6 Ekim 2015 Salı

Terazi Yeniay'ı (13 Ekim 2015) - Astrolozi


13 Ekim 2015, Salı günü 03:05'te 19 derece Terazi burcunda bir Yeniay doğacak; pembe renkli gibi görünse de ışığının altında sert enerjiler saklamakta.. Yükselen derecesinde 29 derece Aslan burcun ile karşı konulmaz büyük bir gücü temsil eden Regulus yıldızının bulunması ve kuvvetli gezegen açıları ile oldukça önemli bir Yeniay diyebiliriz. Etki süresi içinde bize öç ve intikam alma, kindarlık dürtüsü verecek tüm durumlar oldukça zararımıza işleyebilir; unutmamak gerek.. Yeniay 14 derece Terazi burcunda başlayan Semmak adlı Ay Durağı sınırları içinde. Anlamı ise insanlara güvenmemek ve yeni işlere girişmemek adına riskli girişimlerden kaçınma ve para kayıplarına karşı korunma gerekliliği.. Bu noktalara denk gelebilecek Yeniaylar, Dolunaylar ve Tutulmalar, eski astrologlara göre para kaybetmeye neden olabilirmiş. Zaten açılar da genel olarak bu yönde olabilecek aldanmalara gereğinden fazla ışık tutuyor.

Yeniay derecesinde tam kavuşumla Mufrid sabit yıldızını görmekteyiz; güçlü isteklere ve aşırılığa meyil, kırsal ve doğaya düşkünlük verebilecek etkiler barındırmakta. Bu durumda önemli doğal olaylara da neden olabileceğini söyleyebiliriz ki az sonra bahsedeceğimiz Uranüs karşıtlığı Yeniay'ıan ana fikri. Yeaniay'a çok yakın konumda Seginus yıldızını da konuya dahil edersek; iş, hukuk ve arkadaşlar, partnerler yoluyla kayıplara neden olabilecek etkileri var. Bu yıldızın bir özelliği, Uranüs karşıtlığında yapmış olduğumuz yanlışları karşımızdakilere ödememize neden olur.. Malum Uranüs karşıtlığı aktif olduğundan ve Regulus'un da baş rolde oluşundan bir şekilde karmik ödemeler zamanı başladı da denilebilir; yanlış ya da doğru mutlaka karşılığını bulacağımız zamanlar.. Aslında tam Yükselen derecesinde kavuşum yapan Şans Noktası ise tüm düğümlerin aslında burada gizli olduğuna işaret etmekte.. Hak eden mükafatını alacaktır.. Ama etmeyen... cümleyi siz tamamlarsınız artık..

Gelelim detaylara.. Tutulma 3. evde; kardeşlerimiz, komşularımız, en yakın çevremiz, kanka arkadaşlarımızla ilişkilerimiz oldukça önemli bu dönemde.. Eğitim, kısa seyahatler, ulaşım, taşımacılık, ticaret, yayıncılık ve en önemlisi iletişim konuları ise ilgili başlıklar; bu konulara ulaşım araçlarımız, iletişim cihazlarımız da girmekte tabii.. Kararlarımız, düşüncelerimiz, kendi fikirlerimiz ise etkileneceğimiz alanlar. Uranüs karşıtlığı var dedik ya az önce; özellikle trafikte ve iletişimde oluşabilecek kazalar can yakabilir. Yakın çevremizden önemli şok edici haberler alabilir, ilişkilerimizde önemli değişimler yaşayabiliriz. Chiron ile rahatsız edici 150lik açı nedeniyle sağlıkla ilgili üzücü haberler yakın çevreden alınabilir. Ama bence esas önemli konular ilişkiler ve alacağı darbeler.. 

1. evde Başak burcunda yerleşen Venüs, Mars ve Jüpiter'in Neptün karşıtlığı maddesel kaygıları, endişeleri arttırır durumda.. Her ne kadar Venüs burada daha güçlü gibi dursa da (Merkür ile karşılıklı ağırlama nedeniyle), açıları nedeniyle pek gücünü gösterememekte; Neptün karşıtlığı ve Satürn karesi onu oldukça baskılamış durumda.. Venüs, Yeniay'ın yöneticisi; haritada o yüzden çok önemli. Venüs ile ilgili konuların önümüzdeki dönem oldukça öne çıktığına hep birlikte şahit olacağız; maddi, manevi değerlerimiz, madde ile olan ilişkimiz, tüm ikili ilişkilerimiz, estetik değerlerimiz hepsi çok ama çok önemli olacak. Aslında Yeniaylar her ne kadar takip eden 15 gün geçerli de olsa bence bu Yeniay çok güçlü olduğundan, 28 Eylül'de olan Ay Tutulması'ndan beri iyice gözümüze görünür olan ilişki problemleri 23 Mart'ta (2016) oluşacak Terazi Ay Tutulması'na kadar çözülmek üzere önümüze yakın servis sürülecek. Tabii bunun yanında hayatlarımızda bir ilişkimiz bizler için çok daha önemli bir hale gelebilir ya da toptan hayatımızdan çıkabilir; haritalarımıza bağlı olarak.. Bu ilişkiler bizlere yüzleşme yaratacağı gibi gerçekten kim olduğumuzu da bizlere hatırlacaktır. Kimliğimize kavuşabileceğiz; ama bu bir eleme sonucu da olabilir unutmayalım. Bizi mutsuz eden kişilerden zor da olsa, hayat bizleri uzaklaştıracaktır.

Kendi gücümüzü sorgulayacağımız bir süreç var önümüzde; kendimizden bile şüphe duyacağımız. İdareten yürütülen birliktelikler, ortaklıklar, evlilikler kendimizi sorgulamamıza neden olabilir. Kazancımız, gelirimiz de bu başlıklar altında. Az çalışıp çok kazanmak devri bitti de diyebiliriz. Tüm bunların yani hak ettiklerimiz artık gün ışığına çıkacak. Grup ve klüp çalışmaları, beraberce yapılan tüm konularda idaresel anlaşmazlıklar, üstlerimizle, bize emir verenlerle fikir ayrılıkları çokça yaşanabilir. Alışılmadık olaylarla, alışılmadık kişilerle karşılaşabiliriz; şok edici, şaşırtıcı, hadi canım olmaz öyle şey diyeceğimiz bazı tecrübeler yaşayacağız. Ummadığımız kişilerle dayanışma içine girebiliriz ki; bu bize yeni kaynaklar oluşturabilir. Artık bazı problemleri yok varsaymak maalesef işe yaramamakta. Korkmayın harika bir Jüpiter / Pluto üçgeni bize tüm gücü verecektir; bu yüce bir güç.. Daha iyi olanaklar, daha iyi şartlar, ilişkiler ve yaşam adına bizlere kuvvet ve irade sağlayacak.. Ancak sorumluluklarımızın farkında olmak, görevlerimizden kaçmamak, en önemlisi mantıklı kararlar almak şartı var.. Zira duygusal anaforlar, hem Semmak hem de Regulus'un gölge yanlarının oluşmasına neden olabilir. 

Bu Yeniay bir "start" düğmesi gibi.. tabii sinirlerimiz sağlamsa.. Her Yeniay bir başlangıç, yeni bir döngü.. Ancak Satürn karesi, taşıma suyla dönen tüm ilişkilerde gerekli olmayanı eleyecek dedik. Mars'ın ve Jüpiter'in de etkisiyle bu oldukça hızlı gelişebilir. Her seçenek her proje objektif olarak farklı bakış açıları ile incelenmeli ve tabii hem de adil olarak.. Beraber alınacak kararlar da tam burada önem kazanıyor. Sarsıcı, rutin dışı gelişebilecek durumlar bizlere gerçek ihtiyaçlarımızı gösterecek. Bunlara odaklanamazsak, misilleme, intikam duygularında boğulacağız. Dışımızda gelişecek olaylar bunlara sürükleyebilir bizleri.

Şimdiye kadar 2013'ten beri birbirleri ile sert temasta olan Uranüs ve Pluto, malum hala aktif; sanki biçer döver gibi kalan kırıntıları da toz haline getirmeye uğraşmakta.. Egolarımızı unufak etti, dönüştürdü.. Geleneksel olarak inandığımız değerleri alt üst etti. Eğer tüm ihtimalleri hesapladı isek, en önemlisi amaçlarınıza yürekten bağlı isek, son 2 yıldır verdiğimiz emeklerimizin karşılığını bulacağız. Bu süreçte ise amaçlarımızın sağlamlığı test ediliyor. Aşırı ihtiras, tutku, mantıksız inatlar egoyu besler.. Sınav yeri tam burası; amaçlar hedeflere uygun mu? Yeterince elimizi taşın altına koyduk mu? Yanlış gördüklerimizi düzelttik mi?

Yazımın başında yanlış kişilerle, gelişmelerle test edilebiliriz, dedim.. Kişisel kararlarımızda özellikle maddesel güven arayışı fazlaca öne çıkabilir. Ancak unutmayalım, azla yetinmenin önemi fazlaca vurgulu bu haritada. Yardan/serden ayrımlarını yapmak gerekebilir. 

Bu süreçte önemli teknolojik gelişmeler, uluslararası konular, yargı, adalet konularında oluşumlar hatta yönetim değişimleri görülebilir. Çalışanlarla ve çalışma sistemleri ile ilgili  bazı yeni uygulamalar duyulabilir. Yayın organları, medya ile ilgili ya da teknoloji konulu şirketlerde birleşmeler/yol ayrımları duyabiliriz. Yanlış anlamalar önemli fikir ayrılıklarına daha doğrusu ayrımcılığa neden olabilir. Denge çabaları ise maalesef şaşırtıcı şekilde sonuçlanabilir. Bir yeri düzeltirken bir bakarız ki, aslında bir çuval incir heba olmuş. Bazı haritalarda önemli taşınma kararları, şehir değiştirme, araçlarda önemli arızalar gündeme gelebilir. Pluto bu konularda baskıcı bir şekilde geri dönüşü olmayacak dönüşümlere imza atacak.. Komşularla, kardeşlerle, yakınlarımızla ilişkilerimizde yıkıcı değil yapıcı olmaya özen gösterelim.


Uranyen olarak değerlendirirsek Yeniay ile Niobe bağlantısının önemli olduğunu görebiliriz. Uğruna emek verdiğimiz değerlerle sınanacağımız hatta göz yaşı dökebileceğimiz, bir yandan gururla parlayacağımız ama bir yandan da bazı fedakarlıklar yapmamız gereken anlamlar taşımakta bu Yeniay. Gurur ile hareket ediyorsak, sonuçlarına da katlanmak durumunda kalacağız. Niobe bir yandan da bazı çocuk ölümlerini simgelemekte; Uranüs ile teması ise bana mülteci sorununu düşündürdü. Bu konularda alınacak önlemler maalesef umulmadık bir şekilde farklı olaylara neden olabilir. Yeniay karşısındaki Venüs ve Phaethon ilişkisi aslında yok varsaydığımız sorunlarda kontrolü de kaybedebileceğimizi söylemekte.. Belki dikkatsizlik, beceriksizlik üzerimize aldığımız görevler konusunda bizi epey sınayabilir. Haddinden büyük oynamak yerine, az olanla yetinmek doğru olacaktır; burada tekrar görünmekte. Merkür - Düğümler / Astrea - Poseidon orta noktasına gelen Yeniay, ihtiyatlı konuşmaların, bütünü düşünerek verilecek kararların, karşılaşacağımız, tanık olacağımız olaylar sonucunda ruhsal ve zihinsel aydınlanmanın gerekliliğini vurgulamakta. Bu süreç hayatlarımızda aşılması gereken kadersel bir basamak; bu hepimiz için bir gerçek. Ayrıca Jüpiter / Admetos -MC orta noktası ise hayatlarımızda gerçekleşen dönüşümleri, değişimleri kabul etme ve kucak açma konusunda olgunluk göstermemiz gerektiğini, yeni bakış açıları geliştirmemizi, yoğun kalabalıklar yerine daha sakin ortamlarda bulunmayı tercih etmemizi önermekte. Mars / Asc orta noktası ile bizlerle aynı yöntemleri paylaşmayan, bizleri engelleyebilecek kişilerle karşılaşabileceğimizi, mücadeleci olmamamız gerektiğini vurgulamakta. Duygusal olarak oldukça yorulacağımız hatta kaçıp kurtulmak isteyeceğimiz bir dönem olabilir. Ancak iyileşmek, yaşamdaki yerimizi şifalandırmak için değişimi, dönüşümü kabul etmeli (Pluto - Panaccea / Vulcanus), ne pahasına olursa olsun amacımızdan vazgeçmemeliyiz. Enerjiler oldukça yoğun (Apollon - Zeus); bunları hayatlarımızda yapıcı kullanabilmek ise sadece bizim elimizde.. Öncü ve hava grubunda yaşayacağımız Yeniay ise mantığımızı kullanmamız ve harekete geçmemiz yönünde bize destek verecektir. 


Ülkemiz açısından ise Yeniay, ülkemizin Persophene ve Chiron noktalarında temas etmekte, Merkür ile kavuşumda, Satürn/Pluto orta noktasına ve Apollon ile temas halinde. Önemli yol ayrımlarının başında olduğumuza işaret eden bu görünüm, bir çok koldan uğraşmakta olduğumuz ilişki problemlerini anlatmakta. Natal Mars / Güneş orta noktasını da tetikleyen Yeniay mücadele gereken bir dönemi ifade etmekte. Merkür yöneticisi Başak burcundaki yığılım ile komşu ülkeler ile olan sorunlarımızın artarak devam etmesi maalesef söylenebilir. Önemli değişimlerin arifesinde olduğumuz gibi üyesi olduğumuz ülke grupları açısından da yanıltıcı davranışlara maruz kalabiliriz. Bilinçli, mantıklı ve birlik bilinci ile hareket etmenin önemi vurgulanmakta. Meclis ile ilgili önemli değişimler zaten bilinmekte.. Yeniay'da baş rolde olan Uranüs 11. evimizi tetiklediğinden şok edici gelişmelere de şahit olabileceğimizi fısıldıyor. Gençler, kadınlar, eğitim sistemi ve yakın ilişkide olduğumuz ülkeler ile ilgili gelişmeler artarak devam edebileceği gibi bazı ülkelerle ilişkilerimizde kritik zamanlar bizleri beklemekte. Toprak bütünlüğümüz ile ilgili olarak endişeli durumlar oluşabilir. Ekonomik olarak da zorlanacağımız günler bizleri beklemekte; 29 derece Aslan'da bulunan Yeniay Asc'si ülkemizin 2. evinde bulunmakta.. Maddi ve manevi değerler konusunda oldukça endişeli durumlar bizleri rahatsız edici gelişebilir.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder