20 Eylül 2015 Pazar

Ay Tutulması (28 Eylül 2015) - Astrolozi


28 Eylül 2015'te saat 05:50 sularında 4 derece Koç burcunda Tetrad serisinin son Ay Tutulmasını yaşayacağız. Tetrad serisi, 4 adet Tam Tutulmadan oluşur.. Bu seferki, Dünya'mıza yakınlığı nedeniyle bir Süper Dolunay aynı zamanda. Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Afrika, Antartika, Pasifik Okyanusu'nun doğusu, Atlantik ve Hint Okyanusları'ndan izlenebilecek olan bu fenomen, Türkiye saati ile 03:10 gibi start alıp, 08:24'te son bulacak. Bu arada 06:30'a kadar ise ülkemizden de izlenebilecek. Bundan sonraki Tetrad serisi ve Süper Dolunay ise 2033 - 2034 yıllarında gerçekleşecek.

Bu Tutulma'da az önce bahsettiğimiz gibi Ay, Dünya'mıza oldukça yakın bir mesafede ve dolayısı ile hem Güneş hem de Dünya tarafından oldukça yüksek bir çekim gücüne maruz kalacak. Ay'ın yüzeyine Güneş ışıkları, kenarlarından vurup yansıyarak, Dünya atmosferi içinden geçerek bizlere görünecek. Bu sırada ise Ay bizler tarafından kızılımsı izlenecek Bu nedenle de bu Tutulma Kanlı Ay Tutulması olarak adlandırılmakta.

İlk kanlı Ay'ı 15 Nisan 2014'te, ikincisini 8 Ekim 2014'te, üçüncüsünü 4 Nisan 2015'te yaşadık.. 28 Eylül'deki Tutulma da dahil hepsi Düğümlere yakınlığından, tam tutulmalar.. Az görünen bir gökyüzü olayı.. Nadir görünen oluşumların vaadettiği değişimler ise hızlı ve şaşırtıcı olabilir. Belirsiz bir yere doğru gidiyor gibi hissetsek de, fazla direnmeye şansımız olmaz.


Haritaya ilk baktığımda Lokomotif tip bir harita olduğunu farkettim; Venüs ise lokomotifi çeken güç.. Genel olarak sevgi, kardeşlik, barışı anlatan bu gezegenin haritada 12. ev gibi problematik bir yerleşimde olması zaten sevimsiz bir görünüm. Venüs ile lokomotifin diğer ucu Uranüs arasında yer alan MC ise maalesef eksik olan enerji. İkizler burcundaki MC yöneticisi Merkür ise retroda, yanık ve Pluto ile kare açı içinde.. İhtiyacımız olan konu hayatlarımızın iplerini ele alma gücümüz, irademiz.. Evet çok güçsüz, zorlanılabilir, ağır ilerleyebilir, hatta çelme takabilir.. Ama emin olun bazı sonlanmaların başlangıçı işte bu Tutulma ile sahne alacak gibi görünmekte.. Haritada bulunan tek açı kalıbının Asc, Mc ve Isc arasındaki T- kare olduğuna da dikkat edersek, esas etki alan konuların ilişkiler olduğunu anlayabiliriz..

Malum 13 Eylül'de bir Güneş Tutulması yaşadık; 20 derece Başak burcunda.. Ne hikmettir ki Ay Tutulması'nın yükselen derecesi de 20 derece Başak; burada bulunan Denebola yıldızı ise hiç hayıra alamet değil. Eleştiriler, istenmeyen ortaklar, aile tartışmaları, zihin hastalıkları, umutsuzluklar, hastalıklar, doğal felaketler, afteler gibi sevimsiz anlamları var. Tutulma derecesinde ise Difda etkili; asabi mizaca ve askeri liderleri anlatan müthiş enerji veren bir yıldız. Hem de tutulma yönetici gezegeni Mars'ında 12. evdeki konumu ve Satürn ile karesi, olayları daha da kriz haline dönüştürebilir. Bunun yanında Tutulma'nın haritada 8. burçta olması zaten başlı başına bir olay.. Mars ise Praecipua yıldızı ile birlikte; cömert, asil, korkusuz doğaya sahip, önemli ve sorumluluk dolu işleri üzerine alanlara işaret ediyor, ancak bu haritada bu konularda maalesef ümitsizlik yaratacak etkiler mevcut.


İsrail'in 12 kabilesi, 12 burca veya takımyıldıza karşılık gelmiş tarihte. Buna göre ilk doğan yani Ruben Boğa'ya denk gelmiş; Koç burcu ise son Benyamin kabilesine denk tutulmuş. Anlamı ise "hırslı kurt". Birkaç saat içinde büyük su kütlelerini yükseltebilen bir gücün Dünya'nın akışkan içeriklerini de orantısal olarak etkileyebileceğini varsaymak için her türlü delile sahibi; nitekim Şili'de son günlerde gerçekleşen 8.3 gücündeki deprem de bunun ispatı. Tabii bu tarz güçlü tutulmaları sadece depremlerle bağlantılı düşünmek yanlış olur; aynı zamanda sembolik işaretler olarak çeşitli dünyevi olaylara direkt bağlantılı olduklarını kabul etmek çok makul denebilir.

Koç burcunun 1. dekanındaki bu Tutulma direkt Mars ile bağlantılı; öncü burçlar ise politik konularla, hükümet veya yönetim değişiklikleriyle, devlet işlerindeki değişikliklerle ve insanlar arasındaki devrimlerle ilişkililer. Örn. 17 Nisan 1912 koç burcu Ay tutulması Batı Avrupa'nın büyük bölümünde gözlemlenmiş ve Koç'un askeri bir burç olması etkisiyle tutulmanın hemen ardından Balkan Savaşı başlamış. Ay Tutulmaları insanların durumları ve onlarla ilgili  olaylarla direkt bağlantılıdır. Koç burcunun 1. dekanı ateşlenmeyi, ev yangınlarını, orman yangınlarını ve havanın kuruluğunu göstermekte. Bu durumda özellikle Mars'ın 4 derece Terazi'ye yani Tutulma'nın tam karşısına yerleşeceği 20 ve 21 Kasım 2015 tarihleri ve Mars'ın geri harekette olacağı Mayıs 2016 oldukça riskli tarihler denilebilir. Ptolemy'e göre tutulma süreleri 12 ay olarak alınmış ve Tutulmanın Midheaven'dan sonra Batı çeyrekte olması ile 12 ayın içindeki son 4 ayda etkili olacağı kabul görmüş. Tutulmanın 5 saat 11 dakika sürmesi nedeniyle, 5 ay 11 günlük sürecin son çeyreğinde etkilerini görünür yapacak diye düşünüyorum..


Tek tek açılara fazla girmeden genel olarak yorum yapmaya çalışacağım.. İzlenen yerlerden ve doğum haritası ile direkt dokunuşları yüzünden Ay Tutulması ABD'yi ilgilendirmekte. Bu görünümlerde elektrik, fazlasıyla yüksek; bu da fırtınalara, doğal afetlere, yanardağ, gaz sıkışmaları tabii depremlere de neden olabilecek gibb. İnançlar arasında ciddi olarak çatışmalar, hatta belki din savaşlarına neden olabilecek gelişmeler oluşabilir. Dünya tarihinde Mars - Güneş - Ay hizalanmalarında genelde hep din savaşları oluşmuş. Gençler özellikle etki altında.. Birçok devletler arası anlaşmalarda bazı revizyonlar, tekrar elden geçmeler görülebilir. Hedeflerimiz değişiyor diyebiliris aslında; tabii ruhsal olarak önemli sınavlar eşliğinde.

İlişkilerimizdeki dengeler alt üst olabilir; örneğin karşınızdakine onun size verdiğinden daha fazla fedakarlık gösteriyorsunuz.. Bunlar gelişmeler sonunda ayan beyan gündem oluşturabilir. Bu tarz ilişkilere karşı artık sesimizi yükseltmek isteyeceğiz. Zira bu tutulmanın öncesinde 4 Nisan'da Terazi burcunda yaşadığımız Tutulma ile politik davranmak, olaylara objektif ve adil yaklaşımlar önemliydi.. Bu süreçte dengeler kurulmalıydı.. Ama şimdi hakkımızı arama zamanı diyebiliriz. Birey ve toplum ilişkileri içinde birey daha önemli gibi.. Ancak sakinliği korumak çok ama çok önemli zira dedik ya, tutulma sorasında Mars ve Uranüs fazlasıyla görevde, yani elektrik çok yüksek.

Ay Tutulması etkisiyle inançlar, ideolojiler fazlaca sahnede olacak görünmekte; iletişim, teknoloji, bazı yıkıcı afetler ve iletişimle ilgili alt yapı konuları fazlaca gündem oluşturabilir. Su elementinin haritadaki zayıflığı ve Neptün'ün singleton gezegen konumu ve tabii problematik açıları duygusal kavramlarda, hissetme fonksiyonlarında, empatide, en önemlisi tolerans göstermekte zorlanacağımızı gözler önüne sermekte. Bu abartılı duygusal patlamalara neden olabileceği gibi, mantıksız bağımlılıklara da neden olabilir.. Tüm bunlar ise bizleri psikolojik sorunlara itebilir. Şefkat, merhamet ve tolerans konularına çok ama çok önem vermeliyiz. Sert, ani ve birikmiş enerjiler bir anda boşalabilir. Bireysel olarak psikolojik problemler toplumsal olarak ise bir çok acıya neden olabilecek bu görünüm, şamanist kadim Türkler'de dolunayın kızıl olmasından dolayı o yıl çok kan dökülebileceği inancının vurgusunu da akla getiriyor.


Kısaca Uranyen olarak değerlendirmek istersek; Koç Noktasına denk gelmiş Düğümlerle önemli kadersel zamanlar yaşayacağımızı anlayabiliriz. Güneş/Ay beraberliğindeki Kassandara ile kendimizi sorgulayacağımızı ve tabii bunun yanında sorgulanacak kişileri de anlayabiliriz. Tam karşıda ise Eurydike/Orpheus birlikteliğinde aslında bizde bağımlılık yaratmış olan ilişkilerin bize ne kadar zarar verdiğini görmemize neden olacak etkiler yer almış. Artık bu tarz ilişkilerimize sert etkiler eşliğinde sorgulamaya başlayacağız. Juno eşliğindeki tutulma etkisi ile de bir çok adaletsizler, dengesizlikler iyice gözümüze batacak. Evet bunlar içimizi yakacak (Vesta) ama derinden, kökünden iyileşme (Hades) için ise bu yüzleşmeleri yaşamak şart. Önemli yol ayrımları, ilişkilerde sonlanmalar, aslında sonu gelen bir devrenin sanki hayatlarımızda başlangıcı gibi bu haritada (Orpheus - Lilith). Parça parça olsak da olması gereken yaşanacak misali. Icarus - MC / Uranüs - Siwa orta noktası bana bazı uçak, demiryolu kazalarının da ölümlere neden olabileceğini düşündürttü. Toplumsal bazı önemli kişilerde itibar kaybı ya da kaçma hikayeleri de bu listeye rahatlıkla eklenebilir.

Ülkemiz için ise oldukça zorlayıcı bir sürece işaret eden bu Tutulma etksi ile yöneticilerin problematik ilişkilerinin seçim süresince bizleri de olumsuz etkileyebileceğini, sınırlarımızdaki üzücü olayların belki artarak devam edeceğini, önemli ekonomik sorunlarla karşılaşacağımızı, basın yayın ile ilgili daha çok gelişmelerin gündemi meşgul edeceğini, haksızlıkların, adaletsizliklerin daha görünür olabileceğini, barışın maalesef bu dönemde oluşturulamayacağını, koalisyon ortamlarının tekrar konuşulacağını, inançlar ve ideolojiler arasındaki uçurumların daha da genişleyeceğini ve ağıtların devam edeceğini maalesef söylemeliyiz. Önemli bir değişim evresindeyiz; yeni olan önümüzde aslında şekilleniyor. Tutulmanın 11. burçta oluşu 10. evdeki konumu çok önemli yönetim ile ilgili değişimlere işaret etmekte; meclisimiz direkt etki altında. Ülkemizin Ay'ı yani halkın olduğu noktayı tetikleyen Ay Düğümleri yeni bir sürece işaret etmekte.. Ama inanın hiç sakin bir geçiş dönemi değil.. Bazı sorumluluklarımızı bilmek ve gerekeni yapmaya kararlı olmak adına tembellik etme zamanı değil. 4 derece Koç, direkt olarak Yükselen ve Pluto derecemize maalesef önemli bir kare yapmakta; zannediyorum bu etkileşim, önemli zamanları aslında tek başına anlatmakta. Haritamızdaki MC-Uranüs / Merkür - Transpluto - Satürn orta noktalarını tetikleyen bu Tutulma, artık hiç bir şeyin eskisi gibi olamayacağının kesin bir kanıtı..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder