24 Ekim 2015 Cumartesi

24 Ekim 2015 - Astrolozi


Hafta sonuna, Ay'ın Balık burcunda ilerlemesi ile giriyoruz; olağanüstü duyarlı, idealist ve geleceği gören davranışlar üzerimizde etkili olabilir. Bazı durumlarda gerçekleri reddedecek kadar hayalperest olabilir ve inatçılık gösterebiliriz. Kendimize olan güvenimiz bugün tam olmayabilir; bir kararı vermemnin tüm sorumluluğunu almak ağır gelebilir. Dikkatleri üzerimize çekmek istemeyeceğimizden gün içinde çekingen haller içinde olacağız.

06:07'de Ay ve Pluto arasında oluşacak ılımlı etkileşim nedeniyle duygularımız ve hissedişlerimiz çok daha canlı olabilir. Güzel ve gizemli şeylere ilgimiz artabileceği gibi konuların dibine inecek kadar perde arkalarını merak edebiliriz. Zaten bizde olan bir ilginin erken saatlerde ortaya çıkması da muhtemel olabilir. 

07:28'te Ay önce Venüs ile ardından da 09:40'da Jüpiter ile karşıtlık yapacak; böylece yarın kesinleşecek olan Venüs ve Jüpiter kavuşumu harekete geçecektir. Gökyüzünün iki iyicil gezegeninin bir araya gelmesi, mutluluk, huzur, tatlı ilişkiler, birbirini anlama ve yardımlaşma transiti olarak isimlendirilebilir. Bugünlerde toplantılar, davetler düzenlemek, birlikte vakit geçirmek, eğlenmek veya sehayatler oldukça keyif verici olabilir. İlişkilerdeki problemleri törpülemek kolaylaşır. Yeni bir aşk, pahalı fanteziler, güzel lüks ve kaliteli her şeyden haz duyma olasılıkları artabilir ve bu da israfa ve boşa para harcamaya bizleri itebilir. Yeme içme isteğinde artışa, estetik derdine düşmeye ve tembelliğe, miskinliğe de neden olabilir. Önemli başlangıçlar için olumlu kullanılabilir; bir çoğumuza maddi şans getirebileceği de yadsınamaz tabii. Bu açı son 2 gündür hissedilir olduğu gibi Salı gününe kadar da etkisini sürdürecek. Ay'ın bu beraberliğe karşıt açısı yapması ile bazı abartılara oldukça açık olacağımızı fısıldıyor; bu etki altında problemleri küçümseyebilir, çevremizdekilere karşı daha çıkarcı davranabiliriz. Dikkat etmekte fayda var.

13:08'de Ay ve Chiron kavuşumu gerçekleşecek; duygusal olarak zorlanabileceğimiz, yaralarımızın, hatalarımızın, hayatımızdaki eksikliklerin acısınu duyabileceğimiz öğle saatlerine işaret etmekte. Duygusal iniş ve çıkışlar yaşayabiliriz; ancak değişik çözüm yolları oluşturmak, idealize etmek, belki ihtiyacı olanlara yardım edebilmek adına oldukça uygun kullanılabilir. Sağlık açısından da kendimizi hassas hissedebileceğimiz bir saat dilimi.

14:18'te Ay bu kez de Ay, Mars ile karşıtlık içinde olacak; uyumsuzluk enerjisi veren bu görünüm, zıt duygular arasında iki uca çekişe ve dolayısıyla önemli problemler oluşmasına neden olabilir. Chiron'un da etkisi ile inandıklarımız konularda ısrarcılık, alınganlık, duygusal olarak zorlayıcı hisler içinde olabiliriz. Diğerlerine karşı toleransımız çok daha az olabilir ve kavga için adeta bahane arar olabiliriz. Bu enerjiyi olumlu hale getirebilmek adına fiziki güç gerektiren işlere yoğunlaşmak çık daha doğru olabilir; bu şekilde bu güçlü etkiyi yumuşatma fırsatı oluşturabiliriz. Özgüven ve cesaret yüksek olacağında; düşüncesizce riskli girişimlerde bulunabiliriz; aman dikkat.

Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve günü açısız tamamlayacak; daha önce de belirttiği gibi ayın boşluktaki seyahati yeni adımlar, başlangıçlar için pek tavsiye edilmez. Elde birikmiş işlere yoğunlaşmak, yarım kalan detaylara yönelmek bu süreçte en doğrusu olacaktır.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder