18 Eylül 2015 Cuma

18 Eylül 2015 - Astrolozi


Ay, tüm gün Akrep burcunda seyahat ediyor bugün; bazı konuları sadece kendimize saklamak isteyeceğimiz bir gün olabilir.  Yanlış anlaşıldığımızı hissine çabuk kapılacağımızdan, şüpheci ve eleştirici tavırlar içinde olabiliriz. Kendimize güveneceğimizden ise, içimizde fırtınalar kopsa da, yüzeyde sakin kalabilmeyi rahatlıkla başarabiliriz.

04:35'te Ay ve Venüs arasında netleşecek kare açı nedeniyle yoğun ve güçlü istekler bizleri tuhaf hallere sokabilir. Yapmacık davranışlar, ilişkilerde çıkarcı davranışlar bu saatlerde ortaya çıkabilir. İstediklerimize anında sahip olma dürtüsü ilişkilerde zorluklara neden olabilir. Farklı bir duygusallığa da neden olabileceğinden herhangi bir sebebe bağlı olmadan yeme içme ya da alış veriş isteği yükselebilir.

05:49'da Satürn, 19 Aralık 2017'ye kadar kalmak üzere Yay burcuna geçiyor; böylece Akrep burçlarından 28 yıl uzak kalacak. Burçlara olan etkilerini http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2015/09/13-eylul-19-eylul-2015-haftas-ve.html adresinde bulabilirsiniz.  Satürn transitleri sabretmeyi öğretir. Geçtiği evlerde kısıtlama, darlık, düzen, yanlışları gösterme ve bizlerin dayanma kapasitemizi ortaya çıkarma gibi rollere bürünür. Sınırları fark ettirici, haddini bildirici ve gerekli olmayan ne varsa, alıcıdır.  Alıştığımız durumları bulmakta zorlanırız. Sıkıntıların esas kaynağı bu olacaktır. Bizleri rahatsız ettiği halde, yokmuş gibi kabul etmeye çalışarak, kendimizden sakladığımız korku, endişe, şüphelerimizle karşı karşıya kalabiliriz. Gereksiz yüklerden arınabilmek adına gerekli olaylarla yolumuzun ksişmesini sağlar. İsyansız, şikayetsiz olabilir, sabırla karşılar ve okuyabilirsek, sınavı geçebilir ve yolumuza devam edebiliriz. Ama yapımız buna uygun değilse, direnir, durur ve bir noktaya varamayız. Kendimize dışarıdan, başka biri gibi bakabilir ve değerlendirebilirsek, bu transit dönemi eksiklerimizi tamamlama, hatalarımızı düzeltme açısından fırsatlar yakalanabilir.  Ağır bir yıldız olduğundan, neticeler hemen fark edilmeyebilir; etkileri önce hafiftir, hissedilmeyebilir. Zamanla ağırlığını hissederiz. Ancak aynı kanser gibi ortaya çıktığında, olay son safhalarına gelmiştir. Baştan fark edip, gerekli tedbirler alınmadı ise, hastalıklara neden olabilir.  Satürn'ün bir evden, burçtan seyahati hayat boyu belki 4 kez yaşanır, 28 yılda bir olur. İlk deneyimlerde fazla başarılı olmaz; bunun sebebi erken yaşta olmamız henüz gerekli deneyim ve olgunluğun var olmayışıdır. Birincide gelen uyarılar dikkate alınırsa, ikinci Satürn turunu başarılı şekilde geçmek mümkün olur. Bunun tamamlanması yani 2 tur bitimi ortalama 55 yaşlardadır. Yay burcunda transiti ise kendimizi anlama, nasıl yaşadığımız konusunda bilinçlenme, kim ve ne olduğumuzu bilme zamanıdır. Bildiklerimizin bize rehber olmasını sağlayarak, kapılarımızı dış dünyaya asla kapatmamalıyız. Aksi halde oyunu kaybedebiliriz. Eğitim ve öğretim konusunda programatik olmayı sağlar. Yüksek idrak isteyen din, felsefe, hukuk, fizik, adalet gibi konulara ilgimiz artabilir Yaşam hakkında pratik sonuçlar yakalama, kestirmeden önemli noktaları bulma fırsatları oluşabilir. Kendimizi soyutlama yerine, hayata dalmak gerekmekte. Yabancı kültürler, eğitim, hukuk, medya, reklamcılık, uzun seyahatler ile ilgili olarak tüm sorumluluklarımız ve görevlerimiz bulunduğu ev alanlarında bizi zorlayabilir. En önemlisi ise hayata bakışımız değişebilir.

08:42'de Ay ve Chiron arasında oluşacak üçgen açı, kendimizi hatalarımızla, eksiklerimizle kabul etmemize olanak tanıyabilecek gerçek şifa saatleri diyebiliriz. Değişik bakış açıları ile problemlere çözüm üretebilmek mümkün olabilir. İdrak ve farkındalık sabah saatlerinde işlerimizi kolaylaştırabilir, kendimizle barışık olabiliriz.

21:46'da ise Ay ve Güneş arasında oluşacak olumlu etkileşim duygularla mantık arasında denge kurabilmemize fırsat verecektir. Arkadaş ve grup ilişkileri için olumlu. Duygularımızın bizleri boğmasına fırsat vermeden, olaylara objektif yaklaşabilmek mümkün olabilir.

22:48'te ise Ay ve Mars arasındaki kare açı havayı gerginleştirebilir. Kavga, gerginlik, alınganlık, münakaşa gibi durumlar yükselen sert enerjiler yüzünden oluşabilir.  Düşüncesizce atak ve kritik davranışlar içinde olmak kazalara davetiye çıkarabilir; dikkat. Üzülmeye değmeyecek detayları bile kriz haline getirmek kolaylaşabilir. Bu saatlerde dikkatli olmaya ve olaylara ani tepkiler vermemeye dikkat edilmeli.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder