24 Ekim 2015 Cumartesi

Boğa Dolunayı (27 Ekim 2015) - Astrolozi


27 Ekim 2015 Salı günü 15:04'te Boğa burcunun 3. derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek; 2. evde göründüğü gibi haritanın aslında 4. burcunda.. Her zaman önce sabit yıldızlarla başlamaya alışık olduğumdan 3 derece Boğa burcunda bulunan Saharatan sabit yıldızı etkisini belirtmek isterim; maalesef kaza, şiddet, yenilgi ve ağır darbelere işaret etmekte. Boğa'nın yönetici gezegen Venüs derecesinde ise Mizar'ı görüyoruz; kitle felaketlerine ve terör olaylarına işaret etmekte. Belki olumlu bir şey bulurum hevesiyle haritanın Asc'sine gözüm kayıyor ve Castra sabit yıldızını farkediyorum; yıkıcılık, şiddet, yakın çevreden gelebilecek kötülük fısıldıyor. Asc yöneticisi Satürn ise Yed Prior ile birlikte; yurt dışı, eğitim, hukuk alanlarında kurnazlık sonucu başarıyı anlatıyor. Kısacası Venüs tozuna bürünmüş, dışarıdan tatlı görünen oldukça sevimsiz enerjiler içeren bir dolunay ile karşı karşıyayız.

Ay Duraklarına bakarsak, Şarteyn sınırları içinde olan Dolunay, kavgalara, yangınlara ve yaralanmalara işaret etmekte. Venüs ise Surfa'da; ahlaksız, kötümser işler demek. Asc, Saudbela'da; insanlara hemen güvenmemeyi tavsiye ettiği gibi, göçmenlerden ya da kanatlı hayvanlardan gelebilecek hastalıklardan haber vermekte. Asc yöneticisi Satürn ise Kalp durağında; hem olumu hem de olumsuz zamanları ifade etmekte.


Yeterince içinizi kararttıysam artık yorumlara geçebilirim.. Şunu belirtmek isterim ki, bu bahsettiklerim genel etkilerdir. Yükselen burçlarınıza göre yorumlarımı haftalık yayınlarımda bulabilirsiniz. Bireysel haritalarımızda, gezegen açılarımıza göre daha olumlu gelişmelere neden olabilecek görünümler var tabii; en azından gökyüzünün iki önemli iyicil gezegeni Venüs ve Jüpiter güç birliği içinde.. Oldukça yoğun enerjiler içinden geçiyoruz. Öncü gruplarda olan sert hareketli transitler, Ay Tutulması etkileri bizleri oldukça yordu. Boğa burcu ile artık sakinleşmek, belki değişimleri artık sabitlemek, değerlerimize sıkıca sarılmak istiyor olabiliriz. Değerlerimiz derken maddi konular tabii ki ilk sıralarda. Hepimizin dengeye ihtiyacı var hem de her konuda; en azından kendimizi duygusal olarak güvende hissedebilmemiz için olmazsa olmazlarımızın ilk sırasında para gelmekte. Maddi ve manevi değerlerimizi sorgulama dönemindeyiz diyebiliriz.  Bu konulardaki çaresizliklerimiz, hatalarımız belki daha çok canımızı yakabilir.


Dolunay derecesinin direkt olarak Chiron ile etkileşimde olması nedeniyle her birimiz farklı değer yargılarımızla sınanacağız görünmekte; bu duygusal tansiyonumuzun yüksek olacağına işaret etmekte. Yaşamlarımızda, kariyerimizde kendimizi kanıtlama ihtiyacı, kendi yöntemlerimiz ile var olduğumuzu kabul ettirme çabaları öne çıkabilir. Sanki bir nevi çaresizlik çırpınışları gibi.. Bazı açıklarımız, daha görünür olacaktır; ortaya dökülebilirler (Atlantis).. bu da yüzleşmelere neden olabilir. Özgüvende aşırılık, duygusal yüksek beklentilerde (Hybris) ayarımız kaçabilir. Tutku, ihtiras içeren duygularımızla birden bire karşılaşabiliriz. İlişkilerimiz tabii ki mercek altında; bu arada her şeyin bir oktav üzerine kayma tehlikesi de malum Jüpiter sayesinde var.. Bu bir sevgi ise bir bakarız tutku içeriyor; yok eğer nefret ise, bir bakarız hafiften şiddete geçiş yapmışız. Dolunaylar denge ister, herşeyde ama herşeyde denge.. Hedeflerimizi hatırlayacağız ve tüm değerlerimizde sabitlik, kalıcılık arzulayacağız. Ama dediğim gibi bunu ihtiras haline getirmeden, değişen şartlara ayak uydurarak, belki affederek, belki şartlara teslim olarak, ama fikir birliği şartı ile ilerlemeye özen göstermeliyiz. Venüs, politik olmayı, diplomatik davranmayı sever.. ihtiyacımız olan ise bu..

Dolunay yöneticisinin direkt olarak Dolunay derecesi ile ilişkide olması ve Başak stelyumu içinde yer alması uğraş gerektiren önemli zamanlara da işaret etmekte. Bu Dolunay yine bir Süper Ay; yani Ay Dünya'mıza oldukça yakın mesafede. Para piyasalarında özellikle borsa alanında öngörülemez ani değişimler yani para ile ilgili haberler duyacağız. Korumaya çalıştığımız konularda fedakarlıklar yapmamız gerekebilir; aksi halde zarara uğrayabiliriz. Bir güzel destek Neptün'den gelmekte; idealize ettiğimiz konularda daha değişken, şartlara uyum gösterebilme yeteneği mutlaka değerini bulacaktır. Dolunay'ın Hades / Transpluto orta noktasına denk gelmesi, gerçekten bir ameliyata ihtiyacımız olduğunu anlatmakta. İşe yaramayanın sökülüp atılması ve şifa bulmak adına biraz kararlı olmak gerek. Satürn / Ay Düğümleri etkileşimi sayesinde sorumluluklar ve görevlerin yanı sıra bazı konuları ciddiyetle ve kararlılıkla ele almaya çalışmalı, gerekli hamleleri yapabilmeliyiz; bu yeninin inşası için gerekli. Bu görünüm ilişkiler yoluyla zorlanabileceğimizi de anlatmakta. Özellikle kökleşmiş yetersizliklerimizin artık sökülüp atılması lazım. Kararlılık, gücümüze, kapasitemize olan inancımız ise bize en lazım olan yanımız.


Ülkemiz açısından incelemek istersek maalesef hassas zamanlar geçirdiğimizi söylememiz gerek; özellikle kısa süre içinde bazı üzücü terör olayları ile karşı karşıya gelebiliriz. Orpheus ve Niobe, ne yazık ki bana intihar saldırıları sonucunda dökeceğimiz gözyaşlarını anlattı.Özellikle Dolunay haritasında 20 derece Başak burcuna ulaşan Mars'ın, yani Güneş ve Ay Tutulmaları ile ilişkide olan derecenin Dolunay derecesi ile direkt etkileşimde olması fazlasıyla dikkat çekici. Pluto ise Sirius'dan etki almakta, Cassandra ile birlikte ve natal Ay / Satürn orta noktamıza gelen Dolunay'ın natal Nemesis'imizi de aktive ettiğini görüyoruz; maalesef nefret uyandıran, önemli sesler getirecek, birbirlerini suçlama haberleri duyabiliriz. Bazı kişiler, kurumlar hedef gösterilebilir; günah keçisi gibi.. Bu derecelerin natal Asc / Chiron'u da göstermesi aslında bizlerin yani halkın bundan zarar göreceği yolunda. Satürn / Hades etkileşimini tetikleyen Mars, Jüpiter, Venüs beraberliği ile göçmen problemlerinin, bazı bölgelerin, yanlış dış politikaların belirsizlikleri devam edeceği yönünde. Sıradışı ölümlere şahit olabiliriz. Devletin kontrol gücünün baskısını daha fazla hissedebiliriz (Kronos / Admetos). Önemli kişilerin hukuksal alanda zarar görmeleri, gözden düşmeleri, ekonomik önemli gelişmeler, bankalar, vergiler, krediler, dernekler ve çeşitli örgütlerde önemli problemler maalesef görülebilir.  Yöneticilerin katılığı daha fazla hissedilebilir. Kalabalıkları etkileyen üzücü durumlar oluşabilir. Özellikle 28, 29, 30 Ekim tarihleri civarında genç ölümlerine üzülebiliriz. Su baskınları, denizden gelebilecek üzücü haberler devam edebilir. Güneş ve Ay Tutulmaları'nda özellikle direkt etki alan Amerika hava şartlarından ötürü önemli kayıplar verebilir. Mars maalesef şakaya gelmemekle birlikte, Merkür'ün Pluto ve Uranüs arasındaki kareyi tetiklemesi, özellikle ulaşım, taşıma yoluyla gelebilecek önemli tehlikelere işaret etmekte. Uydu, internet ağlarında bazı sorunlar oluşabilir. Bu arada bazı suikast girişimlerinin (Uranüs+Admetos-MC.=Kronos veya Uranüs+Neptün - Hades = Asc, Şans Noktası) oluşabileceğini de söylemek, zannediyorum gerekli.

Bu haritalara göre dikkat etmemiz gereken nokta, değerlerimizi korumaya çalışırken gerçeklerden uzak, tutku ve ihtiraslar peşinde olmamak.. Kaş yapayım derken maalesef göz çıkarma ihtimali yüksek.. Beklentiler konusunda cimri davranmak, endişe ve korkuların oluşmasına engel olacaktır.


Güneş Tutulması (13 Eylül 2015) için;
Ay Tutulması (28 Eylül 2015) için;


Astrolozi




2 yorum: