazançlı çıkabilmelerini ve bazılamızın için kaçıp yok olmalarını sağlayabilecek etkiler altında olduğumuzu görüyoruz. Bir başka yorumla bazı ünlü güçlü kişilerin komaya girmeleri, hastalanmaları, sakatlanmaları ile ilgili haberler alabiliriz. Bunun yanında patlamalar, suikastlar oluşabilir. Özellikle 4 Temmuz natal Güneşi ile Amerika'nın bazı olaylarda başrolde olabileceğini düşünüyorum; Mars ve Pluto etkilerini yoğun yaşayabilirler. Bir suikast haberine şaşırabiliriz. Poseidon ve MC ilişkisi ise gizli bazı güçlerin yönetim ile yakın ilişkisine, fikir alış verişlerine işaret ediyor; önümüzdeki günlerde bu ilişkiler Plutonik Dolunay sürecinde görünür hale gelebilir. Reklamcılık ya da film sektörü ile ilgili önemli haberler duyulabiliriz başarılar ses getirebilir.


Ülkemiz açısından, işbirliği yaptığımız ülkelerle ilgili olarak sıcak gelişmeler bize direkt olarak ilgilendirecektir. Politik açıdan ise yeni bir dönem var (Klotho = başlangıç) önümüzde, koalisyon iyice şekillenmekte olup anlaşması zor görünen tarafların üçlü bir anlaşma sağlayabileceğini Lilith / TC Güneş / MC görünümünden anlayabiliriz. Finansal bir zorlanma yaşayacağımız, kadınlarla, çocuklarla, gençlerle ilgili önemli çalışmalar yapılabileceği, bazı sanatçıların yurt dışında başarı kazanabilmeleri, komşularımızdaki sıcak sınır olaylarından onlara merhamet göstermemizi, kapılarımızı açmamızı (3. evde tr. Jüpiter / Neptün ve 3. ev yöneticisi Güneş'in 1. evdeki transiti), önemli top secret bazı gizli bilgilerin ortaya dökülmesini (Hidalgo / Chiron - Admetos /Mars), koalisyon ardından görev paylaşımında zorluklar oluşabileceği, bu konularla ilgili haberlerin medyayı meşgul edebileceği Oğlak Dolunay'ının etkileri arasında ülkemiz için sıralanabilir. Tr. Neptün'ün natal Asc ve Güneş'imizle birlikte oluşturduğu Büyük Su üçgeni ise bizlere daha huzur ve barış dolu ortamları sunar umarım. Dış devletlerle ilgili bazı savaş dedikoduları, yöneticilerle ilgili merak ettiğimiz konuların dağılmasına ve gündemin değişmesine neden olabilir.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder