13 Eylül 2015 Pazar

13 Eylül 2015 - Astrolozi


Ay tüm gün Başak burcunda seyahat edecek; güneş ise onu 09:41'de 20 derecede iken kolları ile saracak.. Çok yoruldu, çok zor zamanlar yaşadı; bazen dedi ki, düzenim bozulmasın, varsın böyle devam etsin.. Kendini kandırdı; içindeki çocuk aslında çok güçsüzdü ama dışarıdan baktığında bir Aslan'ı oynadı.

Bazen adaletsiz davrandı, işbirlikleri kurdu, gerekli olanı, gerektiği zaman ele almadı.. Hep korktu, canı acımasın istedi. Başkalarını suçladı, haksızlığa uğradığına inandı. Kendine dışarıdan gelecek düşmanlıklara karşı kumdan kaleler inşa etti; ama içeride o kadar savunmasızdı ki. Kocaman bir şatoda kendini ufacık bir odaya hapsetmiş gibi hissetti. Kalesi büyüktü ama duruşu küçüktü be.. Günü kurtarmak pahasına detaylar arasında kayboldu; ana amaç elinden uçtu.. Parçalar birbirine karıştı, bazıları kayboldu.. Yaratıcılığını, zekasını, özgürlüğünü kullanamadı; onları kadife örtüler arasında naftalinleyip rafların arkısına itmek zorunda kaldığı zamanlar yaşadı.

Şimdi, yeni mevsim için temizlik zamanı; hem de didik didik, köşe bucak.. Herkes yapamaz bu kadar ince temizliği.. bu bir gerçek.. Belki kara fatmalar çıkacak gizli yerlerden, elini sürmeye cesaret edemediği pislikler, balçıklar.. Ama unutmaması lazım; her risk belki her pislik, bir özgürlük bir kurtuluş. Fırsatlar, ödüller üzerileri pislik bağlamış rafların arkasında. Sen yürek var mı; ondan bahset. Miden bulanmadan temizlenebilecek misin? Var mı bu yürek sende? Yüzleşebilecek misin pisliklerinle? Parlatabilecek misin tozlu rafları?

İşte, tam burada İsis ile birleşmiş Tutulma hem de Pluto Admetos orta noktasından göz kırpmakta.. Öyle derinden gelen bir güç ki; dağılan parçalarını bir araya getirmek adına yepyeni bir döneme işaret etmekte. Karşıdan Hekate, Harmonia korkularla yüzleşirsek dengeyi bulabileceğimize işaret; yeter ki sen tutku ile kararlı ol. Deş, didikle, ince ince çalış, üretken ol diyen bir Güneş Tutulması. 125 Saros numarası ile 1997 Eylül ayından beri ilk Başak Tutulması. Eleştireceğimiz artık kendimiziz, fikirlerimiz, kararlarımız, bağımlılıklarımız, takıntılarımız.. Karamsarlık yapacak, pes edecek bir zaman değil; karıncalar gibi emek sarfetmemiz gereken yepyeni bir dönem..

Yine uzattım her zamanki gibi.. devamını incelemek isterseniz http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2015/09/gunes-tutulmas-13-eylul-2015-astrolozi.html adresinden Tutulma ile ilgili detayları bulabilirsiniz.. Hepimize ve en önemlisi Bütün'e hayırlara vesile olsunn..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder